Skip to content

Topsund og vores partnere kan få en procentdel af et salg, hvis du foretager et køb via et link. Læs mere.

5 gode hjerneøvelser du kan lave derhjemme
Denne artikel er ikke skrevet af skribenterne på Topsund og indeholder udgående links til eksterne kilder.

Eftersom pandemien i den grad har gjort sig bemærket verden over, så er vi mange som er nødsaget til at bruge mere tid derhjemme. Måske foregår din undervisning online, eller også er dit arbejde i øjeblikket hjemmefra. Uanset hvad, så kan det blive en anelse trættende at være hjemme i længden, især hvis ikke du har noget at tage dig til.

Lær at tælle kort og reglerne for Black Jack

Det kan være svært at finde motivationen hvis vi sidder for meget derhjemme. Derfor er det enormt vigtigt at vi holder os i gang, og endnu bedre: holder vores hjerner i gang. Det er essentielt at vi bliver ved med at træne vores hjerner, og i denne artikel finder du 5 forskellige aktiviteter, som kan give hjernen lidt ekstra træning derhjemme, når vi måske føler os en anelse sløve grundet disse Corona tider. En måde hvorpå du kan sætte lidt ekstra skub i hjernen er ved at tælle kort. Det kan du blandt andet gøre hvis du vælger at ville spiller Black Jack. Dét at tælle kort lyder måske ikke just svært, men det kræver altså en anelse koncentration, og det kan hurtigt blive besværligt, hvis det er længe siden du har talt noget. Hvis du nu allerede er i gang med at tælle kort, så kan du som tip nummer 2, passende også træne din hjerne i de forskellige Black Jack regler som du kan lære mere om her. Black Jack er et meget velkendt og populært spil, og når først du har fanget logikken i det, så er det slet ikke så svært. Men det kræver tålmodighed, og vigtigst af alt, at du fokuserer og træner din hjerne til at forstå, også selvom det kan føles uoverskueligt og svært.

Hukommelsen kan være god at træne af mange årsager

Hjernetræning er bestemt en god ting, da vi som sagt har tendens til at sidde derhjemme og falde lidt sammen, og måske ikke just få brugt så meget af vores hjerne som vi burde. Hvis du føler at du ikke giver dig selv 100 % lige i øjeblikket, så er du bestemt ikke alene, og det er netop derfor disse øvelser er så vigtige. Når først du har prøvet at tælle kort og lære Black Jack reglerne, så kan du hoppe videre til andre hjerneøvelser. Du kan blandt andet kigge på bestemte illustrationer, som kan forestille mere end ét motiv. Det sætter din hjerne på arbejde, eftersom du prøver at finde ud af, hvor mange forskellige motiver der er på billedet og hvad disse består af. En anden sjov øvelse kan være at huske noget på et billede, som pludselig forsvinder, hvor du skal være i stand til at kunne huske hvad du fik vist. Dette er også en god hjælper hvis du vælger at spille Black Jack, eftersom dét at kunne huske reglerne i hovedet, kan være en klar fordel når du spiller imod andre. Hvis du konstant skal slå reglerne op, så kan det hurtigt have alvorlige konsekvenser for dit spil. Derfor er hukommelse altid en god ting at træne.

Hjerneøvelser kan sagtens være sjove

Hvis du ikke ønsker nogle bestemte øvelser, så kan andre spil også være gode at prøve kræfter med. Spil såsom skak kan være svære, men bestemt gode for dig. Det samme gør sig gældende hvis du vælger Sudoku eller andre ordspil, hvor du skal tænke dig om, og få det hele til at gå op i en højere enhed. Som du nok kan høre, så er der rigeligt med øvelser som du kan vælge imellem, det handler bare om at finde noget som du synes er sjovt, og som vigtigst af alt, har en effekt. Det vil dog aldrig skade at kunne tælle kort, da det kan være en fordel på længere sigt. Derudover kan diverse spil også både være sjove og gode for dig, da de stimulerer din hjerne. Nogle gange er hjerneøvelser bare bedst, hvis ikke de føles som øvelser, men bare er sjove. Netop fordi hele denne pandemi har været hård for os alle, så er det vigtigere end nogensinde før, at du holder dig i gang og at du holder dig optaget. Hvis vi bruger for meget tid på at tænke over alt hvad der foregår, så kan vi hurtigt finde de helt dystre tanker frem, så hvorfor ikke helt undgå dette, og træne hjernen lidt i stedet? Ordet ”hjernetræning” kan hurtigt lyde enormt kedeligt og som noget som bare skal overstås, men som du kan læse ovenfor, så er der altså en masse gode valgmuligheder indimellem. Vælger du at spille spil såsom Blackjack, så kan du hurtigt træne flere af disse øvelser, såsom hukommelse og at tælle kort. Det handler om at gøre disse øvelser sjove, og det garanterer vi dig for at de er, det handler bare om at tage ja-hatten på!Indhold i artiklen

© Topsund.dk - 2023