Click Here
Vil du annoncere på Topsund.dk? Kontakt os på: Kontakt@topsund.dk

5 tips til at slippe af med hosten

Er du også en af de mange, som i øjeblikket er ramt af hoste? Tør hoste, hoste med slim eller kriller i halsen. Den vil ikke gå væk! Vi giver fem tips til at slippe af med den irriterende og vedvarende hoste.
 • Fragtpris: Gratis fragt
 • Gratis fragt: Gratis
 • Levering: Dag-til-dag
 • Fragtpris: Gratis fragt
 • Gratis fragt: Gratis
 • Levering: 1-3 hverdage
 • Fragtpris: Gratis fragt
 • Gratis fragt: Gratis
 • Levering: 1-3 hverdage
 • Fragtpris: 29 kr.
 • Gratis fragt: 200 kr.
 • Levering: 1-2 hverdage

Normalt skyldes hoste en forkølelse eller en betændelsestilstand i bronkierne (akut bronkitis). Hvis du er ramt af hoste, har vi fem gode råd til, hvad du selv kan gøre:

1. Indtag væske

Hoste kan være et resultat af tørre slimhinder. Dette forekommer særligt om vinteren, når huse og indeklimaet typisk er mere tørt end om sommeren. Det er derfor en god idé at indtage en masse væske  som er med til at holde slimhinderne fugtige. Indtag af væske er også med til at holde din krop hydreret og fortynde slimet i post-nasal dryp. Undgå koldt drikke, og indtag 1-2 liter varm væske i døgnet. Du kan eksempelvis drikke almindelig, kogt, varm vand, ingefærte, varm saft og suppe. Indtag af væsker med virkning kan også være anisolie eller norske brystdråber med lakridsekstrakt.

2. Undgå tunge fødevarer

Undgå de tunge fødevarer, som fordøjes langsomt. Alt slags kød, også kylling og fisk, frituretilberedt mad, fastfood, ost, slik og kager. Start i stedet dagen med en nærende og sund morgenmad. Kroppen har brug for nye byggesten, som den kan udnytte effektivt, og som er med til at bekæmpe influenza, virus eller anden sygdom, som kan være årsag til hosten.

Sund morgenmad

3. Styrk dit immunforsvar

Spis en masse frispresset hvidløg og friskhakket rødløg i en varm suppe. Sov så meget som muligt. Oprethold en sund tarmflora ved at spise yoghurt. Er du i underskud af vitaminer, anbefales et vitamintilskud. Særligt D-vitamin kan være en mangel i vinterhalvåret.

4. Tag et dampbad

Du behøver ikke at tage til den nærmeste svømmehal med dampbad. Hop under bruseren og tag et varmt brusebad og indånd dampen. Dette kan hjælpe med at løsne ophobet, sejt væske i næsegangen, som typisk irriterer ved halsåbningen og forårsager hoste. Det tørre indeklima fugtes samtidig med og kan afhjælpe den daglige luftvejsirritation i hjemmet. Når du sover om natten, er det en god idé med luftfugter, hvor du indånder de varme dampe. Det er i øvrigt vigtigt med en masse søvn, så din krop kan restituere. Har du svært ved at sove?

Disse metoder med dampe hjælper på hoste forårsaget af forkølelse, astma og allergier.

Luft godt ud efter et dampbad og husk at rengør luftfugteren, hvis du bruger sådan en. Fugt kan i værste tilfælde forårsage mere skade end gavn. Der kan opstå opbyggelse af svampe og bakterier, som overføres til luftvejen, hvilket kan gøre dig mere syg.

5. Spis forskellige ingredienser mod hoste

Du kan lave en grød af eksempelvis honning, gurkemeje, ingefær, pebermynte og sort peber.

 • Honning: Udover at være godt for hud og hår  har honning også en antimikrobiel effekt. Denne effekt dræber mikroskopiske organismer og hjælper på eventuelle halssmerter. Tag en teske honning 2-3 gange om dagen.
 • Gurkemeje: Gurkemeje har egenskaber som fjerner slim og enhver form for tilstopning. Gurkemeje kan indtages ved en halv teske rørt op i et glas kogende vand.
 • Ingefær og pebermynte: Ingefær og pebermynte lindrer, løsner op og fjerner slim. Du kan lave en blanding bestående af hakket ingefær, pebermyntedråber og en teske honning tilsat i kogende vand. Du kan lade blandingen stå i køleskabet i op til tre uger, og tage en spiseske med blandingen, når hosten og halsen driller.
 • Sort peber: Sort peber er med til at løsne slim, og er derfor den perfekte løsning til at udskille- og komme af med slim i halsen. Bland en teske sort peber med en teske honning og bland det i et glas kogende vand. Drik denne blanding 2-3 gange om dagen, for at undgå hoste.

Hjælper ingen af overstående kan du prøve ColdyHoney, som er en effektiv hostesaft.

Kasper Ketelsen

Kasper Ketelsen

Kasper Ketelsen er redaktør på Topsund. Han har læst bachelor i ernæring- og sundhedsvidenskab, og har en passion for at berøre alle gavnlige sider af livet med især den sunde livsstil i fokus. For Kasper handler det om at inspirere dig til at tage sunde valg i livet.

Topsund og vores partnere kan få en procentdel af et salg, hvis du køber noget via et link. Læs mere.

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på linkedin
LinkedIn
Del på email
Email
Del på print
Print

Læs også

sundt vægttab

3 ting du bør vide, før du begynder at tabe dig

søvnløshed

6 gode råd mod søvnløshed

Chokolade muffins

grønt skær i hår

Grønt hår? – effektive råd der fjerner grønt skær i håret

Skægpleje

Skægpleje – den komplette guide

sukrin

Sukrin – et sundere alternativ til sukker

Vi introducerer dig i denne artikel til det sundere sukkeralternativ kaldet Sukrin. Det kan benyttes som erstatning til almindelig sukker ved samtlige anvendelsesområder.

blodtryksmåler

Blodtryksmåler – find det bedste apparat her og bliv klogere på dit blodtryk

En blodtryksmåler i hjemmet er en god investering. Den giver et indblik i, hvordan dit blodtryk ser ud. Den bedre måler kan give dig et ugentligt gennemsnit, så du hurtigt får en idé om, hvorvidt du bør reagere på resultaterne. Vi hjælper dig med at finde de bedste blodtryksmålere til hjemmebrug.

Kost

10 genveje til en sund kost

Det er langt fra hverken begrænsende eller forvirrende at ændre sine spisevaner til en sundere kost, som mange umiddelbart går og tror. Spis flere grøntsager og mere uforarbejdet mad. Så er du godt på vej. Vi giver dig 10 simple genveje til en sundere kost.

Væske

Væske og hydrering

Din krop består af 66% vand – svarende til 2/3 af din krop. Det er derfor vigtigt at holde dig og din krop hydreret ved at drikke vand. Men alt væskeindtag tæller med i det store regnskab. Noget er bedre end andet. Du får endda væske gennem den mad, du spiser.

Forkølelsessår

Forkølelsessår behandling – produkter der virker

Når uheldet er ude og der er opstået et forkølelsessår, er det vigtigt at det kommer i behandling. Dette gælder både når det er forkølelsessår på læben, i mundvigen eller i munden. Uanset om det er forkølelsessår på børn eller voksne, så findes der effektive produkter du kan tage i brug.

© Topsund.dk - 2019