Skip to content

Topsund og vores partnere kan få en procentdel af et salg, hvis du foretager et køb via et link. Læs mere.

Arp hos børn – sådan fjerner du det

arp hos børn
Arp er meget normalt hos nyfødte børn og det er ganske ufarligt. Dog er det ikke særlig pænt, så hvordan får man det væk? og er der noget man selv kan gøre? - Læs mere her.Der er ikke noget bedre end babyer og deres fine, bløde hud. Men mange nyfødte kan få hårde plamager, som ligner lidt hård skæl, i hovedbunden. Det er arp. Og når man ser arp på sin elskede nye baby, så kan man godt gå hen og blive lidt bekymret for om det er noget alvorligt. Men bare rolig. Det er det ikke. Det er helt normalt og ganske uskadeligt. Arp hos børn viser sig i hovedbunden, hvilket på nogen måder kan være et praktisk sted, da man tit og ofte kan dække arp med en hue.

Læs i øvrigt vores omfattende guide til modermælkserstatning samt tilbehør her:

Modermælkserstatning – komplet guide 2020

Hvad er arp?

Arp hedder på latin Seboroisk Dermatitis. Arp hos børn findes som regel hos nyfødte, som kommer ud fra det blå. Det kan findes på hovedet, retter sagt: i hårbunden. Det viser sig som hårde, skællede plamager, og det er gul-brun i farven. Det er ligesom tør hud, og man kan fjerne lidt med neglen. Det er forskelligt fra menneske til mennesker, hvor meget eller lidt, arp viser sig. Nogen børn kan have meget arp, flere steder rundt på hovedet, hvor andre kan have meget lidt arp. 

Hvordan fjerner man arp hos børn?

Selvom arp er ganske ufarligt og som regel forsvinder af sig selv over noget tid. Så er det naturligvis ikke særlig pænt. Især når man gerne vil vise sin baby frem, så vil man naturligvis gerne have arpen væk. Heldigvis er der hjælp at hente. 

Sådan gør du:

Først skal du smøre det ramte område ind i olie og lade olien sidde og opløse arpen over natten. Næste morgen tager du en arp kam, og red forsigtigt igennem området indtil det hele er væk. Efterfølgende kan du vaske håret i en mild shampoo. 

Det eneste du skal bruge:

Du bliver sendt videre til apopro.dk

HVAD KOMMER ARP AF?

Selvom arp hos børn er en ganske almindelig hudlidelser hos babyer, så ved man stadig ikke hvorfor man får arp, ej heller hvordan det kommer. Det svar man er nærmest er, at arp opstår hos børn, hvor oliekirtlerne producerer mere olie, end de har brug for.

Forebryg arp hos børn

Har dit barn arp, så prøv som der står ovenover med at smøre det berørte område ind i olie, og lad det virke over natten, og næste dag redder du håret og “piller” arpen væk med kammen. Omend det virker, eller tog det værste væk, så sørg for at holde dit barns hår rent fremover. Det vil på sigt fjerne arpen helt. Det er dog vigtigt at du vasker det oftere end du gør nu, samt at du IKKE bruger en skælshampoo, uden aftale med din læge. Det er vigtigt at du bruger en mild shampoo uden farlige tilsætningsstoffer. Vi anbefaler apoteket baby shampoo: 

Apotekets baby shampoo

Kilder: 
www.webmd.com
www.netdoktor.dkIndhold i artiklen

© Topsund.dk - 2023