Skip to content

Topsund og vores partnere kan få en procentdel af et salg, hvis du foretager et køb via et link. Læs mere.

Baobab – bliv klogere på livets træ

baobab
Du har måske hørt om det, men ikke helt sikker på hvad det egentlig er? - Så forklarer jeg det lige her.Baobab - hvad er det?

Baobab er et træ, som er blandt verdens ældste og største træsort, som stadig eksisterer den dag i dag. Men hvordan ved men hvordan sådan et baobabtræ ser ud? – Jo kendetegnet er at efter træet har eksisteret i ca. 1.000 år, begynder det at udhule sig selv.

baobab
Dette er et Baobabtræ i afrika - Læg mærke til størrelsen ift. elefanterne

Vidste du:
Baobabtræet er verdens største og ældste træsort.
Det største baobabtræ befinder sig i Afrika.

Baobab olie forkæler din hud

Livets træ

Baobabtræet fremstår som et ondt træ i eventyret, Den lille Prins. MEN godt det bare er et eventyr, fordi i virkeligheden er træet ikke særlig slemt, tværtimod.Træet redder nemlig både mennesker og dyr. I træet kan man finde vand i  træets hulrum. Man kan finde mad, da man kan lave sovs af baobabbladene, og træets frugter er søde som slik, og fulde af vitaminer. Når solens stråler er for stærke til mennesker eller dyr, giver træet skygge. Man kan sågar gemme sig i et af træets hulrum, hvis man skal gemme sig fra et bytte eller en fjende. Derfor omtales baobab træet som livets træ i Afrika, og træet har derfor en stor betydning for afrikanere. 

8 ting du ikke vidste om det famøse baobabtræ

Baobabtræet er et anderledes og et specielt træ. Som nævnt før, er træet verdens største træsort, og tilmed det træ som bliver ældst. Træet vokser meget langsomt og det er først veludviklet efter ca. 1.000 år. Når træet er veludviklet begynder det at udhule sig selv, og derfor begynder den at få en sjov facon. 

1. Der findes 8 baobabsorter

Der findes 8 forskellige baobab træsorter. Der vokser 6 forskellige på Madagaskar, 1 i Australien og 1 i Afrika.

2. Katostfamilien

Baobab er en plante med slægt i katostfamilien. Den er i familie med stokroser, bomuld og ikke mindst, kakao. 

3. Det ældste træ

Baobab er et langsomtvoksende træ, og er først udviklet når det er ca. 1.000 år gammel. Det ældste baobab træ siges at være 6.000 år gammelt. 

4. Sovs af baobabblade

I regntiden får træet tykke grønne blade, som falder af i tørtiden. I Afrika laver man sovs af bladene, ved at skære de grønne blade ned og tørrer dem. 

5. Blomster

Træets blomster er store og hvide i begyndelsen af regntiden. Og hvad man ikke ved, så bestøves blomsterne af flagermus.

6. Blomster bliver til frugter

Det lyder måske sært. Men det er rigtig nok. Blomsterne udvikler sig nemlig til 30 centimeter aflange frugter. Frugten har en hård skal og frugtkødet ligner hvidt kridt, men smager sødt og syrligt. 

7. Træet består af 80% vand

Baobabtræet består af 80% vand. Almindelige træet har årringe, men ikke baobabtræet, og det kan ej heller bruges til brænde eller byggeri. Når træet dør, klasker det sammen, som er godt til gødning. 

8. Abebrødstræ

Baobabtræet kaldes også for abebrødstræet, fordi aberne er glade for frugterne. 

Træets frugter - baobab frugt

Man tror det næppe, men på træet vokser der de lækreste frugter, som især Afrikanske børn er vilde med. Frugten har en sødme som slik, og de er et hit hos børnene i landet, men det er de ikke alene om. For chimpanserne har nemlig også fundet ud af, at frugten smager skønt, så de afrikanske børn må dele med dyrene.  

baobab

Frugten er meget sund og de indeholder mere C-vitaminer end appelsiner. Samt mere kalk end mælk. De afrikanske børn spiser frugterne i tørtiden, hvor der ikke er andre muligheder for frisk frugt. Man kan desuden købe smoothies, pulver og müslibarer med baobab. Og så er det utrolig effektiv for ens hud og hår, og derfor kan du få produkter der er tilegnet til din hud og dit hår. 

Baobab fås i forskellige varianter

Baobab olie

Olien er utrolig populær hos hudpleje-eksperter. Grunden er at olien er økologisk og vegansk. Samtidig med at den fugter, styrker og reparerer din hud. Olien nærer din hud med omega-3, 6 og 9, og så er den rig på D, E, F og A vitaminer.

SE FLERE OLIER MED BAOBAB HER

Baobab shampoo

Baobabtræets nærende egenskaber er også produceret i produkter til hårpleje. Denne shampoo indeholder baobab ekstrakt, inulin og baobab kerne olie som vil fugte din hår og reparere ødelagt hår. 
Shampooen er ligeledes 100% vegansk og økologisk. Indeholder 210ml til 139,-

SE FLERE PLEJEPRODUKTER TIL HÅRET HER

Baobab creme

Er din hud tør eller ønsker du bare at forkæle den med gode vitaminer uden skadelige tilsætningstoffer? Så er cremen ideel for dig. Cremen fugter din hud og plejer den med vitaminer. Den er økologisk og vegansk. 

Baobab pulver

Baobab fås også i pulverform. Dette er egnet sig til at tilføje baobab i din smoothie eller drink. Pulveret har en syrlig/sød smag, ligesom baobabfrugten. Baobabpulveret giver en masse gode egenskaber til din krop og så er det naturligvis økologisk

100% økologisk - 100% vegansk

Det er ikke en overdrivelse at træet indeholder så mange gode næringsstoffer, at man bliver nødt til at udnytte de potentielle effektive produkter, som kan man få ud af træet. Det gode ved produkterne er de er 100% økologiske og af rene råvarer, kun med få, men sunde, tilsætningsstoffer. Dertil er produkterne også 100% veganske, som betyder at de hverken er testet dyr og ej heller produceret af noget der kommer fra dyr. Så man kan med ro i sindet sagtens anvende disse produkter. Indhold i artiklen

© Topsund.dk - 2023