Skip to content

Topsund og vores partnere kan få en procentdel af et salg, hvis du foretager et køb via et link. Læs mere.

Baobab olie – forkæl din hud

baobab olie
Baobab er et oldnordisk gammelt træ, som først er veludviklet når det er 1.000 år gammel. Det er sådan at når det er ca 1.000 år gammelt, begynder træet at udhule sig selv. Ikke nok med det, så er træet også vokset sig gigantisk efter de mange år, og derfor er træet verdens største og ældste træ. Træerne befinder sig i Afrika, Madagaskar og få i Australien.Hvad er baobab?

Det ældste træ står i Afrika og er ca. 6.000 år gammelt. Det er så gigantisk, at man kan lege gemmeleg i træet. Det gør at man kan skjule sig fra sin fjene, få skygge, når solen er stærkest. Dertil kan man faktisk også både finde mad og vand i træet. Man kan finde vand i træets hulrum, og man kan spise træets frugter. Derfor kaldes baobabtræet også for Livets Træ i Afrika. Læs mere om selve baobabtræet lige her. 

baobab
baobab

Baobab olie - forskellige varianter

Der er flere forskellige producenter, der har fået øjnene op for de gode geneskaber baobabtræet giver. Baobabtræet giver en olie som giver en masse fugt til din hud, om det er til ansigtet eller til hele kroppen. Samtidig med at olien er rig på vitaminer.

Baobab olie til huden

Baobab olie (100 ml)

Denne baobabolie fra Chleopatra er en koldpresset olie og uraffineret. Den er økologisk og er egnet til din hud og hår. Konsistensen er semi-flydende og den har en blid duft af nødder.

Olien beriger din hud med en masse fugt og vitaminer og efterlader en blød og strålende hud, uden at gøre den fedtet. 

Bareminerals serum (30 ml)

Dette er en lækker serum som skal under din fugtighedcreme. Den styrker din huds beskyttende barriere. den er fuld af Kalcium som giver huden gløden tilbage. Og blandt andet indeholder olien baobabfrøolie. 

Påfør olien i ansigtet morgen og aften og mærke din hud få næring og fugt.

Virgin 100% ren baobab olie (50 ml)

Har du en tør, sart eller irriteret hud? Så anvend denne rene baobab olie og mærk en markant forandring. Den giver din hud den manglende fugt og forbedrer elasticitet i huden.

Denne olie anvendes som serum under din fugtighedscreme. 

Pureday baobab oil (100 ml)

Økologisk og ren baobabolie er ideel til tørt, sart og irriteret hud. Olien nærer huden med fugt og omega-3, og 9 og vitaminer. Denne olie er også vegansk og stammer fra Sydafrika. 

Denne olie fra Pureday er kan bruges til hud, som ansigt, og krop og til håret.

Skagen seaside body oil (100 ml)

En lækker kropsolie som fugter din hud og gør den smidig. denne olie indeholder baobabolie og havtorn. Den er rig på vitaminer og giver en dybdegående fugt. 

Denne olie er fra mærket, Skagen og er lavet af 100% naturlige, økologiske og veganske ingredienser. 

Hvorfor bruge baobab olie?

Der er mange fordele ved at skifte din sædvanlige olie du med en baobabolie. Især hvis du gerne vil gøre noget godt for dig selv, men også for miljøet.

Gode grunde:

Økologisk 

Vegansk

100% naturligt

Effektiv

Forkæler din hud

økologisk olie

Økologisk olie

Økologisk er noget man burde gå efter både til hud, hår og sågar madvare, som fx. kød. Især hvis du gerne vil tænke på miljøet og diverse tilsætningsstoffer. Når noget er økologisk er det en del af naturens husholdning, som er rent og naturligt. Når man køber økologisk madvarer fx, er det ikke sprøjtet med usunde kemikalier. Varen er mere rå og naturlig, samtidig med at man tænker på klima, geologi og jordens frugtbarhed. 

Baobabolier er økologiske, fordi de er høstet af træet, uden at ødelægge træet. Det vil sige at man udnytter træet frø, uden at generer træets udvikling. Desuden bliver der ikke tilsat nogen tilsætningsstoffer til olien, det er ren frøolie, og nogle olier indeholder andre økologiske ingredienser, som tilsammen giver en god sammensætning.

vegansk olie

Vegansk olie

Når noget er vegansk, så betyder det at der ikke er nogle dyr indblandet. I dag findes der forsøgsdyr, hvor nye produkter, medicin og andre præparater testet af på dyr inden de kommer på markedet, hvilket er dyremishandling. Når noget er vegansk betyder det at der ikke er testet på dyr og det indeholder ej heller nogle ingredienser, som kommer fra dyr. De baobabiske olie kan du med ro i sindet anvende, og velvidende om at inden dyr har stået for skud, for at du kan anvende det på din hud.

100% naturligt

Når noget er helt naturligt, betyder det også at det er økologisk og vegansk. Det betyder at det er noget der er naturligt skabt, og som hverken skader eller ødelægger noget i naturen. Baobab olien er lavet af baobabtræets frøer. 

Effektiv

Olien indeholder en masse nærende ingredienser, som er sund tog godt for din hud. Og der er et stigende efterspørgsel på baobab olien, fordi den er så effektiv, og ikke mindst naturlig. Man har fået mere fokus på hvor mange forskellige kemikalier og tilsætningsstoffer der findes industrien efterhånden, og derfor vælger vi økologisk og af naturlige råvarer i stigende  grad. Mange har gavnlige effekter i forhold olien, hvis man har tør hud, lider af eksem, psoriasis mm. 

Forkæler din hud

Uanset om du lider af tør hud, fedtet ud, eksemhud eller andre former for problemer, så kan vil din hud også have godt af baobab olie. Olien er en hudpleje der giver din hud din hud næring og fugt, hvis den mangler. Den holder din hud smidig og forhindre aldring i huden. Daglig brug vil give en markant forandring, og din hud vil elske det. Der er ingen bivirkninger, fordi olien er 100% lavet af naturlige ingredienser.

Du kan også supplere til hudpleje med et tilskud af kollagen:

Kollagen – øger hudens spændstighed, modvirker rynker og forebygger slidgigt

 Indhold i artiklen

© Topsund.dk - 2023