Skip to content

Topsund og vores partnere kan få en procentdel af et salg, hvis du foretager et køb via et link. Læs mere.

Bipollen som sundt supplement

Bipollen
Bipollen er et naturprodukt, som de færreste kender til. Bipollen laves af honningbier og er et af de mest komplette fødevarer, hvis man ser på det sunde næringsindhold. Læs mere i denne gennemgående artikel om bipollen.Bipollen er et produkt, som er lavet af honningbier og fungerer som føde til den unge bi. Produktet betragtes som en af naturens mest komplette fødevarer i forhold til næringsindholdet. Det indeholder tæt på samtlige næringsstoffer, som vi mennesker har behov for. Pollen som er indsamlet af bier indeholder omkring 40% protein, mineraler, aminosyrer, lipider og vitaminer som B-kompleks og folinsyre. Det berigende indhold gør bipollen til et antibakterielt, antifungalt og antiviralt middel, som er med til at styrke kapillærerne, reducere inflammation, stimulere immunsystemet og sænke kolesteroltallet.

Bipollen

Hvad er bipollen?

Bier samler pollen fra planter og blomster, blander det med en lille dosis af en udskillelse fra deres spytkirtler eller nektar og lægger det i små “kurve”, som sidder på biernes bagben – kaldet pollenbelastninger.

Når pollen er opsamlet, bringes den til bikuben, hvor den pakkes i honningkageceller. Efterfølgende dækkes overfladen af den samlede pollen med et tyndt lag honning og voks, som tilsammen skaber bivoks. Denne bivoks undergår nu en fermentering og bevares ved hjælp af mælkesyren, som fremkaldes. Bivoksen fungerer som grundproteinkilde til bi-kolonien.

Ifølge de seneste data giver en bi-koloni 1-7 kilo pollen om året. Hver dag udgør mængden af opsamlet pollen i en koloni 50-250 gram. Der findes forskellige anordninger, en slags fælder, som anvendes til at indsamle pollenkurve, når bierne vender tilbage til deres koloni. Bierne skal tvinge sig vej gennem disse “fælder” for at komme ind i bikuben, og i forsøget mister de en del af pollenkurvene, hvilket sender dem tilbage for at samle mere pollen. Biavlere er også i stand til at fjerne pollen fra kolonier uden at skade bierne eller forstyrre deres rutine.

En teske pollen tager en bi, som arbejder otte timer om dagen, en måned at samle. Hver bipollen-pille indeholder mere end to millioner blomsterpollenkorn. En teskefuld indeholder over 2,5 milliarder korn af blomsterpollen.

Farven på pollen varierer fra lys til gul og sort. Bier samler sædvanligvis pollen fra samme plante. Men de indsamler nogle gange pollen fra mange forskellige plantearter. Pollenkornene afhænger af plantearten, hvor de adskiller sig i både form, farve, størrelse og vægt.

Bipollen er kendt som et medicinsk produkt, som indeholder kemiske forbindelser, der er fremstillet af bierne, og som anvendes til medicinske formål. I sin sammensætning er der omkring 250 stoffer.

Superfruit Bipollen

Pureviva Bipollen

Fact #1

Bipollen

10 meget sunde fordele ved at tage bipollen

1. Energiboost

Det brede udvalg af næringsstoffer, som findes i bipollen, gør det til en fantastisk “energizer“. Kulhydrater, protein og B-vitaminer hjælper dig med at holde energiniveauet optimalt hele dagen ved at forbedre udholdenhed og bekæmpe træthed.

2. Hudbehandling

Bipollen bruges i flere produkter, som har til formål at behandle inflammatoriske tilstande og hud-irritationer som psoriasis og eksem. Aminosyrerne og vitaminerne beskytter huden og hjælper med regenerering af celler.

3. Åndedrætssystem

Bipollen indeholder en høj mængde antioxidanter, som kan have en antiinflammatorisk virkning på vævene i lungerne, hvilket er med til at forhindre begyndelsen på astma.

4. Behandling af allergier

Pollen reducerer tilstedeværelsen af histamin og forbedrer mange allergier. I et studie fandt man, at 94% af en forsøgsgruppe af patienter var fuldstændig fri for allergiske symptomer, efter at være blevet behandlet med oral podning af pollen i en periode. Alt fra allergi til astma til bihuleproblemer forsvandt. Dette bekræfter, at bipollen er fantastisk effektivt mod en lang række luftvejssygdomme.

5. Fordøjelsessystem

Ud over sunde vitaminer, mineraler og proteiner indeholder bipollen enzymer, som kan hjælpe med fordøjelsen  Enzymer hjælper din krop med at få alle de næringsstoffer, du har brug for, fra den mad, du indtager.

6. Boost til immunsystemet

Pollen er god for tarmfloraen og understøtter dermed immunsystemet. Ifølge holistiske eksperter har bipollen antibiotika-lignende egenskaber, som kan hjælpe med at beskytte kroppen mod kontraherende vira. Det er også rig på antioxidanter, som beskytter cellerne mod den skadelige oxidation af frie radikaler.

7. Afhængighed

Bipollen benyttes holistisk til helbredelse af afhængighed, og til hæmning af cravings, ved at undertrykke impulser.

8. Støtter det kardiovaskulære system

Bipollen indeholder store mængder Rutin. Et antioxidant bioflavonoid, som hjælper med at styrke kapillærerne, blodkarrene, hjælper på kredsløbsproblemer og korrigerer kolesterolniveauer. Dens potente antikoagulationskræfter kan muligvis hjælpe med at forhindre hjerteanfald og slagtilfælde.

9. Prostata

Mænd, som lider af godartet prostata hyperplasi (abnorm vækst af celler), kan finde lindring ved at bruge bipollen. Bipollen kan hjælpe med at reducere inflammation hvilket stopper den hyppige trang til at urinere.

10. Infertilitetsproblemer

Bipollen stimulerer og genopretter æggestokkenes funktion. Derfor kan det benyttes til at hjælpe med at accelerere graviditeten. Udover at være en hormonal booster, er det også en stor afrodisiakum (betegnelsen for midler, som øger den seksuelle lyst).

Super Foodies bipollen

Fact #2

Bipollen

Bipollen mod vægttab?

Undersøgelser har vist, at pollen hjælper med at genoprette muskelprotein og energi metabolisme hos gamle rotter udsat for begrænset adgang til føde. Det viser derfor, at det er nyttigt til forebyggelse eller genopretning af underernæring. Men hvad med vægttab? Er bipollen en metabolisme-booster?

Bipollen indeholder en enorm mængde essentielle vitaminer og mineraler, som hjælper med at nære kroppen hos mennesker med dårlige spisevaner. Næringsstofferne udnyttes meget let af kroppen, og omkring 30 gram bipollen indeholder kun omkring 90 kalorier.

Mange producenter fremstiller bipollenpiller eller kosttilskud, som hævder, at de kan hjælpe dig med at tabe dig hurtigt. Der er dog begrænset videnskabeligt belæg for dette. Uden videnskabeligt belæg er det svært at anse bipollen som en “mirakelkur til vægttab”. Vi ved, at det kan reducere inflammation, øge energi og give en række vigtige vitaminer og mineraler. Det har desuden evner til at opretholde hudens sundhed og fremskynde helingsprocesser. Derfor er pollen et nyttigt supplement, men det kan ikke benyttes direkte som et vægttabsprodukt.

8 gode grunde til at tage bipollen som supplement

Den antiinflammatoriske aktivitet ved bipollen er blevet sammenlignet med lægemidler som Naproxen og Analgin. Forskere foreslår, at det kan anvendes i akutte og kroniske inflammatoriske tilstande. En undersøgelse fra 2010 viste, at honningbipollen udviste mærkbare antiinflammatoriske aktiviteter, når det blev givet til mus.

Nylige undersøgelser har afsløret, at enzymatiske hydrolysater fra bipollen er gavnlige for patienter, som gennemgår forskellige sygdomme som kræft, hjertekarsygdomme, diabetes og hypertension. Antioxidantegenskaberne blev målt i et studie fra 2005. I dette studie blev det påvist, at bipollen har en bemærkelsesværdig antioxidantaktivitet. Man oplevede høje udrensningsaktiviteter mod aktiv oxidativ stress. De gode, hæmmende aktiviteter ligner endda dem, som findes i fermenterede fødevarer som ost og eddike.

I en undersøgelse fra 2013 fandt man ud af, at kastanjebipollen beskytter mod oxidativ stress og fremmer helbredelsen af leverskade forårsaget af toksicitet (forgiftning). Testbehandlinger på rotter har påvist, at pollen var i stand til at reversere leverskader. Bipollen kan altså betragtes som et sikkert alternativ i behandling af leverskader, og kan benyttes som del af en leverrensning.

Pollen har antimikrobielle og antivirale egenskaber. Det kan også fungere som en naturlig allergibekæmper. Ud fra forskning er det påvist, at bipollen har en anti-allergisk virkning på grund af evnen til at hæmme aktiveringen af mastceller, som spiller en vigtig rolle i de tidlige og sene faser af allergiske reaktioner.

Dyrestudier viser, at pollen kan benyttes som et værdifuldt kosttilskud. Rotter og mus, fodret med pollen, viste et højere indhold af vitamin C og magnesium i thymus-, hjerte- og skeletmusklerne. De havde også et højere hæmoglobinindhold og større antal røde blodlegemer efter forbruget af pollen. Bipollen har faktisk forlænget levetiden for forsøgsdyr.

Et studie fra 2015 blev gennemført i Tyskland. Studiet påviste, at pollen forbedrede symptomerne af antihormonbehandling hos kræftpatienter.

Forskere foreslår, at bipollen og honning tilbydes kvinder, som ikke har reageret på andre alternativer til at modvirke postmenopausale symptomer.

Flavonoiderne, som findes i honning og pollen, har også vist sig at forhindre brystkræft hos kvinder som benytter sig af produkterne, og som er i overgangsalderen uanset om de har eller ikke har haft brystkræft.

På grund af de ernæringsmæssige og toniske egenskaber, er det i stand til at forbedre blodtilførslen til nervevæv, øge mentalkapaciteten og styrke nervesystemet, som ellers kan svækkes af eksempelvis stress. Det gør det til en af de mest effektive naturlige stressnedsættende virkemidler. Det kan være særligt nyttigt til personer med mangel på energi som ældre.

Selv små doser af bipollen over en længere periode kan forbedre humør og fysisk udholdenhed. På samme måde kan det fungere som smertestillende medicin, og det giver mulighed for at lindre smerter.

Det kan benyttes som en salve til at fremskynde helingsprocesser. Det er især nyttigt til at lindre brændende fornemmelser. Pollen indeholder kaempferol, som hæmmer enzymernes aktivitet efter en forbrænding og nedsætter inflammatoriske reaktioner og hævelse.

Pollen hjælper med at forbedre blodcirkulationen i karrene, hvilket er med til at fugte huden. Den antiinflammatoriske og smertelindrende virkning af flavonoiderne i bipollen hjælper med at lindre smerter og forhindre blodpladeaggregering. Pollen forebygger også infektion på grund af dets antimikrobielle aktivitet. Sår har derfor mulighed for at helbrede hurtigt.

Da bipollen er en stor kilde til mange vitaminer og mineraler, kan det også hjælpe med at holde din hud yngre med en sund glød. Det stimulerer blodtilførslen til alle hudceller, hjælper med at afgifte kroppen, reducerer rynker og fremskynder helingsprocessen.

Potentielle sideeffekter ved at indtage bipollen

Det er sikkert for de fleste, afhængig af dosis, at tage bipollen i en periode på 30-60 dage. En lavere dosis i en blanding kan anses for at være en mere sikker måde at indtage det på som et supplement.

De største sikkerhedshensyn er allergiske reaktioner, som kan være et problem for folk, som er allergiske over for pollen. Hvis du oplever kløe, hævelse, åndenød eller let hovedpine efter brug af bipollentilskud, skal du afbryde brugen, indtil du har spurgt din læge til råds.

Der er en vis bekymring for, at bipollen kan stimulere livmoderen og have påvirkning på graviditet. Derfor bør kvinder, som er gravide, undgå at indtage pollen. Det kan også gøres under vejledning fra en læge.

Urtekram bipollen

Natur Drogeriet bipollen

Fact #3

Bipollen

Sådan finder- og bruger du bipollen

Bipollen er en fødevare og virker hurtigere og mere effektivt, når den tages ved måltidstid – især sammen med frugt, som lader det forsigtigt udføre en lille rensning af tarmfloraen. Du skal tage en teskefuld til morgenmad, helst taget med et stykke frugt: Frugtfibrene (rå hemicellulose) forstærker aktiviteten af den friske pollen.

Køb fra et velanset firma eller lokale biavlere, som du stoler på. Sørg for, at pollen er fri for pesticider, og at bi-kolonierne i udvindingsprocessen ikke behandles med kemikalier. Det har man som kunde ikke lyst til at støtte – i lige så høj grad for biernes skyld! Du kan finde pollen i de fleste sundhedsfødevarebutikker, da det er blevet et populært sundhedssupplement.

Den mest almindelige måde at bruge bipollen på, er i pulverform blandet med andre fødevarer. Det kan blandes med eksempelvis honning, hytteost eller yoghurt i blandingsforholdet 1:1 til 1:4. Dette skaber en blandet pollenopløsning, som kan indtages i løbet af dagen. Hvis du er interesseret i at bekæmpe mangel på næringsstoffer, betændelse, stress eller anden sygdom, kan du indtage en teskefuld blandet pollen tre gange om dagen.

Fact #4

Indhold i artiklen

© Topsund.dk - 2020