Skip to content

Børn

Hvad er kategorien børn?

Kategorien børn her på Topsund vedrører alle emner inden for nyfødte, børnesygdomme samt sunde valg og alternativer til børn. De kære små fortjener det bedste, og det er her, vi guider dig. Vi fokuserer på alle de sunde valg, du kan foretage, når det handler om dit barn.

Det rene, naturlige og sunde er i fokus. Du finder også omfattende guides, der har til formål at hjælpe dig godt på vej. Vi fokuserer desuden på diverse typiske problemstillinger, du kan støde ind i, hvis du har et eller flere børn.

Vores motto er, at børn fortjener kun det bedste. Det betyder også det sundeste. Vi har derfor fokus på miljø, økologi og bæredygtighed, når vi skriver om forskellige produkter til dit barn. Det gavner både det lille menneske og den store planet.

Ting til børn

Der er meget at overveje, når man får et barn, eller hvis man har et eller flere børn. Ting til børn er et af dem, og ting lyder diffust men dækker i virkeligheden mange forskellige områder.

Ved en nyfødt er der barnevogn, pusletaske, bleer og meget mere. Ved ældre børn er der praktisk udendørstøj, fodtøj og, ikke mindst, legetøj. Det er alt sammen meget dyrt, og fordi du ikke kan nøjes med noget af det, løber det hurtigt op.

Det er en god idé at spare, hvor du kan, og se udover ting, som dit barn måske i mindre grad behøver, mere end du tænker, at dit barn behøver det. Det behøver ikke at være uoverskueligt dyrt at få- eller et have børn. Brug din sunde fornuft, og ellers hjælper vi dig godt på vej.

Feber børn

Feber rammer ofte børn. Det er typisk ikke farligt, og der er ikke grund til bekymring. En måde at se det på er, at det er med til at styrke barnets immunforsvar, så barnet i fremtiden er rustet mod andre sygdomsomgange.

Hvis dit barn alligevel er ramt af feber, føler du nok et øget behov for omsorg over for den lille. Men pas på, at du ikke selv bliver smittet. Heldigvis er voksne ofte immune før i forhold til det, børnene risikerer at slæbe med hjem.

Feber børn er et kendt fænomen, og det skyldes typisk, at børn ikke er lige så hygiejniske som du og jeg. I løbet af en dag render det typiske barn ind og ud af døren, får sand, jord eller andet snavs i munden. Børn piller sig også oftere i munden, og det er efter en lang dag, hvor de har rørt ved mange forskellige ting. Det er også derfor, at det er ganske normalt med feber børn.

Øjenbetændelse børn

På samme måde som med feber, er øjnene et udsat område hos børn. Øjnene er i forvejen et af de mest sarte områder, og der skal ikke meget til, før der kan opstå betændelsestilstande.

Når det er øjenbetændelse børn, er det oftest en ganske ufarlig bakterie, der er kommet i kontakt med barnets øje. Den ikke så grundige hygiejne, og de mange bakterier, et barn er udsat for, både indendørs og udendørs, i løbet af en dag, skaber en af de største risikozoner.

Som med feber, er det stort set umuligt at slippe uden om øjenbetændelse hos børn. Det kan endda være den samme bakterie, der forårsager både feber og øjenbetændelse.

Hvis uheldet er ude, er der heldigvis hjælp at hente. Du kan skylle barnets øjne med ren van. Øjet består naturligt af en lille procentdel salt, og derfor kan du ligeledes lave en lav saltvandsopløsning og forsøge at skylle det ramte øje med denne.

Mad til børn

Mad til børn er for de fleste en evig kamp. Og lige så forskellige børn er, lige så forskellige er deres madvaner. De fleste vil nok nikke genkendende til, at nogle børn er kræsne og andre børn er meget kræsne. Det kan være en kamp alene at finde på aftensmad, der tilfredsstiller de små.

Du kan finde inspiration om mad til børn her på Topsund, hvor vi guider dig til både normale, alternative og ekstra sunde muligheder for lækker mad til børn. Det kan være et svært område at guide på, da der langt fra er nogen fællesnævner for, hvad børn kan lide at spise.

Der er dog nogle generelle råd, der kan sikre, at dit barn ikke bliver kræsen som voksne og evigt uglad for grønt og frugt. Det er derfor vigtigt, at præsentere forskelligt mad for barnet hele tiden. Det er vigtigt, at barnet ikke styrer dagsordenen, men at du bestemmer, hvad der serveres, og at der som det mindste bliver smagt på maden.

Løbehjul til børn

Løbehjul til børn er blevet enormt populært, og dette er især sket efter introduktionen af elektriske løbehjul til børn. De fleste kan nok huske de forskellige motoriske faser, hvor det handlede om skiftevis at lære at cykle, løbe på løbehjul, stå på skateboard og stå på rulleskøjter.

Løbehjul til børn er en fantastisk måde at udvikle barnets motoriske færdigheder på, og både motorik og balance trænes utroligt meget. Det er desuden også en sund form for barnet at komme frem på. Det kræver indsats af kroppen, og barnet bruger energi.

Der bliver forbrændt kalorier med et løbehjul til børn, og det gavner barnets sundhed. Et løbehjul er smart både til leg og praktisk transport. Husk at udstyre dit barn med hjelm, knæbeskyttere, håndledsbeskyttere og albuebeskyttere. En leg på løbehjul kan hurtigt handle om at komme op i fart og flygte fra noget. Alt sammen mens en sundhedsfremmende leg gør, at konditionen dyrkes og hjertet pumper sundt.

Modermælkserstatning

Modermælkserstatning er et omfattende område, og du kan læse Topsunds ultimative guide til modermælkserstatning her. Der er meget at tage højde for, hvis du står i en situation, hvor du skal anskaffe dig modermælkserstatning.

En erstatning er ikke bare en erstatning, og det er vigtigt først og fremmest at tage højde for dit barns behov. Har dit barn allergier, eller er dit barn intollerant over for noget? Ønsker du at give dit barn økologisk erstatning eller skal det være vegansk? Mulighederne er mange?

Uanset hvilken modermælkserstatning, du ender med, er det en god idé at blive ved den samme erstatning. Ved opstart bør du holde øje med eventuelle reaktioner fra dit barn. Det behøver ikke at være et dårligt tegn, det kan også blot være tegn på barnets system, der er under et skift ved en erstatning til en anden.

Undersøg også mulighederne for praktisk udstyr, som du ligeledes finder i vores guide, da der er meget, der både gør opbevaring, transport og opvarmning meget lettere.

Mælkesyrebakterier børn

Mælkesyrebakterier er sunde og gavnlige i kroppen, og du kan derfor overveje mælkesyrebakterier til børn i form af tilskud. Undersøg med din læge, om det er en god idé med et tilskud til dit barn.

Du kan i denne artikel finde gavnlige mælkesyrebakterier til børn. Bakterierne er gode for en optimal mavefunktion og tarmfunktion. De kan derfor også typisk tages i en periode, hvis behovet opstår fx på grund af træg mave.

Barnet får naturligt mælkesyrebakterier tilført fra moderen via modermælken, og det er generelt ikke nødvendigt med et tilskud. Unge og ældre børn, der ikke længere får modermælk, kan have et decideret behov, og dette vil din læge hjælpe dig med at finde ud af.

Et tilskud af mælkesyrebakterier til børn kan være løsningen på mave problemer eller fordøjelsesproblemer. Der kan meget let opstå ubalance i denne del af kroppen, og derfor er det heldigt med denne lette løsning i tilskudsform.

© Topsund.dk - 2020