Skip to content

Topsund og vores partnere kan få en procentdel af et salg, hvis du foretager et køb via et link. Læs mere.

Clinic Lusekam – få styr på lusene

Clinic Lusekam
Lus er et stigende problem i Danmark. Som regel smittes det i institutioner fra barn til barn, hvor lusene hopper fra hår til hår. Og de forbandelse lus er ikke just en fornøjelse at have i håret. Derfor er skal det helst være nemt, hurtigt og effektivt at fjerne dem. Og det er det med Clinic Lusekam, læs med her hvorfor.



Om Clinic lusekam

Clinic Lusekam

Clinic lusekam er en tættekam, som både fjerne lus og æg. Denne kam er gevaldigt nemmere at trække igennem et langt hår, da tænderne er lavet af kirurgisk og rustfrit stål. Tænderne er lavet så de let glider igennem håret, men samtidig får både lus og æg med. Derfor er det slut med at købe diverse midler til at fjerne lus med, for denne Clinic Lusekam kan klare det for dig.

Kammen kan bruges igen og igen. Den er lavet af materiale af god kvalitet, så den ikke let kan knækkes. Derfor vil den økonomisk set være det billigste, og mest effektive redskab, i længden. Skal kammen bruges af flere personer i husstanden, så er det en god ide at desinficere kammen, for at undgå smittefare. Det kan gøres let ved at lægge kammen ned i 60-70graders varmt vand i ca. 30sekunder.

Sådan reder du med kammen

Børst håret igennem med en almindelig kam først, for at fjerne de værste filtretotter. Man kan også vaske håret og anvende balsam i håret, for at det er lettere at redde igennem. Derefter fører du kammen igennem håret fra hovedbunden til spidserne. For hver redning, tjekker du lusekammen for lus og æg. Vær især opmærksom bag ørerne og i nakken. Sørg for at gøre det i god belysning, så du kan se alle lus og æg.

Behandling af lus

Børst håret igennem med en almindelig kam først, for at fjerne de værste filtretotter. Man kan også vaske håret og anvende balsam i håret, for at det er lettere at redde igennem. Derefter fører du kammen igennem håret fra hovedbunden til spidserne. For hver redning, tjekker du lusekammen for lus og æg. Vær især opmærksom bag ørerne og i nakken. Sørg for at gøre det i god belysning, så du kan se alle lus og æg.

Denne Clinic Lusekam kan købes lige her til kun 99kr.

lus

Tegn på lus

Der er 2 tydelige tegn på at der er lus i håret hos dig selv eller dit barn. Først og fremmest skal man være mere opmærksom på disse tegn, hvis der fx. er offentliggjort lus i dit barns institution.
Tegnene er følgende:

  • Kløe i hovedbunden
  • Skællignende pletter i håret

Desværre er det sådan, at man tit opdager lusene, imens de er godt i gang med deres livscyklus. Har dit barn kun få lus, er det ikke sikkert at dit barn vil klø sig særlig meget. Nogle børn er bedre end andre til at ignorere de aktiviteter der sker i hovedbunden.

Kløe i hovedbunden

Lusene bider i hovedbunden for at suge blod. Det er den måde de overlever på. Selve biddene kan man ikke mærke, men det er lusenes spyt, som kan give en allergisk reaktion, som får det til at klø.

Hvordan ser lus ud?

Når man kigger efter lus og æg, så er det naturligvis en god ide at vide hvad man skal kigge efter. Og ikke mindst er det jo rart (ikke bogstavelig talt), at vide hvordan de små bæst ser ud.

Selve lusene er vingeløse og er ca 2-4mm. Deres hud er næsten ligesom at være gennemsigtig. Når de ikke har spist, så er de hvidlige, og når de så har fået mad (blod) så bliver de brunlige/sorte. Selve kroppen er aflang og flad. Den har 6 ben og et hoved med to følehorn. Hunlusen er større end hanlusen. Når en lus lige bliver klækket fra sit æg, kaldes den for en nymfe. En nymfe er under 1mm lang. Den vokser og lever bedst i hovedbunden, hvor der er 30grader og høj luftfugtighed.

Sådan lever lus

De lever som tidligere nævnt, i hovedbunden hos mennesker. Omtrent 30 grader og med høj luftfugtighed. En lus starter sit liv, logisk nok, i et æg. Den klækkes og bliver derfor en nymfe og begynder at suge blod fra hovedbunden. Der går ca 6 dage, så går lusen fra at være en nymfe til at blive en lus. Og hunnerne er nu klar til selv at danne æg efter en parring. Når hunnen er parret lægger den mellem 95-185 æg i hovedbunden. Det forgår sådan, at hunlusen nærmest limer æggene fast i hovedbunden. Efter 7-11 dage, klækker lusene og så starter cyklussen på ny. En lus har en levetid på ca 3 uger.

Gode råd mod lus

Der er flere forskellige ting man kan gøre for at undgå at ens barn får lus.

  • Tjek dit barns hovedbund regelmæssigt – Kæm gerne håret for en sikkerhedsskyld.
  • Tag det alvorligt når institutionen annoncerer med lus
  • Piger har større tendens til at få lus. Sæt håret op i hestehale eller fletning.

Nu kan det (BIIIP) være nok

Lus

Hedder kampagnen hos Luseguiden.dk, som er en landsdækkende kampagne mod lusene. Kampagnen vil gøre alle forældre mere opmærksom på lus og mere opmærksom på at få kæmmet sit barn, evt med Clinic Lusekam, og på den måde kan vi få lusene til livs.

Klik her hvis du er interesseret i en folder om lusebehandling og meget mere HER.

Billeder er lånt af www.luseguiden.dk hvor du også kan læse meget mere om lus.



Indhold i artiklen

© Topsund.dk - 2024