Skip to content

Topsund og vores partnere kan få en procentdel af et salg, hvis du foretager et køb via et link. Læs mere.

Det bør du spise, hvis du har influenza

influenza
Hvis du er ramt af influenza, tænker du sikkert på, hvad du kan gøre, for at forkorte sygdommen - eller helt slippe af med den! Vi giver dig fem effektive råd til, hvad du kan spise, hvis du er ramt af influenza.Influenza er noget vi alle får i ny og næ, hvor vi er trætte, ømme i alle muskler, hovedpine og måske endda feber. Influenza er en virusinfektion, og kan ikke behandles, derfor kræver din krop hvile og ro indtil virussen er ude af kroppen igen. Men faktisk er der der nogle fødevarer, som kan lette dine gener, når du har influenza, og det har vi sat vores sundhedsplejerske Berit, i samarbejde med vores ernæringsekspert, Jacob til at se nærmere på. Jagten på mad mod influenza. 

Spis masser af proteiner

proteiner

Det kan være en god ide at spise en masse gode proteiner, som der fx er i kylling. Proteiner er med til at bygge dit immunforsvar, og dermed bekæmper virussen i din krop, så du bliver hurtigere rask. Proteiner er derudover med til at vedligeholde dit væv, celler, normer og enzymer. Proteiner kaldes også for kroppes byggesten. Læs mere her, hvis du vil vide mere om proteiner. 

Spis krydret mad

krydret mad

Hvid du har appetit, så sørg for at din mad er godt krydret, det kan for eksempel være chili eller ingefær. Ingefær kan man rive ud over sin mad, eller man kan rive det og proppe det i maden. Krydret mad kan nemlig minimere dine gener så du ikke føler at dit hoved er ved at eksplodere, især gavnligt, for luftvejene hvis du er forkølet samtidig. Ingefær er også gavnligt for mange andre ting, prøv at læs her. 

Drik grøntsagsjuice mod influenza

grøntsagsjuice

Du kan lave din egen grøntsagsjuice med dine ynglingsgrøntsager, eller frugter, med lavt indhold af natrium. En grøntsagsjuice giver også næring, hvis du helt har mistet appetitten. Derudover vil du få de vitaminer og mineraler, som kroppen har brug for at blive rask, og kroppen har brug for mad mod influenza.

Spis suppe

influenza

Køb dig en lækker suppe, eller lav den selv. Suppen kan være med kylling i, som nævnt før, er fyldt med gode proteiner, som hjælper dit immunforsvar med at bekæmpe sygdommen. Det kan også være en stærkt krydret suppe. Varmen fra suppen vil lette dine gener i luftvejene og du vil føle dig bedre tilpas. Desuden får du også væske ind, så du undgår dehydrering. 

Spis influenzaen væk med is

influenza

Jo, den er god nok! Is er super effektivt når man har øm hals og generelt utilpas. Kulden hjælper nemlig ved at svælget udvider sig og det føles mere behageligt og mindre smertefuldt. Samtidig med får du væske indenbords, så du undgår dehydrering. Is er dog ikke mad mod influenza, men det er bedre end ingenting.

Indhold i artiklen

© Topsund.dk - 2020