Skip to content

Topsund og vores partnere kan få en procentdel af et salg, hvis du foretager et køb via et link. Læs mere.

Duolac – 8 gavnlige varianter af mælkesyrebakterier

Duolac
Læs om de forskellige varianter af mælkesyrebakterier, som Duolac tilbyder. Hvilke passer til netop dig - og hvorfor? I denne artikel gennemgår vi de forskellige varianter.Bemærk: Denne artikel indeholder reklamelinks.

Mennesker har over 50 milliarder bakterier i mave-tarm-systemet. Den nøjagtige sammensætning af bakterierne varierer fra person til person. Det kræver derfor viden for at finde frem til de sammensætninger, der kan gavne netop dig. Duolac har 8 forskellige varianter.

Hvad er mælkesyrebakterier?

Mælkesyrebakterier kaldes også for probiotika og er sunde bakterier, der indeholder mikroorganismer. Mælkesyrebakterier er en naturlig del af dine tarme, og de er med til at opretholde et optimalt miljø, der skaber en sund tarmflora.

Bakterier opfattes ellers som noget, vi ønsker at undgå, og som ikke er godt for os. De gavnlige bakterier i mave-tarm-systemet indgår i den sunde omsætning af brugbare næringsstoffer. Bakterierne omdanner mælkesukker til mælkesyre under en gæringsproces – heraf navnet.

Mælkesyrebakterier tilføres desuden naturligt via modermælken til nyfødte som en vigtig bestanddel af en sund opvækst. Det findes også i modermælkserstatning.

Mælkesyrebakterierne i mave-tarm-systemet er derfor gode bakterier med en række positive egenskaber. Bakterierne er også med til at stimulere celledeling og de peristaltiske bevægelser i tarmene, som er med til at sikre den optimale tarmfunktion og tarmflora.

Mælkesyrebakterierne er ligeledes med til at sænke pH-værdien i tarmene. Dette har en vigtig funktion, hvor de gode probiotika svækker de skadelige bakterier i mave-tarm-systemet og bekæmper dem. Herved opretholdes den normale bakterieflora som sikrer optimal sundhed i mave og tarm.

Hvordan virker mælkesyrebakterier?

Mælkesyrebakterier findes i mange forskellige stammer og arter, og de har forskellige funktioner. For at opretholde eller skabe en god tarmflora, er det nødvendigt at have nok af de gode probiotika – de gavnlige mælkesyrebakterier.

Mælkesyrebakterierne fungerer ved at sætte sig på cellerne i maven og tarmene og nedbryder de dårlige bakterier. Herved opnås den optimale tarmflora.

Mælkesyrebakterier findes naturligt i dine tarme. Du kan også finde mælkesyrebakterier i madvarer, hvor bakterierne er tilføjet. Det er gældende for mejeriprodukter og lignende syrnede produkter som surmælk og yoghurt. I denne artikel præsenterer vi en række muligheder for at få mælkesyrebakterier i tilskudsform.

mælkesyrebakterier

Hvilke mælkesyrebakterier er bedst?

Der findes som sådan ikke gode og dårlige mælkesyrebakterier. Hvis du er i tvivl om, hvilke du skal købe, skal du være opmærksom på, at der findes forskellige varianter af tilskud indeholdende forskellige arter og stammer af mælkesyrebakterier. Det er derfor vigtigt, at du tager højde for, hvem der skal have dem. Vi guider dig grundigt, så du kan vælge de helt rigtige.

Vi anbefaler også, at du går efter en producent som Duolac, som har specialiseret sig i udviklingen af tilskud med mælkesyrebakterier, og er derfor de førende på netop dette område.

Mælkesyrebakterier fra Duolac til daglig brug

Den måde vi har indrettet os på i den moderne verden har stor indflydelse på vores sundhed. Vi kan leve et travlt liv, have skiftende kostvaner, krævende arbejdstider og en del at se til, når vi endelig har fri. Derfor et kosttilskud og supplementer den perfekte løsning på de små mangler.

Duolac Daglig+ Vitalitet (11-50 år)

Duolac Daglig+ Vitalitet er det oplagte daglige tilskud for at opretholde en sund tarmflora. Dette produkt er også tilsat C-vitamin, der er med til at opretholde immunforsvarets normale funktion samt mindske træthed og udmattelse. Det indeholder i alt 7 milliarder mælkesyrebakterier bestående af seks mælkesyrebakterierstammer.

Smag: Neutral.

Duolac 50+ Vitalitet (50+ år)

Duolac 50+ Vitalitet er en helt ny variant målrettet personer over 50 år. I denne variant er der tilføjet flere bifidobakterier. Med alderen falder den samlede naturlige mængde af mælkesyrebakterier og særligt bifidobakterierne. Tidligere anbefalede Duolac at personer over 50 anvendte Duolac Daglig+ Vitaltiet. Men med den nye variant er mængden af bakterier øget markant. Der er nu 10 milliarder mælkesyrebakterier hvoraf 6 milliarder er bifidobakterier. I forhold til indeholder Duolac Daglig+ Vitalitet 7 milliarder bakterier.

I Duolac 50+ Vitalitet finder du seks mælkesyrebakteriestammer. Varianten indeholder også den varmebehandlede mælkesyrebakterie Prolac-T samt 100% af den dagligt anbefalede mængde af C-vitamin og D-vitamin.

Smag: Neutral.

Et ekstra sundt tilskud i hverdagen

Du kan af forskellige grund have behov for at indtage en ekstra mængde mælkesyrebakterier. Hvis du vil være sikker på at få en god og sund mængde bakterier, er denne nye variant noget for dig.

Duolac Mikrobiom+ 12 (ekstra mange mælkesyrebakterier)

Duolac Mikrobiom+ 12 er en helt ny variant, hvor antallet af både stammer og mælkesyrebakterier er øget, så du kan tage dette tilskud, hvis du føler behov for ekstra mange sunde mælkesyrebakterier.

Denne variant er det stærkeste produkt fra Duolac med hele 20 milliarder mælkesyrebakterier, hvoraf 8 milliarder er bifidobakterier. Bakterierne er fordelt på 12 særligt udvalgte stammer, der er med til at sikre den største diversitet. Denne variant er derfor perfekt til at skabe den mest optimale tarmflora.

Variante indeholder 100% af den dagligt anbefalede mængde af B1-, B2- og B6-vitamin samt 15% af den dagligt anbefalede mængde af C-vitamin.

Smag: Neutral.

Tilskud til din hud

Duolac har udviklet en variant indeholdende biotin, så du samtidig får en smuk og sund hud.

Duolac Derma+ Plus (til huden)

Duolac Derma+ Plus er et tilskud med 10 milliarder mælkesyrebakterier fordelt på fire mælkesyrebakterierstammer. Det kommer i pulverform med en smag af vanilje. Det er oplagt at drysse på kold mad eller blandes i kolde drikke. Der er tilsat biotin, der bidrager til vedligeholdelsen af normal og sund hud.

Smag: Vanilje.

Mælkesyrebakterier til børn

Det kan være svært at få børn til at sluge tilskudstabletter. Derfor er det oplagt med mælkesyrebakterier til børn ved hjælp af tyggetabletter med lækker vaniljesmag.

Duolac Daglig+ Børn (3-10 år)

Duolac Daglig+ Børn er tyggetabletter med 2,3 milliarder mælkesyrebakterier fordelt på fire mælkesyrebakteriestammer. Dennne variant er specialudviklet til børn, og indeholder den mængde bakterier, som passer til børn i alderen 3-10 år, som de vokser op og udvikler sig.

Smag: Vanilje.

Mælkesyrebakterier til baby

Det er vigtigt at tænke på mælkesyrebakterier til din baby i alderen 2 uger – 2 år. Det giver en god og optimal start på livet.

Duolac Duo+ D-dråber (0-2 år)

Duolac Duo+ D-dråber er mælkesyrebakterier til baby i alderen 2 uger til 2 år. Dråberne indeholder 500 millioner mælkesyrebakterier fordelt på fire bifidobakteriestammer (4 Bifido-Mix). Det er dråber, du kan komme på en ske eller krybbe direkte i babyens mund. De er smagsneutrale og har derfor utallige anvendelsesmuligheder.

Dråberne er tilsat den dagligt anbefalede mængde af D-vitamin, der er med til at sikre barnets normale vækst og en sund knogleudvikling.

Smag: Neutral.

Mælkesyrebakterier til optimering af immunforsvaret

Duolac har udviklet en variant, som ikke blot bidrager med en sund mængde mælkesyrebakterier, men som også optimerer dit immunforsvar.

Duolac Normal+ Immunforsvar (til normal funktion af immunforsvaret)

Duolac Normal+ Immunforsvar indeholder 3 milliarder mælkesyrebakterier fordelt på fem stammer. Denne variant indeholder tyggetabletter med C-vitamin, der bidrager til immunforsvarets normale funktion samt mindsker træthed og udmattelse. Tyggetabletterne har en smag af forfriskende ananas.

Smag: Ananas.

Mælkesyrebakterier til rejsen

Du behøver ikke at lade dit tilskud af mælkesyrebakterier blive derhjemme. De kan faktisk gavne dig både før-, under- og efter din rejse.

Duolac Rejse+ 12 (2i1 produkt til rejsen)

Duolac Rejse+ 12 er et 2-i-1 produkt, når du skal rejse. Tyggetabletterne indeholder Prolac-T, der hjælper tarmsystemet med at bibeholde mængden af mælkesyrebakterier i tarmsystemet under din rejse. Dette kan være med til at sikre dig, at du undgår maveproblemer som infektioner og diarré under din rejse. Når du rejser, spiser du ny og anderledes kost, hvilket kan påvirke din tarmflora. Det er derfor vigtigt at spise fiberrig kost, og du kan med fordel supplere dette med disse mælkesyrebakterier. De indeholder 2,3 milliarder mælkesyrebakterier fordelt på fem stammer. Tyggetabletterne har smag af lækker ananas.

Smag: Ananas.

Duolac hjælper til en bedre tarmflora

De mange anvendelige produkter fra Duolac fremstilles af firmaet Cell Biotech. De udvikler og forbedrer konstant deres produkter og har gjort det siden 1995. De har desuden udviklet den særlige dobbeltcoating, der er patenteret og er en metode, der øger antallet af de levende og gavnlige bakterier, der når frem til tarmen, med op til hele 100 gange.

Mælkesyrebakterier lever i dine tarme, men undervejs udsættes de for sur galde og mavesyre gennem systemet. Det er derfor vigtigt at sikre, at mælkesyrebakterierne fortsat lever, når de er nået frem til tarmsystemet, så de kan have deres positive virkning.

Deres team af mikrobiologer i udviklingsafdelingen arbejder hele tiden på at forfine den avancerede teknologi.

Produkterne fra Duolac indeholder ikke laktose, gluten, animalsk gelatine eller andre animalske indholdsstoffer. D-vitamin er dog udvundet af fåreuld.

Jacob Andersen

Jacob Andersen

Ernæring-og sundhedsspecialist hos TopsundIndhold i artiklen

© Topsund.dk - 2020