Click Here
Vil du annoncere på Topsund.dk? Kontakt os på: Kontakt@topsund.dk

4 gode grunde til, at dykning er sundt for dig

I denne artikel klarlægger vi, hvorfor der faktisk også er gode grunde til, at dykning er mere end bare gode oplevelser og spændende natur-kig. Det er også godt for dig og din krop.
Dykning

Dykning er måske en af de mest undervurderede sports- og motionsformer der findes. For de fleste drejer dykning om, at have det sjovt, se smukke undervandslandskaber og nyde roen og stilheden under havets overflade. Her er det udstyr du dykker med vigtigt, særligt din dykkermaske er afgørende for, at du får en god oplevelse.

Styrke og fleksibilitet

Når du er ude og dykke og bevæger dig gennem vandet vil dine muskler typisk arbejde meget anderledes og samtidig hårdere end normalt. Det betyder, at du træner muskelgrupper du ikke typisk ville komme i berøring med. Samtidig vil du især i hofter og ben komme ud for at bevæge benene i mønstre og psoitioner de heller ikke normalt kommer i, hvilket betyder, at du også bliver mere fleksibel. Afslutningsvist vil du også træne core-muskulaturen under dyk. Det sker da din core sørger for, at der er balance, og da din krop befinder sig i en uvant situation vil du derfor automatisk komme til at aktivere din core mere end normalt.

Vejrtrækning

Når du dykker, eller hvis du skal dykke, så vil du hurtigt finde ud af, at det er en rigtig god idé at have styr på vejrtrækningen. Det er typisk for førstegangsdykkere, at de pludseligt syntes ilten i tanken er så god, at der ikke er mere tilbage mens resten af ”holdet” eller dykkermakkeren har ¾ tank tilbage. For at få flere dyk, kræver det derfor god kontrol med din vejrtrækning. Du træner på den måde din kontrol over vejrtrækningen, hvilket faktisk har vist sig at være særlig gavnligt for personer med astma.

Dykning

Sænker blodtrykket

Som førstegangsdykker vil du formentligt trække vejret hurtigere, fordi dit hjerte begynder at slå hurtigere. Der er adrenalin i kroppen, det hele er helt nyt og spændende. Med tiden vil du dog lære at mestre en langsommere vejtrækning og din hjerterytme vil også blive langsommere. Netop dette har vist sig at hjælpe med at sænke blodtrykket på længere sigt, fordi artærier og vener i ikke lige så høj grad belastes. NB: Hvis du døjer med problemer med højt blodtryk skal du søge læge før du starter med at dykke.

Frigiver stress

Mange oplever, at verdenen ”næsten forsvinder” når de er ude og dykke. Fokus fjernes fra hverdagens små skamysler. Faktisk er det netop det konstante fokus på små eller større opgaver som giver anledning til stress. Det er ikke nødvendigvis, at man faktuelt har mange timers arbejde eller lignende. Det er en situation, hvor det eneste der fylder er opgaver, man ikke har kapaciteterne til at løfte, selvom man føler sig forpligtede til det. På netop den front kan dykning hjælpe, for det er næsten umuligt at tænke på noget under vandet end vejrtrækningen og det man observerer. Man får en afslappet og rolig hjerne og oplever en form for harmoni i kroppen oftest. Det giver således hjernen og kroppen en mulighed for at slappe fuldstændig af, hvilket virker stress frigivende. 

Benjamin Jørgensen

Benjamin Jørgensen

Benjamin Jørgensen er bidragyder på Topsund. Han er indehaver af siden Rygcrawl.dk, hvor han skriver om- og formidler informationer om svømmeudstyr.

Topsund og vores partnere kan få en procentdel af et salg, hvis du køber noget via et link. Læs mere.

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på linkedin
LinkedIn
Del på email
Email
Del på print
Print

Læs også

sukrin

Sukrin – et sundere alternativ til sukker

blodtryksmåler

Blodtryksmåler – find det bedste apparat her og bliv klogere på dit blodtryk

Kost

10 genveje til en sund kost

Væske

Væske og hydrering

Forkølelsessår

Forkølelsessår behandling – produkter der virker

Vand

Hvor meget vand skal man drikke?

Tænker du over fordelene ved at drikke vand? Vi har skrevet om 6 vigtige grunde til, at et dagligt og regelmæssigt indtag af vand er vigtigt.

ingefær shot

Ingefær shot – Lav den selv!

Du kan nemt og enkelt lave din egen hjemmelavet ingefær shot. Der findes flere forskellige versioner, og du kan jo prøve dig frem til hvad der smager bedst for dig, for vi er jo alle forskellige og kan lide noget forskelligt.

SARD Kopenhagen produkter

SARD Kopenhagen tilbyder forskellige plejeprodukter med sunde olier og ingredienser. Vi giver dig et overblik over de forskellige muligheder.

hårprodukter

Hårprodukter – forkæl dit hår

Dit hår skal passes og plejes med hårprodukter. For det er noget der har stor betydning for hvordan vi ser ud, og vores udseende generelt. Generelt går flere kvinder op i sit hår end mænd gør. Og det er der heller ikke noget at sige til.

Hvorfor skal du bruge flystrømper?

Uanset om du skal rejse langt med fly, bil eller tog, kan det altid anbefales at du benytter et par støttesokker.

© Topsund.dk - 2019