Click Here
Vil du annoncere på Topsund.dk? Kontakt os på: Kontakt@topsund.dk

En god dyne giver bedre søvn

Vores dyne er vores tryghed. Det er den, vi putter os under, når vi er trætte, sårbare og trygge. Derfor er det så vigtigt, at din passer til dig og passer til årstiden. Samtidig så er det jo efterhånden også en kendt faktum, at kvaliteten af vores søvn spiller en stor rolle i forhold til vores sundhed.
 • Fragtpris: Gratis fragt
 • Gratis fragt: Gratis
 • Levering: Dag-til-dag
 • Fragtpris: Gratis fragt
 • Gratis fragt: Gratis
 • Levering: 1-3 hverdage
 • Fragtpris: Gratis fragt
 • Gratis fragt: Gratis
 • Levering: 1-3 hverdage
 • Fragtpris: 29 kr.
 • Gratis fragt: 200 kr.
 • Levering: 1-2 hverdage

Valg af dyne

Der er flere faktorer, der spiller ind, når du skal vælge en dyne. Prisen er en af dem, og kvaliteten er en anden.

Desuden skal du tage stilling til, om fyldet i dynen skal være af kunstfiber eller af fjer og dun. Hertil kommer, at du skal være opmærksom på det, der kaldes dynens bæreevne.

Du skal også afgøre, om du skal anskaffe dig en helårsdyne eller have to dyner til at skifte med til henholdsvis sommer og vinter.

Til sidst kommer også spørgsmålet om størrelsen på dynen. Skal den være i standardstørrelse, være ekstra lang, være en dobbeltdyne eller måske endda en ekstra lang dobbeltdyne.

Der er nok at tage stilling til, så valget af din nye dyne er ikke så simpelt endda.

Pris og kvalitet

Som det er med mange varetyper, så gælder det også for dyner, at pris og kvalitet hænger nøje sammen. Du får simpelthen en dyne af en bedre kvalitet, hvis du ofrer lidt mere på den.

Det gælder lige fra den håndværksmæssige udførelse, over dynefyldet og de øvrige materialer og til holdbarheden.

Det koster noget mere, hvis din dyne skal være produceret flot og af nogle gode, holdbare materialer.

Kvalitetstjek

Når du skal sikre dig, at det nu er et kvalitetsprodukt, du har fundet, så er der flere ting, du kan se efter. Først og fremmest bør du sikre dig, at dynen er produceret i Danmark. Det borger for kvaliteten, og du kan være sikker på, at det, der står om dynen, passer.

Så bør du se efter flg. tre kvalitetsmærker: Økotex (økologi), Nomite (ingen passage for mider) og downafresh (dun og fjer er friske).

Desuden kan du se på dynens bæreevne. Den kan være mellem 2 og 16. En god ligger på 10 og selvfølgelig derover.

Af hensyn til hygiejnen bør dynen kunne vaskes på 60 grader.

Dynens størrelse

Valg af størrelse er selvfølgelig meget individuel. Er du ikke speciel høj, betyder det måske ikke så meget, om din dyne er af standardlængde på 200 cm eller har en ekstra længde på 220 cm. Men hører du til de højere, så vil du bestemt sætte pris på den ekstra længde.

Om dynen skal være dobbelt, kan være et spørgsmål om, hvorvidt du deler seng med en, som du foretrækker at ligge meget tæt med. Ligger du alene i sengen, og elsker du at kunne svælge i dyne, så kan en dobbeltdyne bestemt også være en ekstra luksus for dig.

Uanset, om du vælger en eller to enkelt dyner eller en dobbeltdyne, så gælder der selvfølgelig præcis de samme kriterier for valg af dyne.

Er du eller din sovekammerat ret høj, så er det praktisk og komfortabelt, at du også kan få en dobbeltdyne med ekstra længde. Også en dobbeltdyne fås i forskellig kvalitet, og du kan også vælge imellem en sval (sommerdyne), en lun (helårsdyne) eller en varm (vinterdyne).

Den gode nattesøvn

Alle ved, at det er altafgørende for dit velbefindende, at du får din gode nattesøvn. Her spiller selve sengen selvfølgelig hovedrollen, men også rummet, temperaturen og din dyne er medspillere her. Dynen skal bare være i orden. Er den det, er det en ekstra chance for, at du får mange dejlige stunder i din seng.

Nanna Petersson

Nanna Petersson

Nanna Petersson er redaktør på Topsund. Hun lever et liv med mand og to børn. Siden hun fik børn har hun fået stort fokus på at leve sundt, finde sunde alternativer og opretholde en sund livsstil. Nannas passion er at give læseren inspiration til at leve sundere i hverdagen.

Topsund og vores partnere kan få en procentdel af et salg, hvis du køber noget via et link. Læs mere.

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på linkedin
LinkedIn
Del på email
Email
Del på print
Print

Læs også

sundt vægttab

3 ting du bør vide, før du begynder at tabe dig

søvnløshed

6 gode råd mod søvnløshed

Chokolade muffins

grønt skær i hår

Grønt hår? – effektive råd der fjerner grønt skær i håret

Skægpleje

Skægpleje – den komplette guide

sukrin

Sukrin – et sundere alternativ til sukker

Vi introducerer dig i denne artikel til det sundere sukkeralternativ kaldet Sukrin. Det kan benyttes som erstatning til almindelig sukker ved samtlige anvendelsesområder.

blodtryksmåler

Blodtryksmåler – find det bedste apparat her og bliv klogere på dit blodtryk

En blodtryksmåler i hjemmet er en god investering. Den giver et indblik i, hvordan dit blodtryk ser ud. Den bedre måler kan give dig et ugentligt gennemsnit, så du hurtigt får en idé om, hvorvidt du bør reagere på resultaterne. Vi hjælper dig med at finde de bedste blodtryksmålere til hjemmebrug.

Kost

10 genveje til en sund kost

Det er langt fra hverken begrænsende eller forvirrende at ændre sine spisevaner til en sundere kost, som mange umiddelbart går og tror. Spis flere grøntsager og mere uforarbejdet mad. Så er du godt på vej. Vi giver dig 10 simple genveje til en sundere kost.

Væske

Væske og hydrering

Din krop består af 66% vand – svarende til 2/3 af din krop. Det er derfor vigtigt at holde dig og din krop hydreret ved at drikke vand. Men alt væskeindtag tæller med i det store regnskab. Noget er bedre end andet. Du får endda væske gennem den mad, du spiser.

Forkølelsessår

Forkølelsessår behandling – produkter der virker

Når uheldet er ude og der er opstået et forkølelsessår, er det vigtigt at det kommer i behandling. Dette gælder både når det er forkølelsessår på læben, i mundvigen eller i munden. Uanset om det er forkølelsessår på børn eller voksne, så findes der effektive produkter du kan tage i brug.

© Topsund.dk - 2019