Skip to content

Topsund og vores partnere kan få en procentdel af et salg, hvis du foretager et køb via et link. Læs mere.

En god dyne giver bedre søvn

Vores dyne er vores tryghed. Det er den, vi putter os under, når vi er trætte, sårbare og trygge. Derfor er det så vigtigt, at din passer til dig og passer til årstiden. Samtidig så er det jo efterhånden også en kendt faktum, at kvaliteten af vores søvn spiller en stor rolle i forhold til vores sundhed.Valg af dyne

Der er flere faktorer, der spiller ind, når du skal vælge en dyne. Prisen er en af dem, og kvaliteten er en anden.

Desuden skal du tage stilling til, om fyldet i dynen skal være af kunstfiber eller af fjer og dun. Hertil kommer, at du skal være opmærksom på det, der kaldes dynens bæreevne.

Du skal også afgøre, om du skal anskaffe dig en helårsdyne eller have to dyner til at skifte med til henholdsvis sommer og vinter.

Til sidst kommer også spørgsmålet om størrelsen på dynen. Skal den være i standardstørrelse, være ekstra lang, være en dobbeltdyne eller måske endda en ekstra lang dobbeltdyne.

Der er nok at tage stilling til, så valget af din nye dyne er ikke så simpelt endda.

Pris og kvalitet

Som det er med mange varetyper, så gælder det også for dyner, at pris og kvalitet hænger nøje sammen. Du får simpelthen en dyne af en bedre kvalitet, hvis du ofrer lidt mere på den.

Det gælder lige fra den håndværksmæssige udførelse, over dynefyldet og de øvrige materialer og til holdbarheden.

Det koster noget mere, hvis din dyne skal være produceret flot og af nogle gode, holdbare materialer.

Kvalitetstjek

Når du skal sikre dig, at det nu er et kvalitetsprodukt, du har fundet, så er der flere ting, du kan se efter. Først og fremmest bør du sikre dig, at dynen er produceret i Danmark. Det borger for kvaliteten, og du kan være sikker på, at det, der står om dynen, passer.

Så bør du se efter flg. tre kvalitetsmærker: Økotex (økologi), Nomite (ingen passage for mider) og downafresh (dun og fjer er friske).

Desuden kan du se på dynens bæreevne. Den kan være mellem 2 og 16. En god ligger på 10 og selvfølgelig derover.

Af hensyn til hygiejnen bør dynen kunne vaskes på 60 grader.

Dynens størrelse

Valg af størrelse er selvfølgelig meget individuel. Er du ikke speciel høj, betyder det måske ikke så meget, om din dyne er af standardlængde på 200 cm eller har en ekstra længde på 220 cm. Men hører du til de højere, så vil du bestemt sætte pris på den ekstra længde.

Om dynen skal være dobbelt, kan være et spørgsmål om, hvorvidt du deler seng med en, som du foretrækker at ligge meget tæt med. Ligger du alene i sengen, og elsker du at kunne svælge i dyne, så kan en dobbeltdyne bestemt også være en ekstra luksus for dig.

Uanset, om du vælger en eller to enkelt dyner eller en dobbeltdyne, så gælder der selvfølgelig præcis de samme kriterier for valg af dyne.

Er du eller din sovekammerat ret høj, så er det praktisk og komfortabelt, at du også kan få en dobbeltdyne med ekstra længde. Også en dobbeltdyne fås i forskellig kvalitet, og du kan også vælge imellem en sval (sommerdyne), en lun (helårsdyne) eller en varm (vinterdyne).

Den gode nattesøvn

Alle ved, at det er altafgørende for dit velbefindende, at du får din gode nattesøvn. Her spiller selve sengen selvfølgelig hovedrollen, men også rummet, temperaturen og din dyne er medspillere her. Dynen skal bare være i orden. Er den det, er det en ekstra chance for, at du får mange dejlige stunder i din seng.Indhold i artiklen

© Topsund.dk - 2023