Skip to content

Topsund og vores partnere kan få en procentdel af et salg, hvis du køber noget via et link. Læs mere.

Farvel til ridebukselår – sådan får du slanke lår

Mange af os kvinder har lidt ekstra på sidebenene, som vi har svært at få bugt med. Dette gælder især vores såkaldte ridebukselår. Og hvorfor hedder det egentlig det? Kan de trænes væk eller skal man igennem kirurgi? Få svaret her.
ridebukselårHvad er ridebukselår?

Ordet ridebukselår er en betegnelse, når man buler ud af på ydersiden af låret. Det vil sige at man har ekstra fedt på siden, og kigger man sig i spejlet, kan man hurtigt se om det er noget man har. 

Det er ikke spor farligt, men hos kvinder generer det ens syn, når man kigger på sig selv. Men faktisk er det et af de sværeste steder at fjerne fedtet, så det er ikke sikkert, at det er muligt at få formen til at se anderledes ud. Træning er ikke en sikker metode til at få det væk, før man har fjernes alt fed på kroppen. 

Man kan altså godt få ridebukselår, selvom man ikke rider. Ordet stammer blot fordi, at det tit er sådan en holdning kroppen får, når man har ridebukser på.  

ridebukselår

Hvorfor får man ridebukselår?

Man behøver ikke at være rytter for at få ridebukselår. Man er stadig ikke 100% sikker på, hvorfor så mange kvinder får et ekstra fedtdepot på ydersiden af låret. Men man er kommet frem til at årsagen kan skyldes et eller begge af disse grunde: 

genetisk arveligt

Ifølge genforskere, så er 50% af vores kropsbygning genetisk arveligt. Det vil sige, at du sandsynligvis ikke er den eneste der her lidt ekstra fylde om lårene. Måske din mor eller søster også ser sådan ud? – Når det er genetisk arveligt, er det nemmeste at acceptere, at sådan ser man ud. Man kan ikke punkttræne på lårene, ligegyldig hvor meget du knokler. Den eneste naturlige måde for at få en anden kropsbygning på er, at tabe sig. Som regel er det den fedt der fjerner sig til aller sidst, så det kræver en kæmpe indsats. Dog kan visse træningsformer hjælpe til at styrke lårmusklerne, såsom squats. 

Højt niveau af østrogen i kroppen

Østrogen øger mængden af kropsfedt. Kvinder producerer mere østrogen end mænd, og det er også årsagen til at kvinder har flere former og højere fedtprocent end mænd. Helt naturligt, så fordeler kroppen selv fedtdepoterne på balder, lår og hofter. Så man får en slags pæreform. Når man bliver ældre, producerer kroppen naturligt mindre østrogen, hvilket betyder at fedtdepoterne løfter jeg op. Så bliver depoterne omkring maven og lænden større, og man får en mere æble-form. 

Hvordan reducerer jeg fedten?

Lad mig gøre det klart. Man kan ikke punktforbrænde. Det vil sige, at du kan ikke foretage nogle øvelser, og så vil fedtdepoterne reduceres. Det kræver en større indsats fra din side af. Svaret er simpelt: Du skal tabe dig. Du skal indtage færre kalorier ind du forbrænder. Når du begynder at tage dig, vil kroppen automatisk reducere dine ridebukselår. Men der er helt sikkert hjælp at hente, hvis du er utålmodig: Fedtfrysning.

fedtfrysning
Her får en patient en fedtfrysning på flankerne

Fedtfrysning af lår

Fedtfrysning er blevet yderst populær inden for kort tid. Årsagen er at det er en effektiv metode, som giver hurtig synlig virkning, og som er billigere end at lægge sig inder kniven. Bogstavelig tal, så får du frosset dine fedtceller væk. Ved hjælp af Cooltech behandling kan du ved kun 1-3 behandlinger se en synlig forskel. Du vælge selv om det skal være på ydersiden af låret eller indersiden. Måske fedtfrysning af maven også er noget du kunne være interesseret i? Lige meget hvad, så kan du læse mere her og booke en gratis konsultation hos Inviocare. 

Besøg Danmarks førende klinik indenfor fedtfrysning 

Kan ridebukselår trænes væk?

Nej – Fedtdepoter kan ikke trænes væk på lårene. Det gælder både på yder- og inderlår.  Det er bevist, at når man træner, så produceres et signalstof der hedder interleukin-15, som påvirker fedt på maven, men påvirker overhovedet ikke fedten på lårene.

Kan man punkttræne lårene?

Nej – man kan ikke punktræne, hvis man ønsker at minimere fedten på lårene. Man kan træne sine lårmuskler, så benene får mere struktur og så vil fedtdepoterne blive mindre generende, men de vil ikke forsvinde. Medmindre man fjerner al sin fedt på kroppen. 

Hvad kan jeg gøre?

Der findes ikke et facitliste til hvordan man kan komme af med sine ridebukselår. Men der er 3 ting der kan hjælpe dig. 

Hvis du har prøvet at træne som en gal, spiser sund og lever så sundt som muligt, så kan fedtfrysning være den eneste mulighed for dig at slippe af med dine ridebukselår. Fedtfrysning behøver ikke nødvendigvis være på lårene, du kan også fjerne fedtceller på maven, arme mm. Desuden er det en billig løsning ift. kirurgi, og så kan du efter 1. behandling allerede se en forskel. Fedtfrysning foregår hos Inviocare som er de førende eksperter på området. BESØG CERIX HER

Man kan ikke punkttræne sine ridebukselår væk. Men man kan træne sine lårmuskler, som er de største muskler i kroppen. Når du træner dine muskler, styrker du kunne opnå en større muskelmasse, som synligt vil kunne mindske synligheden af fedtdepoterne på lårene. Altså så ridebukselårene, bliver mindre synlige. Men de er der stadig. 

Især træningsformer der styrker dine ben, som squats og lunges. Har du brug for udstyr til træning i hjemmet, så klik her

Sørg for at spise en sund og varieret kost. Det gælder både hvis du ønsker at tabe dig, men også hvis du ønsker at holde fedtdepoterne nede. Undgå færdiglavet mad, da det tit indeholder alt for meget usundt fedt. Sørg for at spise masser af frugt og grønt, mager kød og fisk, fuldkornsprodukter og masser af fiber. Læs denne guide til hvordan du indtager en sund kost 

Indhold i artiklen

© Topsund.dk - 2020