Click Here
Vil du annoncere på Topsund.dk? Kontakt os på: Kontakt@topsund.dk

Hold din kat sund med det rigtige foder

Det er ikke ligegyldigt, hvad du fodrer din kat med. Der kan være stor forskel på, hvilken type kattemad, din kat har brug for. Derfor er det vigtigt både at være opmærksom på din kat, og hvad foderet i butikkerne, består af. Katte har nemlig ligesom mennesker forskellige behov bl.a. afhængigt af deres alder. Læs derfor med her, hvor du får et par tips til, hvad du skal være opmærksom på, når du vælger foder til katte.
foder til katte
 • Fragtpris: Gratis fragt
 • Gratis fragt: Gratis
 • Levering: Dag-til-dag
 • Fragtpris: Gratis fragt
 • Gratis fragt: Gratis
 • Levering: 1-3 hverdage
 • Fragtpris: Gratis fragt
 • Gratis fragt: Gratis
 • Levering: 1-3 hverdage
 • Fragtpris: 29 kr.
 • Gratis fragt: 200 kr.
 • Levering: 1-2 hverdage

Typen af kattemad

Indholdet af foder til katte kan variere meget. Generelt er det vigtigt, at din kat får foder, der er rigt på protein og særligt protein fra kød, fordi katten er et rovdyr af natur. Foder med smag af kød eller fisk er derfor ofte et plus, når din kat er smagsdommer. Ifølge eksperterne fra Doc24, så er meget kattemad baseret på korn, og det er der heller ikke noget galt i, så længe kattens proteinbehov er dækket. Korn indeholder mange kulhydrater, som indeholder meget energi, og det kan være godt til fx killinger, der har et større energibehov end voksne katte.

Kornbaseret foder kan altså sagtens bruges som supplement til kødbaseret foder, men man skal være opmærksom på, at energien i foderet skal være tilpasset kattens behov. Fx vil en voksen kat være i risiko for at blive overvægtig, hvis den fodres med en killings foder.

Foder til katte kommer i mange forskellige udformninger og med forskellig konsistens. Her er det meget et spørgsmål om smag og behag for din kat. Nogle katte er mere kræsne end andre, så prøv forskelligt foder af og se, hvad din kat foretrækker. Hvis din kat spiser tørfoder er det desuden rigtig vigtigt, at den altid har adgang til frisk vand, fordi katten i det tilfælde har brug for mere væske.

SPecialfoder og foder til katte med særlige behov

Det er vigtigt hele tiden at have sin kat i tankerne, når man køber kattemad, og vurdere, hvad den har brug for. Ifølge Netdyredoktor.dk er der et stort marked for kattemad og mange producenter har specialiseret sig i små nicher, der gør, at du kan få specialfoder, der passer til din kats behov i alle livets faser. Dette gælder som nævnt alderen, hvor der er mulighed for at få særligt foder til både killinger og seniorkatte. Seniorkatte bevæger sig knap så meget som yngre katte, og derfor skal man passe på med, at de ikke får for mange kalorier i foderet for at forebygge overvægt. Er din kat overvægtig, er det dog også muligt at få slankende foder, for at hjælpe din kat med at tabe sig.

Er din kat steriliseret eller neutraliseret har den også nogle særlige behov. Katte i denne kategori har nemlig større risiko for at udvikle overvægt eller urinvejsproblemer. Derfor kan det være en god idé med særlig skånsomt foder.

Generelt er det også en god idé at se efter foder, der er rigt på omega-3 og omega-6 fedtsyrer. Disse findes i kød og hjælper katten med at opretholde et normalt immunforsvar og giver desuden katten sin flotte blanke pels.

Nanna Petersson

Nanna Petersson

Nanna Petersson er redaktør på Topsund. Hun lever et liv med mand og to børn. Siden hun fik børn har hun fået stort fokus på at leve sundt, finde sunde alternativer og opretholde en sund livsstil. Nannas passion er at give læseren inspiration til at leve sundere i hverdagen.

Topsund og vores partnere kan få en procentdel af et salg, hvis du køber noget via et link. Læs mere.

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på linkedin
LinkedIn
Del på email
Email
Del på print
Print

Læs også

sundt vægttab

3 ting du bør vide, før du begynder at tabe dig

søvnløshed

6 gode råd mod søvnløshed

Chokolade muffins

grønt skær i hår

Grønt hår? – effektive råd der fjerner grønt skær i håret

Skægpleje

Skægpleje – den komplette guide

sukrin

Sukrin – et sundere alternativ til sukker

Vi introducerer dig i denne artikel til det sundere sukkeralternativ kaldet Sukrin. Det kan benyttes som erstatning til almindelig sukker ved samtlige anvendelsesområder.

blodtryksmåler

Blodtryksmåler – find det bedste apparat her og bliv klogere på dit blodtryk

En blodtryksmåler i hjemmet er en god investering. Den giver et indblik i, hvordan dit blodtryk ser ud. Den bedre måler kan give dig et ugentligt gennemsnit, så du hurtigt får en idé om, hvorvidt du bør reagere på resultaterne. Vi hjælper dig med at finde de bedste blodtryksmålere til hjemmebrug.

Kost

10 genveje til en sund kost

Det er langt fra hverken begrænsende eller forvirrende at ændre sine spisevaner til en sundere kost, som mange umiddelbart går og tror. Spis flere grøntsager og mere uforarbejdet mad. Så er du godt på vej. Vi giver dig 10 simple genveje til en sundere kost.

Væske

Væske og hydrering

Din krop består af 66% vand – svarende til 2/3 af din krop. Det er derfor vigtigt at holde dig og din krop hydreret ved at drikke vand. Men alt væskeindtag tæller med i det store regnskab. Noget er bedre end andet. Du får endda væske gennem den mad, du spiser.

Forkølelsessår

Forkølelsessår behandling – produkter der virker

Når uheldet er ude og der er opstået et forkølelsessår, er det vigtigt at det kommer i behandling. Dette gælder både når det er forkølelsessår på læben, i mundvigen eller i munden. Uanset om det er forkølelsessår på børn eller voksne, så findes der effektive produkter du kan tage i brug.

© Topsund.dk - 2019