Skip to content

Topsund og vores partnere kan få en procentdel af et salg, hvis du foretager et køb via et link. Læs mere.

Hold din kat sund med det rigtige foder

foder til katte
Det er ikke ligegyldigt, hvad du fodrer din kat med. Der kan være stor forskel på, hvilken type kattemad, din kat har brug for. Derfor er det vigtigt både at være opmærksom på din kat, og hvad foderet i butikkerne, består af. Katte har nemlig ligesom mennesker forskellige behov bl.a. afhængigt af deres alder. Læs derfor med her, hvor du får et par tips til, hvad du skal være opmærksom på, når du vælger foder til katte.Typen af kattemad

Indholdet af foder til katte kan variere meget. Generelt er det vigtigt, at din kat får foder, der er rigt på protein og særligt protein fra kød, fordi katten er et rovdyr af natur. Foder med smag af kød eller fisk er derfor ofte et plus, når din kat er smagsdommer. Ifølge eksperterne fra Doc24, så er meget kattemad baseret på korn, og det er der heller ikke noget galt i, så længe kattens proteinbehov er dækket. Korn indeholder mange kulhydrater, som indeholder meget energi, og det kan være godt til fx killinger, der har et større energibehov end voksne katte.

Kornbaseret foder kan altså sagtens bruges som supplement til kødbaseret foder, men man skal være opmærksom på, at energien i foderet skal være tilpasset kattens behov. Fx vil en voksen kat være i risiko for at blive overvægtig, hvis den fodres med en killings foder.

Foder til katte kommer i mange forskellige udformninger og med forskellig konsistens. Her er det meget et spørgsmål om smag og behag for din kat. Nogle katte er mere kræsne end andre, så prøv forskelligt foder af og se, hvad din kat foretrækker. Hvis din kat spiser tørfoder er det desuden rigtig vigtigt, at den altid har adgang til frisk vand, fordi katten i det tilfælde har brug for mere væske.

SPecialfoder og foder til katte med særlige behov

Det er vigtigt hele tiden at have sin kat i tankerne, når man køber kattemad, og vurdere, hvad den har brug for. Ifølge Netdyredoktor.dk er der et stort marked for kattemad og mange producenter har specialiseret sig i små nicher, der gør, at du kan få specialfoder, der passer til din kats behov i alle livets faser. Dette gælder som nævnt alderen, hvor der er mulighed for at få særligt foder til både killinger og seniorkatte. Seniorkatte bevæger sig knap så meget som yngre katte, og derfor skal man passe på med, at de ikke får for mange kalorier i foderet for at forebygge overvægt. Er din kat overvægtig, er det dog også muligt at få slankende foder, for at hjælpe din kat med at tabe sig.

Er din kat steriliseret eller neutraliseret har den også nogle særlige behov. Katte i denne kategori har nemlig større risiko for at udvikle overvægt eller urinvejsproblemer. Derfor kan det være en god idé med særlig skånsomt foder.

Generelt er det også en god idé at se efter foder, der er rigt på omega-3 og omega-6 fedtsyrer. Disse findes i kød og hjælper katten med at opretholde et normalt immunforsvar og giver desuden katten sin flotte blanke pels.Indhold i artiklen

© Topsund.dk - 2023