Skip to content

Topsund og vores partnere kan få en procentdel af et salg, hvis du foretager et køb via et link. Læs mere.

Forkølelse og hjælpemidler

Forkølelse
Hvis du er ramt af forkølelse, kan du trøste dig med, at du ikke er den eneste. Stort set hele danmarks befolkning rammes af forkølelse mindst en gang om året. Nogle er heldige at slippe med en snue om morgenen. Andre må lægge sig under dynen og bliver måske også ramt af andre følgesygdomme.Forkølelse kan ikke kureres - kun lindres

De fleste tror, at de kan kurere en forkølelse. Det inkluderer ofte idéen om honning med te, et varmt tæppe og suppe. Men en forkølelse kan faktisk ikke kureres kun lindres. Du må væbne dig med tålmodighed og håbe på, at du ikke bliver hårdt ramt. En typisk forkølelse varer omkring en uge.

En forkølelse handler ikke kun om næsen. Du kan føle, at hovedet er træt og tungt, din hals gør ondt og din næse løber. Du vil helt sikkert gerne slippe af med din forkølelse hurtigst muligt. Modsat af hvad flertallet tror, er det altså ikke muligt hverken at kurere eller for den sags skyld forkorte en forkølelse. Du kan dog lindre ubehaget væsentligt.

De fem faser af en forkølelse

En forkølelse består af fem faser, som tilsammen strækker sig over en uge.

Fase 1: Selvom du ikke mærker det, er du blevet smittet. I denne fase er der ligeledes størst risiko for, at du også smitter andre. Dette varer omkring et døgn.

Fase 2: Forkølelsen melder sin synlige ankomst. Det viser sig ved let feber, følelsen af at være utilpas i kroppen eller ømhed i halsen.

Fase 3: Din forkølelse når sit højeste punkt. Din næse er i perioder tilstoppet og løber konstant med tyndt og gennemsigtigt snot. Du hoster, nyser og har det ikke særligt godt.

Fase 4: I denne fase er dit immunsystem ved at bekæmpe infektionen i næseslimhinden. Derfor er dit snot nu gult og tykt. Du smitter ikke ret meget længere, og du har det muligvis bedre end i fase 3.

Fase 5: Efter omkring en uge er din forkølelse ved at være overstået. Du kan fortsat føle dig mærket af din forkølelse. Du føler dig måske stadig træt og svækket. Der kan gå yderligere et par dage, før du føler dig helt på toppen.

Køb næsespray billigt hos Apopro

Produkter mod forkølelse

Zymelin

Zymelin er en næsespray som hurtigt og effektivt virker mod forkølelse og stoppet næse. Zymelin er også velegnet til brug ved bihulebetændelse. Zymelin kan købes i en neutral udgave og en udgave med menthol. Zymelin er et middel, som sammentrækker blodårerne i næseslimhinden. Dette skaber en bedre luftgennemstrømning i næsen.

Virkningen træder i kraft efter blot et par minutter og varer i op til 10-12 timer.

Klarigen

Med Klarigen kan du opnå en effektiv og hurtig effekt. Klarigen lindrer din forkølelse. Det virker ved, at det nædsætter hævelsen af dine slimhinder, som er forårsaget af forkølelsen. På den måde får du lettere ved at trække vejret gennem næsen. Virkningen holder i op til 12 timer. Du kan anvende Klarigen mod både forkølelse og bihulebetændelse. Klarigen er konserveringsfri.

Kan anvendes af voksne og børn fra 10 år.

Klaricare

Klaricare anvendes mod forkølelse, tilstoppet næse og bihulebetændelse. Klaricare virker ved, at det trækker de små blodårer sammen, så hævelserne i næseslimhinden falder. Derved optimeres luftgennemstrømningen.

Du mærker en effekt allerede efter få minutter, og effekten varer op til 10-12 timer.

Klaricare bør ikke gives til børn under 10 år.

Granon

Granon er velegnet til dig, som oplever hoste med slim eller har luftvejssygdomme. Granon løsner slim og gør det lettere at hoste sejt slim op, så du kan trække vejret normalt. Granon 600 mg brusetabletter er sukkerfri, så du undgår, at sukkerenzymerne samler sig i halsen og danner yderligere generende slim.

Granon 200 mg anvendes til voksne og børn over 6 år. Granon 600 mg anvendes til voksne.

Det kan du gøre mod forkølelse

Forkølelse kan opstå natten over. Det er derfor ofte svært at forberede sig, før man står midt i det. Heldigvis kan du søge hurtig hjælp på det nærmeste apotek. Du kan få rådgivning og vejledning ud fra netop dine symptomer. Du kan foretage køb af hjælpemidlerne i online helsekostbutikker og spare penge.

Hvis du har stoppet næse, søger du muligvis en næsespray til effektiv lindring og hurtig effekt, så du igen kan få luft i næsen.

Har du også hoste, som kan opstå i forbindelse med en forkølelse, skal du måske også have hostesaft.

Hvis din hoste har forårsaget ondt i halsen, kan sugetabletter i dette tilfælde hjælpe.

Forkølelse

Symptomer på forkølelse

Symptomerne på en forkølelse opstår typisk 1-3 dage efter, at du har været udsat for virus. Tegn og symptomer på en forkølelse kan være mange og meget forskellige fra person til person. Det kan vise sig ved:

  • Næse som løber eller er tilstoppet
  • Øm hals
  • Hoste
  • Smerter i kroppen
  • Mild hovedpine
  • Høj feber
  • Nysen
  • En generel følelse af ubehag i kroppenIndhold i artiklen

© Topsund.dk - 2023