Skip to content

Topsund og vores partnere kan få en procentdel af et salg, hvis du foretager et køb via et link. Læs mere.

Grønt hår? – effektive råd der fjerner grønt skær i håret

grønt skær i hår
Der kan være flere årsager til at du har fået et grønt skær i håret, omend det er kalk i vandet eller mislykket farvning. Sådan får du din egen farve tilbage!Tendens til grønt skær i dit hår?

Grønt skær i hår er ikke et unormalt problem, og har du tendens til at have et grønt skær i dit hår? – Det kan være fordi du har været meget i pool med klor på en ferie, eller måske dit hår er mere modtagelig overfor den mængde klor der er i vandet, hvor du bor.

Lige meget om årsagen er den ene eller den anden, så behøver du ikke at leve med det grønlige skær i håret, for det er nemlig gode råd at hente. Det er noget som er let tilgængelig og som man eksempelvis allerede har stående i boligen. Læs med herunder

grønt skær i hår

Her hos Topsund elsker vi gode gamle, og ikke mindst, effektive husråd. Vi lægger vægt i at der er noget uden unødvendige kemikalier, som skader mere end der rent faktisk gavner. Derfor er vi også vilde med husråd, som virker på et konkret problem. Især dette råd mod grønt skær i hår, så er resultatet så effektivt og positivt, at rådet skal spredes. 

Det gode ved dette husråd er at det er nogle ting som de fleste har i husstanden, så man undgå at køre land og rige rundt, for at finde et bestemt produkt. Prøv følgende råd og se om du kan se en forskel, hvis ikke det lige virker med det første, så prøv det næste råd.

Treo-brusetablet

Det lyder måske helt åndsvagt, men det virker. Treo indeholder acetylsalicyl, som har en god effekt på det grønne skær i håret. Treo har du måske i medicinskabet, eller også kan du købe det på alle apoteker, helsekostbutikker og diverse supermarkeder.  

Sådan gør du: 
Vask håret i shampoo, som du plejer. Opløs et par tabletter i et  glas vand. Når de er opløst, hælder du vandet ud over håret og massere godt rundt. Du kan også tage en stor balje og hæld vand i og nogle 
Treo tabletter. Når det er opløst, dypper du håret ned i vandet. Treo kan fjerne et svært grønt skær i hår. Er der stadig lidt grønt skær, så vask håret efterfølgende i en lilla shampoo. 

Ketchup

Dette råd lyder måske endnu mere åndsvagt end Treo. Men ketchup kan faktisk ophæve det grøntlige skær i dit hår. Det er nemlig fordi at den røde farvepigment, der er i ketchup, ophæver den grønne farvenuance som klor giver i håret. 

Sådan gør du: 
Sprøjt ketchuppen ud i håret og sørg for at ketchuppen komme i både bund og spidser. Massér ketchuppen rundt håret. Lad det sidde i håret i ca. 15 minutter. Du kan med fordel tag en pose om hovedet. Efter de 15 minutter er gået, vasker du ketchuppen ud, og det grøntlige skær er væk. 

vaskemiddel

Dette er et trick som mange frisører bruger, i stedet for andre dyre produkter. Det fjerner effektivt det grønne skær i håret. 

Sådan gør du: 
Bland din almindelige daglige shampoo i håret med en klat vaskemiddel. Det behøver ikke at være en bestemt slags vaskemiddel. Bland det og påfør det i fugtigt år, og vask som du normalt gør. Skyld det ud efterfølgende, som du plejer. 

Bagepulver

Ja den er god nok. Bagepulver har en effekt på grønt skær i hår. Men det hæver ikke eller giver volumen.

Sådan gør du: 
Bland din almindelige shampoo og lidt bagepulver i håndfladerne og påfør i det i fugtigt hår. Skum det godt rundt, både i bund og i spidserne. Lad det sige i 4-5 minutter, så bagepulveret kan nå at virke. Vask efterfølgende ud som normalt. 

Forebyg grønt skær i hår

Et af ovenstående råd har nu fjernet dit grønne skær i håret. Men nu tænker du måske, at det kommer igen? – Og det kan det godt. Der er nemlig en grundlæggende årsag til at dit hår bliver grønt. Derfor får du endnu et godt råd:

Test kloret i vandet!

Nogle steder er der mere klor i vandet end andre steder. Måske du bor et sted hvor klor-indholdet er højt? – Du kan teste det med klor test, som de bliver til at måle klor i pools. Klik her for at købe test

MEN du kan også teste hvor meget klor der er i dit vand, ved at vaske dit hår i kildevand den næste måned eller to, se om det grønne skær forsvinder. Forsvinder det, så har du fundet synderen til hvorfor dit hår har et grønt skær. 

Sundt hår

Hvad er et sundt hår egentlig? – Hvordan passer man på sit hår bedst muligt, og skal man ofre sig til at tage oftere til frisøren? 

Det kan være noget af et mysterium hvad der kommer til ens hår. Problemet er, at vores hår ikke er ens, og nogle mennesker har et stærkt, naturligt hår, mens andre er født med et skrøbeligt og porøst hår. Er du i tvivl om hvad du har, kan du få en frisør til at vurdere det. 

Hvis du kender specifikt til dit hår, er det nemmere for dig at vide hvilken hårpleje og hårprodukter, som du skal bruge. Læs mere her om gode hårprodukter her. 

 Indhold i artiklen

© Topsund.dk - 2023