Skip to content

Topsund og vores partnere kan få en procentdel af et salg, hvis du foretager et køb via et link. Læs mere.

Ondt i halsen? – effektive hjælpemidler og råd

Vi får alle ondt i halsen engang i mellem, og det kommer aldrig belejligt. Men hvad kan man egentlig selv gøre som lindrer mod ondt i halsen, og findes der nogle effektive gamle husråd som hjælper?Lindring af ondt i halsen

Vi rammes af og til af halsbetændelse eller generelt ondt i halsen. Måske har du ondt i den ene side af halsen, ondt når du synker mm. Der findes efterhånden et hav af forskellige præparater som kan lindre ondt i halsen, men det kan være svært at vide hvad der egentlig virker. 

Her har vi taget udgangspunkt i det mest populære produkter du kan købe online markedet i dag, som kan hjælpe dig i nød, når halsen driller. 

 

Strepsils

Det mest populære produkt når halsen driller, er strepsils. De er nemme at få fat på, da de kan købe i stort set alle supermarkeder i dag. Men hvorfor ikke købe dem online, og have nogle liggende til næste gang det bliver nødvendigt, og dermed spare nogle penge. 

ondt i hals

Det gode ved strepsils er, at der er lavet flere forskellige smage af bolcherne. Det gør at du nemt kan finde den smag du bedst kan lide. Hvis du ikke er det til stærke, kan du spise dem med honning/citron, eller måske jordbær versionen? Man kan tage efter behov, men passe på med at spise for mange. 

Fordele
Ulemper
Butik
Billede
Pris
Link

Halcin mundspray

Halcin kan lindre den irritation og de smerter, du måtte have. Det er nemt at anvende da det er en spray, som du sprayer direkte i dit svælg, på tungen eller der hvor du nu har ondt.

Halcin hjælper både hos voksne, men også hos børn på min 1 år. Er du gravid eller ammende, kan du også anvende Halcin.

Du sprayer 3-4 gange i området hvor du har ondt, så du kan mærke at du har fået dækket det meste af området. Har du smerter i halsen, skal du sørge for at spraye mod svælget. Start med de 3-4 spray i løbet af den første time og derefter 1-2 timer imellem, og senere 4-5 gange dagligt, indtil du kan mærke at smerterne fortager sig. Flasken indeholder 30ml

Kombinationen af indholdet gør, at virkningen fungerer effektivt og hurtigt. Ved spray af Halcin dannes nemlig en beskyttende barriere over de ramte irritationsområder. Samtidig renses områderne og slimhindens overflade fugtes. Smertelindringen fungerer hurtigt samtidig med at de udsatte områder heles.

Fordele
Ulemper
Der er ingen priser at vise

Zyx sugetabletter

Har du ondt i halsen kan du også prøve disse Zyx sugetabletter. De lindrer mod smerter og irritation i munden og fås i 4 forskellige smagsvarianter. Læs mere om tabletterne lige her

Zyx virker lokalt bedøvende, og udover at de smager godt, så virker de faktisk ganske udemærket. De fås i en lille pakke, så de er nemme at have liggende i tasken. Og så må de anvendes af både børn og voksne. Er det til dit barn, så læs indlægsedlen, da børn ikke må få ligeså mange tabletter, som voksne. 

Hævede mandler
Fordele
Ulemper
Butik
Billede
Pris
Link

Strefen Orange

ondt i halsen

Sugetabletter er genialt, når man har ondt i halsen. Ligesom strepsils og Zyx, så skal disse suttes på, og altså hverken tygges eller sluges. 

Disse sugetabletter fra Stregen er sukkerfrie, så man ikke skal tænke på at børste tænder, når man tager en om natten. 

Denne sugetablet lindrer en øm hals og irritation i svælget. Det aktive stof er Flurbiprofen. Det er samtidig anti-inflammatorisk og så har de en mild smag af appelsin. 

Fordele
Ulemper
Butik
Billede
Pris
Link

ny ondt i halsen-kur

Man vil bare så gerne have de halssmerter væk og hvad hjælper på smerterne i halsen? Heldigvis er der flere produkter du kan prøve. Alternativer når du har ondt i halsen:

  • Zyx halstabletter som er et bolsje som lindrer smerter i halsen
  • ColdyHoney som indeholder rigtig honning, som smører halsen, så den værste irritation forsvinder.

Ikke nok med at du helst skal holde dig i ro når du har ondt i halsen. Så kan du pleje den ved enten kolde eller varme drikke. Vitaminer som styrker dit immunforsvar og får dig hurtigere på benene, og ellers slappe godt af. Hyg og plej om dig selv, forkæl dig selv når du har ondt. Så bliver du hurtigere rask, i stedet for at ligge og tænke på alle de ting du skulle eller skulle/skal nå.

Der findes en del helsekostbutikker, hvor du kan købe en unik te, kosttilskud, naturlægemidler, og sunde olier som er godt for din krops helbred.

Ondt i halsen

Ondt i halsen er noget vi alle får i ny og næ. Nogle får det oftere end andre. Man ved ikke præcis hvorfor man får ondt i halsen, men man ved at halssmerter kan være en årsag til en række andre sygdomme. Det ene udelukker ikke det andet, og derfor er det ikke altid let at udpege hvad man fejler og hvad årsagen er. Dog kan en enkel google-undersøgelse ikke udelukke, at du burde blive undersøgt af en læge. 

Ondt i halsen defineres altså ved at man har decideret ondt eller øm i hals eller svælget. Årsagen er på grund af virus eller bakterier, som ikke behøver yderligere behandling. 

Ifølge sundhed er 5% af sygefravær om vinteren på grund af halssmerter. 

Halsbetændelse

Hos de fleste som har ondt i halsen, har de også halsbetændelse. Normalt forekommer den fra virusser, og derfor ikke nødvendigt at behandle med medicin. Det vil gå over af sig selv i løbet af 4-7 dage. Du kan lindre det værste ubehag med følgende ovenstående produkter. 

Men ofte så er halsbetændelsen grundet bakterier, og så kan det være nødvendigt at få penicillin (antibiotika). Det vil lindre dine smerter i løbet af 1-2 dage, men vil kun forkorte din sygedoms-tid med 12-24 timer. 

Ondt i venstre eller højre side

Hvis du har ondt i halsen og smerter som stråler op til øret, eller måske du har svært ved at gabe op?, så kan det være at du er ved at få en halsbyld. Det er en infektion som har spredt sig til vævet ved mandlerne. Hvis du har ondt i halsen og føler mere smerte i den ene side, så skyldes det højst sandsynligt en byld i halsen. Halsbylden er også årsagen til at man ikke kan gave helt op uden at det gør rigtig ondt. 

Hvis din læge diagnosticerer dig med en halsbyld, vil du blive behandlet med antibiotika. Hvis den ikke går væk, kan man risikere at få den fjernet kirurgisk. Hvis du før har haft en halsbyld, er risikoen for at få halsbyld igen stor. 

rød i halsen

Det er helt normalt at man godt kan være lidt rød i halsen. Sågar er det også ganske naturligt, at man også får hvide belægninger i svælget, som er smerterfuld, når det brister. Ovenstående håndkøbsprodukter kan lindre rødmen og de værste smerter. 

Årsagen til at man bliver rød, er fordi mund og svælg bliver irriteret. Og ligesom med ømme muskler, så er det også helt naturligt, at man vil have ondt når det kommer i berøring med tungen eller sågar mad. 

Findes der en kur?

Der findes ikke nogen decideret kur mod ondt i halsen eller halsbetændelse. Men der er nogle produkter der virker. Fx. kan man læse sig til at varme drikke som the er godt mod ondt i halsen, men det er faktisk ikke helt korrekt. Kolde drikke virker bedre, det kan være en milkshake, is, koldt vand. Dog virker det kun lindrene i øjeblikket. 

Først og fremmest bliver man syg, når ens immunforsvar er svagt. Det kan være svagt fordi man er stresset. Så sørg for at være god mod dig selv, og undgå at stresse dig selv for meget. I sær i efteråret/vinter-sæsonen, så tag den lidt mere med ro. Indhold i artiklen

© Topsund.dk - 2023