Click Here
Vil du annoncere på Topsund.dk? Kontakt os på: Kontakt@topsund.dk

Hudpleje om morgenen i 5 hurtige trin

Okay, så du har besluttet dig for at gøre noget ved din hudpleje i forhold til din morgenrutine. Måske skifte de fem minutters snuen ud med en hudplejerutine i stedet? Du er ikke den eneste, og det kræver faktisk ikke mere end et par minutter. Exfoliering, rense, skrubbe, tone, brug af ansigtsmaske. Der er mange måder at passe og pleje sin hud. Vi forstår godt, hvis den “store omgang” ikke er din førsteprioritet om morgenen. Denne 5-trins rutine er let at implementere i din daglige morgenrutine. Den er simpel og vil holde din hud ren for skidt og snavs, fugtet og sund.

1. Anvend varmt vand til din hudpleje


Det første, grundlæggende trin ved hudpleje er hurtigt udført. De fleste gør det under rindende vand i håndvasken, men tager du et morgenbad, udføres det af sig selv under bruseren. Det er vigtigt at huske alle områder af ansigtet. Husk eksempelvis at vask bag ørerne, på halsen, i nakken og på øjenlågene.

Godt at huske: Hvis du vasker dit ansigt under bruseren, er det vigtigt at gøre EFTER eventuel hårvask. Snavs og bakterier fra dit hår vil ved vask blive ført ned over dit ansigt. Hvis du benytter et hårplejeprodukt ved hårvask, indeholder dette muligvis også kemikalier, som er dårlige for huden. Ansigtsrens efter hårvask vil sikre, at både snavs, bakterier og kemikalier fjernes.

2. Vask ansigtet med en mild rens


Det er en essentiel del af din hudplejerutine at vaske dit ansigt for snavs og bakterier. Til formålet findes et kæmpe katalog af produkter. Vi anbefaler en mild rens som det første produktet på dagen. En mere effektiv rense kan også sagtens benyttes, men denne ville vi gemme til rensningen om eftermiddagen eller aftenen, efter en lang dag, hvor snavs og bakterier sætter sig i huden. I relation til dette er det også en god idé at exfoliere. Dette er dog kun nødvendigt et par gange om ugen, og det kan sagtens overses ved din faste morgenrutine, og gøres på et andet tidspunkt.

En mild renser vil forberede din hud optimalt på den kommende dag. Dette trin vil få din hud til at føles let og ren, uden at fjerne vigtige næringsstoffer eller med risiko for udbrud. Fjern den milde rens igen ved at rense efter med vand. Derefter kan du tørre dit ansigt ved at duppe et rent håndklæde over hele ansigtet.

3. Tilfør en serum


Dette trin er fleksibelt i forhold til, hvad du skal bruge. Efter at du har renset og tørret din hud, skal du bruge en serum efter eget valg. Det grundlæggende formål ved at benytte en serum som hudpleje er, at opstramme huden og lukke porerne. Dette forebygger opbygning af snavs og urenheder i løbet af dagen, uden at din serum føles for tung i ansigtet. Lige netop din hudtype kræver en bestemt type serum, og det er bare om at prøve sig frem, indtil du føler, at du har ramt plet. Hvis du har tør hud, med lille risiko for fedtet hud, vil en oliebaseret serum være værd at overveje. Uanset hvad, kræver dette trin kun meget lidt tid i din morgenrutine. En serum beskytter dig mod alt slags vejr.

4. FUGT HUDEN


Det fugtgivende trin skaber et beskyttende lag, som forhindrer et dybereliggende opbygning af snavs, som blokerer porerne. Vigtigst af alt fugter det huden. Det siges, at din hud ikke kan være fugtig nok. Derfor foreslår vi, at du går ud fra, hvad du kan holde ud – om det så er en smule eller en hel dåse! Fugtighedscremer er ligetil at anskaffe. Gå efter, hvad du føler er den rigtige. Det kræver eventuelt et par fejlforsøg, men når du først har fundet frem til den, som passer lige netop til dine behov og din hud, bliver dette trin også automatisk tilføjet til din rutine.

5. CREME MED SOLFAKTOR


For de fleste er solcreme eller cremer med solfaktor (SPF) noget, som hører sommerhøjtiden til, eller hvis rejsen går sydpå. Det kan dog gavne din hud, hvis du lader en creme med solfaktor være en del af din morgenrutine. At skabe et fundament for dagen inkluderer også, at et lag SPF beskytter dig mod eventuelle stråler. Du kan omvende den om og sige til dig selv, at der ikke er noget at miste, ved at vælge en creme med solfaktor til, fremfor at lade være. Det kan aldrig være en dårlig strategi at skabe et miljø i huden, som blokerer for mulig adsorption af stråling fra solen. Stråling medfører også aldrende hud og udseende, solpletter og, i ekstreme tilfælde, hudkræft.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Læs også

Hævede mandler

Har du hævede mandler? Gode råd til hvad du selv kan gøre

Dykning

4 gode grunde til, at dykning er sundt for dig

Stressbehandling

9 fødevarer og urter du kan anvende som stressbehandling

ingefær

Ingefær – sund med sund på!

Fiskeolie

De 9 bedste fiskeolier – og hvor du køber dem billigst

Tilmeld nyheder

Indtast din e-mail adresse og modtag seneste nyt om artikler og konkurrencer. I november udlodder vi et gavekort på 500 kr. til Sendentanke. Sidst på måneden trækker vi lod blandt alle tilmeldte.

© Topsund.dk - 2018