Skip to content

Topsund og vores partnere kan få en procentdel af et salg, hvis du foretager et køb via et link. Læs mere.

Imolope – mod akut diarre

Akut opstået diarre kan være en nervepirrende situation at befinde sig i fra det ene øjeblik til det andet. Der er heldigvis gode råd at hente, så du slipper for det akavede forsøg på, som de fleste af os muligvis kender, at klemme ballerne sammen.Imolope som løsningen på diarre og dårlig mave

Navnet Imolope har antydningen af noget løbende – lidt som diarre. Et meget afslørende navn, hvis man skal stå at sige det højt hos apoteket. I stedet kan du læse med her og købe det online, uden at nogen kommer til at kende til din urolige situation i maven.

Imolope anvendes ved diarre og akut opstået diarre. Imolope er tabletter, som har en stoppende effekt. Det sker, da tabletterne beroliger den forhøjede aktivitet i tarmen. Tabet af væske og næringsstoffer mindskes, og din krop har lettere ved at optage både vand og mineraler. Dette medvirker, at du vil opleve en mindre hyppig og mere fast afføring. Imolope genopretter din maves naturlige rytme.

Hvis du har tvivlsspørgsmål, skal du altid kontakte din læge eller spørge til råds på det nærmeste apotek. Læs desuden den medfølgende indlægsseddel omhyggeligt før brug.

Imolope kan anvendes af voksne og børn over 12 år.

Sådan bruges Imolope mod diarre

Voksne: Du starter med at tage 2 tabletter efterfulgt af en pause på 1 time. Dernæst tager du 1 tablet efter hver gang, du har løs afføring. Du må højst tage 8 tabletter i døgnet, og behandlingen må højst stå på i to døgn. Børn over 12 år: 1 tablet og pause i 1 time. Dernæst 1 tablet efter hver hver løs afføring. Højst 4 tabletter i døgnet, og behandlingen må højst stå på i to døgn. Børn under 12 år bør ikke anvende Imolope mod diarre. Tabletterne indtages med væske.

Pas på ved særlige tilfælde!

Du må ikke anvende Imolope, ved overfølsomhed over for indholdsstofferne, eller hvis du har diarre i forbindelse med høj feber over 38°C. Imolope må heller ikke anvendes, hvis du har blod i afføringen, opblussen af betændelse i tynd- og/eller tyktarm, kraftig diarre ved behandling med antibiotika, forstoppelse eller ved en følelse af oppustet mave.

Du bør kontakte din læge før behandling med Imolope, hvis du har kronisk tarmbetændelse og nedsat leverfunktion. Hvis du har kronisk tarmbetændelse, og du ikke oplever bedring i løbet af 48 timer, skal behandlingen stoppes. Hvis du har AIDS og oplever udspilet mave, skal behandlingen straks stoppes. Kontakt din læge. Imolope er et lægemiddel, som kun må benyttes til det formål, det er beregnet til. Overskrid aldrig den angivne dosis.

Ved et for højt indtag af Loperamid, det aktive stof i Imolope, er der rapporteret alvorlige hjerteproblemer hos patienter. Det er kommet til udtryk ved symptomer som hurtig eller uregelmæssigt hjerterytme.

Imolope indeholder også lactose.

Anden medicin og graviditet

Du skal være forsigtig og konsultere din læge, hvis du bruger medicin med sulfamethizol sammen med trimethoprim; ved quinidin, ritonavir, itraconazol, ketoconazol, gemfibrozil og desmopressin.

Hvis du er gravid, bør du kontakte din læge. Følg udelukkende lægens anvisning. Imolope bør ikke anvendes under amning.

Mulige bivirkninger

Almindelige: Forstoppelse, luft i maven, kvalme, hovedpine og svimmelhed.

Ikke almindelige: Døsighed, mavesmerter, ubehag i maven, mundtørhed, opkastning, halsbrand og udslæt.

Sjældne: Alvorlige allergiske reaktioner, som hævelse i ansigt, tunge eller svælg, synke- og åndedrætsbesvær. Overfølsomhed. Bevidstløshed eller nedsat bevidsthed, sløvhed, øget muskelspænding, problemer med at koordinere bevægelser. Alvorlige sygdomme (Stevens-Johnson’s syndrom: feber, blæreformet udslæt samt betændelse ved én eller flere af kroppens åbninger. Toksisk epidermal nekrolyse: afstødning af overhuden). Hævelser i huden, nældefeber og kløe. Tarmslyng, udvidelse af tyktarmen, udspiling af maven. Manglende evne til at tømme blæren. Træthed. Små pupiller.Indhold i artiklen

© Topsund.dk - 2023