Skip to content

Topsund og vores partnere kan få en procentdel af et salg, hvis du foretager et køb via et link. Læs mere.

Ingefær – sundt med sund på!

ingefær
Ingefær er efterhånden gået hen og blive en god og sund trend i Danmark, fordi man har fået øjnene op for hvor sund ingefær egentlig er og der er uendelige anvendelsesmuligheder.Hvad er ingefær?

Ingefær er en plante. det ligner faktisk et lille stykke træ med bark på. Den har tit sjove former og skræller man dem er den gul indeni. 

Er ingefær sundt?

Bestemt! Ingefær indeholder antioxidanter som kroppen har brug for for at bekæmpe de frie radikaler, som kan forårsage forskellige helbredsmæssige problemer. Der er simpelthen så mange antioxidanter, at denne knoldede rod ligger blandt toppen af indholdet af antioxidanter pr. 100mg. den indeholder nemlig 3,85mmol pr. 100g. Du kan også læse mere om ingefær her

ingefær

Ingefær tabletter

Kosttilskud. Indeholder 200stk. 

Kosttilskud: Indeholder 250stk. 

Kosttilskud: Indeholder 180stk. 

Det gør ingefær ved din krop

Har du forhøjet blodtryk, kan du indtage ingefær, og måle din blodtryk, for at se om det har en virkning på dig. 
Ingefær er nemlig rig på kalcium, der øger blodstrømningen, og sænker blodtrykket. Dette vil på sigt minimere dine chancer for at få hjerte- kar-sygdomme. 

Er du tit syg, eller ønsker du blot at forberede dig imod sygdom. Så kan ingefæren også gå ind og hjælpe dig her. Det ville i sær være klog, at indtage hvis man ved at man til efteråret får den sædvanlige forkølelsesvirus. Dog skal du indtage minimum 5g om dagen, for at have den ønskede effekt. 

Flere forskninger tyder på at ingefær er den mest antiinflammatoriske råvare som findes. Det vil sige, har du betændelsestilstande i kroppen, kan ingefær sætte en stopper for det og sørge for at bekæmpe betændelsen. Dette er fordi at ingefær indeholder et utal indhold af plantestofferne, gingeroler, som er yderst effektivt.

Du kan desuden tage ingefær med resium. Resium er godt mod glade- og nyresten og er godt for vedligeholdelsen af sunde urinveje.

Lider du tit af kvalme, og synes ingen receptpligtige piller virker? så prøv ingefær. Ingefæren har dokumenteret virkning på kvalme uanset årsagen. Det kan være søsyge, graviditet, køresyge eller sågar hvis du er i kemobehandling. Ingefæren hæmmer nemlig serotonin-receptorerne, som der påvirker kvalmeområdet i hjernen. 

Er du en af de kvinder som lider af menstruationssmerter? Ingefær virker lige så godt som Ibuprofen. En ud af mange forskninger i feltet, viser at 22% kvinder havde færre smerter imens de indtog ingefær under hele menstruationsperioden. 61% havde endnu færre smerter under næste menstruationsperiode.

Daglig indtagelse af ingefær og vitaminpiller kan forhindre demens. Flere undersøgelser viser at dagligt indtag af ingefær kan forhindre denne forfærdelige lidelse, som alzheimers er. 
Nyere data viser at kvinder med tiden udvikler en såkaldt, kognitiv svækkelse, i form af svært ved at koncentrerer sig og hukommelsestab mm. Ingefær kan minimere riskoen for udvikling.

Træner du tit eller bare engang i mellem kan ingefær forhindre dig i at få så ømme muskler, at det gør ondt bare at bevæge sig. Ingefæren lindrer ømheden i musklerne efter træning. Årsagen er de berømte gingeroler, som sørger for at der ingen betændelsestilstande i musklerne, opstår.  

En af olierne i ingefæren, den famøse, gingerole, er undersøgt for sin aktive rolle, i form af celledød mm. Flere studier viser, at ingefæren har en positiv virkning i kræftcellerne, men ikke mindst, hjælper det på diverse bivirkninger i kemoforløbet. 

Sukker er bestemt ikke godt for kroppen på nogen måde, tværtimod. Sukkeret er der desværre i rigtig mange af vores fødevare, og nogle er sågar sukkerafhængige! Ingefær viser en begejstret positiv virkning på blodsukkeret ved indtagelse af blot 2 gram dagligt. Især diabetes -patienter har gavn af ingefæren, da det giver en mere stabil procent. 

En undersøgelse på rotter med diabetes som fik frisk ingefærrod hver dag i en periode på 30 dage, havde den virkning, at deres kolesteroltal fald betydligt. Testen blev ligeledes testet på mennesker efterfølgende, og havde samme gode virkning. Når man har et højt kolesteroltal, er man i risikogruppen for at få hjerte- kar sygdomme. 

Hoster du meget eventuelt fordi du ryger og har nedsat lungefunktion, kan ingefæren hjælpe dig med din hoste. Det gælder også hvis du tit er forkølet  med hoste. Ingefæren er nemlig slimløsende og udvider dine lunger, samtidig med at den opløser slimen og fjerner det. Hurtigt og effektivt. Er du tilstoppet, så lav en kom ingefær-te med citroner ca 3 gang dagligt, og du vil mærke en bedring. Alternativt til hosten kan du læse mere om ColdyHoney her

Tro det eller ej, så kan ingefæren også have en slankende effekt. I en undersøgelse blev deltagernerne bedst om at drikke 2 gram ingefær-pulver i varmt vand, fx te, og effekten var at ca 3 timer senere var de mindre sultne, end dem som ikke havde tilføjet ingefærpulveret. Konklusionen er at ingefær har en mættende fornemmelse, som er guld værd, når man ønsker at tabe nogle kilo. 
Dermed får ingefæren ens kropstemperatur til at stige, som dermed øger ens forbrænding – Endnu en bonus, når man ønsker at tabe sig. 

Halter lagen gymnastikken hjemme hos jer? Så skynd dig i dit lokale supermarked og køb nogle friske ingefær med det samme. Gammel kinesisk tro viser at ingefæren kan afhjælpe rejsningsproblemer og øge fertiliteten hos kvinder. 
Ingefæren fortynder dit blod i kroppen, så det lettere strømmer igennem årerne. Dette er en fordel når man ønsker at opleve sexuel stimulans.

Hold igen med ingefær når du er gravid

Sundhedstyrelsen anbefaler nemlig at holde igen med naturmedicin med ingefær til gravide mod kvalme i overdreven mængde. Tal med din læge om det, hvis du er i tvivl. Ingefæren har muligvis en øget risiko for abort eller skader på foster. Læs mere her om hvad man må og ikke må, når man er gravid.

Ingefæren kan påvirke din medicin

Får du ordineret medicin fra din læge, såsom blodfortyndelse medicin, kan ingefæren gå ind og have en bivirkning. Undersøgelser i disse tilfælde har været patienter, der har indtaget ingefær som kosttilskud i høje doser. 

Ingefær pulver

Man kan også få det i pulver form. Det kant tilføjes i madlavning eller i varm te. 

Indhold i artiklen

© Topsund.dk - 2020