Skip to content

Topsund og vores partnere kan få en procentdel af et salg, hvis du foretager et køb via et link. Læs mere.

Kassavamel – 4 sundhedsfordele i forhold til almindelig mel

Kassavamel
Kassavamel er det sundere alternativ til almindelig mel. Kassavamel er gluten-, korn- og nøddefri og er godt for din fordøjelse, øger din energi og forbedrer din hjernefunktion.Kokos Natural

Kassavamel fremstilles af kassavarodfrugten, som er en jordfarvet rod formet som en tyk gulerod. Melet har et lavt kalorieindhold uden fedt eller ren sukker.

Det høje kulhydratindhold er et godt alternativ til diabetikere eller personer med højt blodtryk og forhøjet indhold af kolesterol i blodet. Kulhydratindholdet er med til at bidrage til at stabilisere dit blodsukker.

Kassavamel

Næringsindholdet i kassavamel i forhold til almindelig mel

Mange undgår bevidst kulhydrater, eksempelvis under et vægttab. De glemmer, at kulhydrater er gode og til gavn i din krop, hvis du prioriterer den rigtige slags. 

Kulhydrater er nemlig en afgørende kilde for energi i din krop. Energi som også anvendes af kroppen til at øge metabolisme og dermed fremme vægttab. Kulhydrater bør derfor være en del af den varierede og sunde hverdagskost.

Kulhydrater kan overordnet inddeles i:

  • Stivelse
  • Sukkerarter
  • Kostfibre

De fordøjelige kulhydrater som stivelse og sukkerarter er kroppens vigtigste kilde til energi. Sukkerarter findes også naturligt i frugt og grønt.

Disse optages hurtigere i kroppen. Det er derfor vigtigt for kroppen med kulhydrater, hvorfor det øgede indhold i kassavamel udelukkende er til fordel for dig.

Kassavamel

Hvedemel

Energi

343,90 kcal

353 kcal

Protein

3,00 g

9,6 g

Fedt

0,00 g

1,6 g

Kulhydrater

82,30 g

75,70 g

Crude fiber

1,90 g

Kalium

0,60 g

155 g

Sodium

0,04 g

Natrium

0,17 g

1,85 g

Jern

0,02 g

1,18 g

Fiberindhold

En af de store forskelle er, at kassavamel indeholder fibre. Fibrene er ikke opløselige i vand, hvilket hjælper på absorbering af affaldsstoffer i din krop, som kommer ind i dine tarme, og dette er med til at skabe en sundere fordøjelse.

Det ekstra højde indhold af kalorier og kulhydrater, i forhold til almindelig hvedemel, gør det til en vigtig og værdifuld fødekilde. Kulhydrater øger dit energiniveau og samtidig arbejder din hjerne derfor mere effektivt.

Kassavamel fra
Kokos
Natural

(Indeholder 400g)
70,-
  •  

Hvad er kassavamel godt for?

Kasavamel har en masse gode fordele som er sundt for dig og din krop. I forhold til almindelig mel, så er det glutenfri. Gluten kan give fordøjelsesproblemer og oppustethed hos nogle, og dette kan du undgå ved at anvende kassavamel.

Du kan opnå en positiv effekt, da det er godt for din fordøjelse, da melet indeholder fibre som samler affaldstoffer sammen i dine tarme. Dette skaber et sundere miljø i dine tarme og dermed din fordøjelse. 

Udover at melet er godt for dine tarme, så har melet også en effekt på dit energiniveau og din hjernefunktion.

Kulhydrater

Melet indeholder nemlig mange kulhydrater, som giver kroppen energi, men ikke nok med at det giver energi til kroppen, så får din hjerne også energi. Dette gør, at din hjerne arbejder mere effektivt og du kan føle dig mere frisk og med et øget overskud på grund af den øgede energimængde.

Kassavamel er særligt egnet til:

Melet indeholder et lavt kalorie indhold, med minimum af sukker og fedt, samt et højt kulhydratindhold, hvilket bidrager til et stabilt blodsukker.

Det høje indhold af kulhydrater stabiliserer blodsukkerniveauet og dermed blodtrykket.

Kassavamel indeholder ikke nøder eller spor af nødder, hvorfor det er sikkert at indtage for personer med nøddeallergi.

Kassavamel indeholder ikke gluten.

Anvendelsesmuligheder

Konsistensen minder om hvedemel men er lidt mørkere i farven. Det er meget fint malet og kan anvendes af de fleste – også personer med nøddeallergi, vegetarer, veganere og glutenintolerante.

Modsat almindelig mel indeholder kassavamel ikke gluten, men det har samme funktioner, så du let kan erstatte hvedemel med kassavamel i forbindelse med brød og dej til bagning. Glutenfri mel er det mel, som minder mest om hvedemel i konsistensen.

Du kan eksempelvis lave kage, brød og muffins. Hvis du leder efter det ekstra sunde alternativ, kan du kombinere kassavamel med bananmel og kokossukker. Læs mere om følgende ingredienser i disse artikler:

Jacob Andersen

Jacob Andersen

Ernæring-og sundhedsspecialist hos TopsundIndhold i artiklen

© Topsund.dk - 2020