Skip to content
Kokos Natural

Det danske handelsvirksomhed Andersen Nair blev etableret i 2016. De samarbejder med indiske landmænd og levenrandører om at levere naturlige superfoods. Disse opfylder både de danske og europæiske kvalitetsstandarder og sikrer derfor den højeste og bedste kvalitet. Dette udgør Kokos Natural, som tilbyder de bedste glutenfrie superfood produkter uden tilsætningsstoffer.

Sundhedsfordele

Vegansk

Produkterne fra Kokos Natural er alle veganske og derfor velegnede til en naturlig og sund livsstil.

100% naturligt

Produkterne og ingredienserne er 100% naturlige. Dette sikrer indholdet af de sunde næringsstoffer.

Glutenfri

Alle produkterne er glutenfri og derfor fri for glutenprotein som findes i nogle kornsorter som hvede, rug og byg.

Bananmel fra Kokos Natural

Bananmel fra Kokos Natural er glutenfri og har et højt indhold af kostfibre. Bananmelen indeholder resistent stivelse og er fremstillet af grønne, rå, umodne bananer. Bananmelen er smagsneutral, når det anvendes som supplement i opskrifter, hvor almindelig mel indgår. Hvis bananmel anvendes for sig selv, har det en mild og rund nøddesmag.

Bananmel og resistent stivelse

Læs mere om bananmel og resistent stivelse i nedenstående artikel. Vi sammenligner det sunde bananmel med almindeligt hvedemel og skriver om de mange fordele ved resistent stivelse.

Kokossukker fra Kokos Natural

Kokossukker fra Kokos Natural er udvundet  fra den søde nektar i kokospalmeblomsten. Kokossukker kan anvendes som alternativ til almindelig sukker. Både til bagning, i te eller kaffe, på havregrøden og meget mere.

Kokossukker i forhold til almindelig sukker

I nedenstående artikel kan du læse mere om sundhedsfordelene ved at anvende kokossukker som et sundere alternativ til almindelig sukker. Du bliver klogere på indholdet af fruktose samt det glykæmiske indeks. Vi fokuserer på indholdet af næringsstoffer og selve smagen af kokossukker.

Rødbedepulver fra Kokos Natural

Rødbedepulver fra Kokos Natural er rigt på sunde fibrer med et højt indhold. Rødepulveret er fremstillet af rødbeder i en proces, hvor de skrælles, tørres og males. Rødepulver er anvendeligt som en sund tilføjelse til smoothies, saucer, supper, i bagværk og meget mere. Det er også anvendeligt som naturlig madfarve. Uden tilsætningsstoffer.

Rødbedepulver og fordele

Læs om sundhedsfordelene og de mange anvendelsesmuligheder ved rødbedepulver i nedenstående artikel. Vi skriver om, hvad rødbedepulver er godt for og hvad det indeholder samt idéer til anvendelsesmuligheder.

Kassavamel fra Kokos Natural

Kassavamel fra Kokos Natural er 100% naturlig og sund supergood. Kassavamel fremstilles af hele kassavarødder. I tilberedningsprocessen skrælles rødderne, hvorefter de tørres og males til mel. Kassavamel er paleo-venligt og helt glutenfri. Det er et sundt alternativ i alle de opskrifter, hvor en hver anden form for mel anvendes. Ingen tilsætningsstoffer.

Kassavamel og sundhedsfordele

I vores artikel om kassavamel kan du læse om fire forskellige sundhedsfordele i forhold til almindelig mel. Vi sætter fokus på de sunde egenskaber, og hvorfor du bør overveje kassavamel som et sundere alternativ i dit køkken.

Mission

Uddanne

Der skal uddannes og skabes opmærksom om sund livsstil samt forbedre lokal produktion.

Samarbejde

Samarbejde og forbedring af lokal produktion skal gavne bønderne mest muligt.

Større rækkevidde

De lokale produkter skal nå en større rækkevidde fra Indien til Europa.

Hvad er superfood?

Superfood har ikke en officiel definition eller betegnelse. Overordnet kan man dog sige, at superfood er fødevarer og mad, som har et særligt højt og berigende indhold af vitaminer og mineraler sammenlignet med andre fødevarer.

Selvom der ikke findes en officiel definition, er det altså ikke alt man kan betegne som superfood, blot fordi man synes, at det lyder smart. Uanset de “super” egenskaber, må man i følge fødevareloven ikke betegne fødevarer som forebyggende, smertelindrende eller med helbredende egenskaber i forhold til sygdomme. Det er altså ikke nok at tilføje eksempelvis blåbær til din madplan og tro, at du nu kan leve, til du bliver 100 år.

Det er dog helt rigtigt at sige, at superfood dækker fødevarer, som er næringstætte råvarer. Som en generel regel kan du huske dig selv på, at du altid skal gå efter fødevarer med en så høj næringstæthed som muligt.

Hvorfor er superfood sundt?

Fødevarer som betegnes som superfood har et særligt højt indhold af de vitaminer, som vi ikke kan producere selv, og som derfor er essentielle for os. Det er vitaminer som C-vitamin og B12 samt essentielle fedtsyrer som omega-3, omega-6 og aminosyrer. At de er essentielle betyder ganske enkelt, at vi har behov for dem for at kunne leve optimalt.

Men mange af os får ikke nok af de essentielle vitaminer og fedtsyrer, som vi ikke selv kan danne. Det er et problem. Om du spiser blåbær, rødbedepulver eller æg, som alle betegnes som superfood, er det vigtigt, at du stadig husker at variere din kost. Spis varieret er endda et af rådene fra Miljø- og Fødevareministeriet.

En enkelt er ikke nok

Når én superfood ikke dækker alle behov, skyldes det, at du er nødt til at søge forskellige kilder for at få variationen af vitaminer og fedtsyrer. Der er altså ikke en enkelt fødevare, som indeholder alle de gode næringsstoffer. Det er altså ikke nok blot at tilføje blåbær og spise disse som et supplement til den normale kost. Du kan mangle mange andre vitaminer, mineraler og fedtsyrer, som du kun finder via andre kilder.

Læs mere om superfood i vores spændende artikel om 5 sunde superfood i pulverform. Acai, gojibær, kakaopulver, søgræs og birollen er alle eksempler på superfood, du kan få i pulverform.

I denne fyldestgørende artikel kan du få et indblik i de mange gavnlige effekter ved at spise bipollen. Denne superfood hentes i marken af bierne og indsamles ved små beholdere som beskytter bierne og boet. Tryk på billedet for at læse meget mere.

© Topsund.dk - 2023