Skip to content

Topsund og vores partnere kan få en procentdel af et salg, hvis du foretager et køb via et link. Læs mere.

Kokosolie – godt for hud og hår

kokosolie
Kokosolie er i stigende grad blevet anerkendt for sine mange populære anvendelsesmuligheder. Om det er til huden, håret eller oralt. Kokosolie kaldes også for et mirakelmiddel og kan i de fleste tilfælde være et billigere alternativ til dyre hudplejeserier, kostbare hårkure og alternativ til medicin. Men hvad kan man egentlig bruge kokosolie til? Læs med herunder.Kokosolie er effektivt at supplere med et kosttilskud af kollagen og Q10 for at forbedre din hud og gøre den naturligt smukkere.

Kokosolie - mirakelmiddel til din hud!

Hvad kan man egentlig bruge kokosolie til? – din hud vil elske kokosolien. Om du har en fedtet, tør eller normal hud, så har kokosolien en god effekt. Olien har nemlig en fugtende og plejende effekt med de nødvendige vitaminer, som huden behøver. Den er især god mod huden når det er vinter, og man har tendens til tør, sprækkende hud. Olien kan minimere hudeksem og andre hudlidelser mm.

Kokosolien indeholder ingredienser som gør at du kan bruge olien som en almindelig dag og nat-creme. Den fugter nemlig din hud med de nødvendige vitaminer og mineraler.

Badeolie

Nyd kokosolien i badekaret og gør vandet lækkert med lidt olie fra kokos. Bland en 1/4 kop kokosolie med 1/4 kop havsalt og fordel det i vandet, og din hud vil med garanti elske det! Havsalten vil have en virkning at den vil hive toksiner ud af din krop, og olien vil forhindre din hud i at blive tør.

urenheder - kokosolie til huden

Kokosolie minimerer hudlidelser

Lider du tit af tør hud, sprukkent hud, hud der kløer, akne eller andet? Så kan kokosolien også være behjælpelig. I stedet for håndkøbte dyre creme, så kan olien gå ind og gøre det samme. Nemlig at minimere lidelsen og udseendet, samt forebygge at det kommer igen. Det skal smøres i en moderat mængde på det udsatte sted 1-2 gange om dagen, indtil det forsvinder.

Faktisk er det bevist at kokosolien også kan forbedre svamp, i form af fodsvamp og svamp andre steder.

Har du tørre og sprukne fødder, så kan kokosolie også have en god effekt her. Smør fødderne ind i olien dagligt og lad det absorbere og du vil næsten få blød og fugtet babyhud igen. Generelt hjælper olien på tør hud, hud der er rødt eller irriteret, samt hævelse.

Kokosolie kan benyttes som make-up fjerner

Kokosolien er en nem og økologisk udgave af make-up-fjerner. Den fjerner hurtigt og nemt mascara mm. Fordel lidt olie på en vatrundel og gnid forsigtigt på øjet. Gentag indtil al make-upen er opløst og væk.

Ikke nok med at olien fjerne make-upen, så plejer den også huden, samt dine vipper, hvis du smører en lille klat forsigtigt, rundt om øjet.

massage_olie - kokosolie til huden

Massageolie

Kokosolien kan også bruges som en god massageolie. Giv din partner en lækker massage og smør huden ind med blide berøringer. Ikke nok med at den er lækker at massere med, så trænger olien også ind i huden og fugter og gør huden blød.

Har du åreknuder eller strækmærker, så smør lidt på stedet, og du vil med garanti se forbedringer inden for kort tid. Olien har en beroligende og kølende effekt.

deo - kokosolie til huden

Kokosolie som deodorant

Deodorant Man har svært ved at tro det, men med kokosolien kan du faktisk lave din helt egen økologiske deodorant, uden skadelige kemikalier. Den har endda antibakterielle egenskaber, som gør at den både effektiv og praktisk. Det eneste du skal gøre er, at blande lidt olie med natron. På den måde kan du billigt, nemt og effektivt holde den grumme svedlugt væk.

læber - kokosolie til huden

Læbepomade/balsam

Olien kan du også smøre på dine læber, hvis de er tørre eller sprukne efter vind og vejr. Kokosolien fugter og plejer dine læber, samtidig med at den kan beskytte dine læber mod solen, da olien har en solfaktor på 4. Bland lidt olie med noget bivoks i en gryde, og når det er smeltet kan du hælde det op i en gammel læbepomadebeholder og stille det i køleskabet for at gøre konsistensen fast.

mund - kokosolie til huden

Tandpasta og mundskyl

Tandpasta:
Du kan lave din egen tandpasta med koksolie. Det eneste du skal bruge er: 4spsk kokosolie, 1 tsk natron, og så kan du enten tilføje en æterisk olie, havsalt eller himalayasalt.

Du tænker måske, ej det holder da ikke bakterierne væk. Men det er ikke lige hvad olien gør. Olien styrker tænderne, renser tænderne, og har netop en antibakteriel effekt.

Mundskyld:
Du kan bruge samme blandingsforhold som tandpastaen, og skylle din mund med. På den måde kan du holde bakterierne væk, og samtidig kan du fjerne dårlige lugtgener, minimere gener ved tandkødsbetændelse, samt holde den dårlige ånde væk.

fødder - kokosolie til huden

Hænder og fødder nyder godt af kokosolie

Olien kan bruges til både hænder og fødder. Hænderne kommer i kontakt med mange bakterier og forskellige vira i løbet af dagen, og derfor er det vigtigt at have en god hygiejne. Olien har en antibakteriel effekt og kan bruges som en håndcreme. Kan anvendes efter behov.

Det samme gælder hvis du har tendens til tørre fødder. Det hjælper også på sprukne hæle. Smør fødder ind dagligt og du vil minimere risikoen for at få yderligere sprukne og tørre fødder.

Du kan også bruge den i et dejligt og forfriskende fodbad. Fyld et kar med dejligt varmt vand, lidt koksolie og lidt grovsalt. Rør rundt, prop fusserne i og lad dem slappe af i min. 20 minutter. derefter kan du let fjerne hårhud eller andre gener.

barbering - kokosolie til huden

Kokosolie til barbering

Olien er ideel når du skal barbere dig. I stedet for almindelig barberskum, som er fuldt med kemikalier og andre ting, som ikke er godt for hverken hud eller krop. Kokosolien er økologisk og helt fri for kemikalier, samtidig med at olien fugter, plejer og behandler huden.

Tag en klat af olien, varm den lidt i hænderne, smør olien ud på det sted, som du ønsker at barbere, som armhule, benene og bikinilinjen, og skrab som du plejer. Det gode ved kokosolien er at den er antibakteriel og kølende. Når du er færdig med barberingen, dup huden tør, og derefter kan du smøre et tyndt lag olie på det barberede område, for at pleje huden og undgå de irriterende røde knopper.

intimitet - kokosolie til huden

Intimolie

Man skulle næsten tro at det var løgn, men kokosolien kan altså også bruges når du skal hygge med din partner. Ikke nok med at den kan bruges til forspil med massagen, så giver olien en afslappende aroma, perfekt til de stunder hvor man gerne vil blive lidt intime. Olien kan nemlig bruges som et sundere og billigere alternativ til glidecreme. Nogle påstår endda at olien er med til at holde den vaginale flora sund.

solcreme - kokosolie til huden

Solcreme

Tro det eller lad vær! Men kokosolien kan beskytte dig mod solen. Ikke det helt vilde, men til vejret i Danmark, hvor solen ikke er noget vi får for meget af, så har olien en SPF 4. Dette er lige nok til at holde de værste solskader væk, men ønsker du en højere solfaktor, så kan du evt blande olien med hindbærkerneolie.

Det er dog vigtigt at du smører dig med olien i god tid inden du går ud i skolen, da den skinnende overflade kan have den modsatte effekt. Cremen / olien har er uden usunde tilsætningsstoffer.

Er uheldet ude og du netop er blevet solskoldet, så kan du også bruge kokosolien på det brændte røde område, da olien har en kølende og helbredende effekt.

babyolie - kokosolie til huden

Babyolie

Da olien er økologisk og et naturprodukt, kan du sagtens anvende det på babyer. Har barnet bleeksem, rødme eller en andet hudlidelse? så kan du smøre noget olie på og du vil se forbedringer. 

Man kan også bruge olien hvis dit barn har tør hud, eller smør huden ind efter badet.

Hold insekterne på afstand med kokosolie

Bland olien med lidt pebermynte, rosmarin og tea tree olie og smør dig ind de steder insekterne kan komme i berøring med. Det holder fx myg, fluer , hvepse og bier mf. Det kan være en god ide at bruge hvis man skal til udlandet, i junglen eller bare i skoven.

hårkur - kokosolie

Hårkur

Har du tørt og ødelagt hår? Så kan du droppe at købe de dyre hårkure og brug kokosolie i stedet for. Olien er yderst effektiv man kræver dog lidt mere tid til at virke end andre hårkure. Tilgengæld bliver resultatet også derefter.
Det eneste du skal gøre er, at gnubbe kokosolien ind i både bund og spidser, prop et håndklæde om håret, og lad det virke et par timer, evt. natten over.

Når det skal ud, skyller du det værste olie ud, og propper samtidig shampoo i for at undgå at håret fedter.

Uendelige anvendelsesmuligheder

Kokosolien er et vidundermiddel. Det kan bruges til mange flere ting end vi har listet ovenstående. Olien er et sundt og billigere alternativer til diverse cremer, salver mm. Du beskytter din krop mod dårlige, usunde og måske endda giftige kemikalier.

Kokosolie vil afhjælpe på mange ting, ikke kun på kroppen eller i kroppen, olien kan bruges til madlavning, men også udenpå kroppen, især til håret.

Hvilken kokosolie skal man vælge?

Når du kigger efter kokosolie, kan man godt blive en anelse forvirret over hvilken “model” man skal vælge. Du finder bl.a. Kokosolie som er raffineret, uraffineret, jomfru olie, økologisk og ikke økologisk, koldpresset eller ikke koldpresset mm. – Kokosolien kan efterhånden købes i almindelige supermarkeder, men de fleste er raffineret olie.

Raffineret eller uraffineret
Det du skal gå efter, for at have den mest mulige sunde, effektive og ubehandlet olie er den uraffinerede olie. Er den raffineret er den behandlet og “forberedt” så den kan holde længere i supermarkedet og i den process, udgår nogle af de gode egenskaber som kokosolien indeholder. At den er uraffineret, betyder det også at olien bibeholder sin smag og lugt. I modsætning til den raffineret kokosolie.

Jomfrukokosolie, ekstra jomfru eller ikke jomfru?
“Jomfru” er en anden betegnelse for at den er uraffineret – altså “ubehandlet” – og nogle betegner det også som den rene kokosolie. Så står der jomfru kokosolie på krukken, så er den god nok. Og står der ekstra jomfruolie, betyder det bare at den er endnu finere i kvaliteten. Så skal du have det bedste af et bedste, skal du vælge: uraffineret, ekstra jomfruolie.

Hvor kan kokosolien købes?

Du kan købe kokosolie i stort set alle supermarkeder efterhånden. Men nettet kan du købe og være sikker på hvad du får. Herunder har vi listet de steder vi anbefaler du køber din kokosolie:Indhold i artiklen

© Topsund.dk - 2023