Skip to content

Kokossukker og sundhedsfordele i forhold til almindelig sukker

Kokossukker er sundere end almindelig sukker og har flere sundhedsmæssige fordele. Læs om dem alle i denne artikel, og find ud af, hvor du kan købe kokossukker.
Kokossukker
  • Fragtpris: Gratis fragt
  • Gratis fragt: Gratis
  • Levering: Dag-til-dag
  • Fragtpris: Gratis fragt
  • Gratis fragt: Gratis
  • Levering: 1-3 hverdage
  • Fragtpris: Gratis fragt
  • Gratis fragt: Gratis
  • Levering: 1-3 hverdage
  • Fragtpris: 29 kr.
  • Gratis fragt: 200 kr.
  • Levering: 1-2 hverdage

Kokossukker kan være et sundere alternativ til almindelig sukker. Det indeholder flere sundhedsfordele samtidig med, at anvendelsesmulighederne er de samme. Vi har skrevet lidt om kokossukker og sundhedsfordelene nedenfor.

LÆS OGSÅ: Kokos Natural – naturlig og glutenfri superfood pulver

Hvad er kokossukker?

Sukkeret fremstilles af den nektar fra de blomster, man finder på kokospalmen. Kokospalmens blomsternektar tappes og koges ind til sukker. Dette sikrer en raffineret process og resultatet er gyldne stykker af sukker. Farven kommer fra naturlige indholdsstoffer. Kokossukker kan minde om mørk rørsukker, men smagen er varmere og mere karamelagtig med en fin og rund sødme. Du kan benytte kokossukker som erstatning til alt det, du plejer at anvende almindelig sukker til. Dette giver dig yderligere en masse sundhedsfordele.

LÆS OGSÅ: Rødbede i pulverform – sundhedsfordele og anvendelsesmuligheder

Kokossukker

sukker, glykæmisk indeks og diabetes

Fruktose: Indholdet er lavt i forhold til fruktoseindholdet. Fruktose er et kulhydrat og er faktisk langt mere sødt end almindelig sukker (sakkarose). Fruktose findes i høj grad i grøntsager, frugt og honning. Det lavere fruktoseindhold i kokossukker sikrer, at du ikke får lige så mange kulhydrater, som alligevel ikke gavner din krop.

Glykæmisk indeks: Det indeholder ligeledes et lavt glykæmisk indeks. Hvis du er bekendt med sukkersyge, ved du, at man måler ud fra det glykæmisk indeks. Fødevarer inddeles ud fra, hvor hurtigt den enkelte fødevare giver en blodsukkerstigning i forhold til glukose. Dette er målemetoden kaldet Glykæmisk indeks. Kokos Naturals kokossukker har et glykæmisk indeks på blot 35 (svarende til et lavt glykæmisk indeks), modsat almindelig sukker, som ligger mellem 60 og 65 svarende til et medium glykæmisk indeks.

Kokossukker og sundhedsfordele

Hvis du søger efter at erstatte almindelig, hvid sukker med et alternativ, kan du overveje kokossukker. Denne slags sukker indeholder en række sundhedsfordele:

Næringsstoffer: Almindelig sukker indeholder ingen næringsstoffer og kun meget lidt kalium. Sukker fra kokospalmen indeholder både antioxidanter, jern, calcium og kalium. Kaliumindholdet i kokossukker er omkring 400 gange højere end i almindelig sukker.

Naturligt: Sukkeret er i sin reneste og mest naturlige form og er ikke under en raffineret behandling i processen. Almindelig sukker gennemgår denne behandling, hvor det renses og derved mister de sunde næringsstoffer. Det er desuden heller ikke kemisk ændret og er uden kunstige ingredienser og syntetiske stoffer.

Sundt for tarmene: Et indtag af sukker fra kokosnektaren skulle fremme vækst af sunde tarmbakterier, kaldet bifidobakterier, som skaber gunstige og optimale forhold i dine tarme. Disse bakterier er kendt for at øge din immunitet og genoprette gode og sunde bakterier i dine tarme. Bifidobakterier er desuden kendt for at producere riboflavin, thiamin, vitamin B6 og vitamin K.

Superfood pulver

Smagen af sukker

Kokossukker produceres i dag flere steder i verden. De fire største producenter af kokossukker er Indonesien, Filippinerne, Indien og Brasilien. Både smag, farve og konsistens kan variere alt afhængig af sorten af kokos, årstiden den høstes på til produktion og hvor i verden, produktionen foregår.

Indonesien: Kokossukker fra Indonesien minder om brunt sukker med en smag af lettere saltet eller røget karamel. Særligt den røgede smag, som ikke er særligt kraftig, er kendetegnet ved sukkeret fra Indonesien.

Filippinerne: Den genkendelige smag ved kokossukkeret, som produceres i områderne omkring Filippinerne og Thailand, er en bestemt sødme. Her minder det også om brunt sukker med en smag af karamel, brun farin eller endda honning.

Indien: Kokossukker fra Indien minder, som de andre, også mest om brunt sukker og har en blød smag af karamel. Sødmen kan også minde om en sød og rund nøddeagtig smag.

Brasilien: I Sydamerika produceres også store mængder af denne slags sukker, hvor den største produktion finder sted i Brasilien. Denne slags kokossukker er forholdsvist neutral i smagen og har en mild smag af karamel.

Læs også

Jacob Andersen

Jacob Andersen

Ernæring-og sundhedsspecialist hos Topsund

Topsund og vores partnere kan få en procentdel af et salg, hvis du køber noget via et link. Læs mere.

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på linkedin
LinkedIn
Del på email
Email
Del på print
Print

© Topsund.dk - 2019