Skip to content

Topsund og vores partnere kan få en procentdel af et salg, hvis du foretager et køb via et link. Læs mere.

Kollagen – et gavnligt protein

Kollagen
Kollagen er et naturligt protein i kroppen, som vi med alderen danner mindre af. Læs meget mere om proteinet i denne komplette guide.Kollagen (også stavet collagen) er et protein, der den seneste tid har fået meget opmærksomhed på grund af tanken om de mulige positive egenskaber. 

I denne artikel foretager vi en grundig gennemgang af proteinet, så du kan blive klogere på, hvordan proteinet virker, og hvorfor du kan overveje et tilskud af det gavnlige protein.

Hvad er Kollagen?

Kollagen er et af hovedkomponenterne og fungerer som byggesten i kroppens knogler, sener, hud, muskler og ledbånd.

Det nødvendige protein findes også i andre dele af kroppen; som i vores blodkar, hornhinder i øjnene og i vores tænder.

Ordet stammer fra det græske ord “kólla” og betyder lim. Du kan derfor betragte proteinet som kroppens lim. Kollagen staves også oftest collagen.

Kilde: Healthline.

Hvad består kollagen af?

Proteinet udgør 1/3 af kroppens komplette sammensætning af proteiner. Der er 16 forskellige typer af kollagen-proteiner.

Denne familie af proteiner er den primære struktur i bindevævet, der holder organer, som hud og brusk, fleksibelt og har en spændstig effekt, der sikrer, at huden kan give sig uden at tage skade.

Udover de forskellige typer af proteiner, findes der yderligere 28 forskellige typer, der enkeltvis er karakteriseret ved aminosyresammensætninger.

Størstedelen af typerne udgør 5 forskellige typer af protein:

Type 1

Type 1 udgør omkring 90% af den kollagen, du finder i din krop. Det består af pakkede fibre og findes i huden, sener, brusk, tænder, bindevæv, indre organer og de organiske bestanddele af dine knogler.

Type 2

Denne type består af mere løstpakkede fibre og findes i kroppens mere elastiske brusk, der findes omkring dine led og som gør dem smidige og sunde.

Type 3

Dennne type findes i din knoglemarv og lymfoide væv og er med til at støtte strukturerne i dine muskler, organer og arterier.

Type 4

Findes i basen af membraner, der er tynde lag af kollagen, der omgiver de fleste typer af væv i din krop. Denne type hjælper med filtration og findes også i de forskellige lag i din hud.

Type 5

Denne type findes i håret og på overfladen af dine celler.

Kilde: Livescience.

Hvor får vi kollagen fra?

Din krop danner selv kollagen, når den nedbryder protein fra din kost for at danne aminosyrer. Aminosyrerne er med til at danne de forskellige typer af protein i din krop – herunder dette gavnlige protein. Du kan også få vitaminer til huden med kollagen. 

Du får de forskellige byggesten ved at indtage en sund og varieret kost rig på protein. I følgende fødevarer er der et højt indhold af kollagen:

kollagen

Hvorfor mister du kollagen i huden?

Med alderen mister kroppen naturligt sin evne til at danne kollagen.

Hvis du opholder dig en del i direkte sol, hvis du er ryger eller hvis du jævnligt spiser usund kost, bestående af for meget sukker og for mange raffinerede kulhydrater, uden nødvendige næringsstoffer, kan dette også nedsætte kroppens produktion.

Kroppens naturlige produktion begynder at falde, når du er i alderen 25-30 år. Men der er visse faktorer, som spiller ind, der kan gøre, at du mister det hurtigere eller før tid. 

Sukker

Spiser du meget sukker? For hvis du har et højt sukkerforbrug, øger du hastigheden af glycation. Glycation er en process hvor ens blodsukker binder sig til proteiner for at danne nye molekyler. Det beskadiger dog de nærliggende proteiner og gør kollagenet tørt, skørt og svagt. 

kollagen

Rygning

Rygning er bestemt ikke godt for noget; heller ikke for dit kollagen i huden. Kemikalierne i cigaretterne beskadiger kollagenet og elasticitet i huden. Derudover indsnævrer nikotinen blodkarrene i det yderste lag i huden. Det reducerer hudens sundhed og spændstighed, og huden har sværere ved at tilføre næringsstoffer og ilt. 

Sol

Pas på solen – især i ansigtet – hvis du vil undgå rynker. De ultraviolette stråler nedbryder kollagenet i huden. Dertil skader det de eksisterende kollagenfibre, og når de skal genopbygges, opstår der rynker. Anvend derfor altid en høj faktor i ansigtet og generelt på kroppen. Skærm dig med en hat og solbriller, så den tynde hud omkring øjnene beskyttes. 

Visse sygdomme

Der er visse sygdomme, som autoimmune lidelser, som forårsager antistoffer, der ødelægger kollagenet i huden. 

Aldringsprocessen

Den naturlige aldringsproces er desværre ikke noget, vi kan frasige os. Det er en naturlig proces, hvor dit kollagenniveau nedbrydes over tid. For at nedsætte processen, og bevare en sund, elastisk og ung hud i længere tid, skal du undgå ovenstående som rygning, sukker og sol. Dertil skal du spise en varieret og sund kost, og motionere regelmæssigt, for at holde huden, knogler, muskler og led sunde i længere tid. 

Kollagenmangel

Med alderen kan mangel på kollagen komme helt naturligt til udtryk. Faktisk kan denne mangel give sig udtryk ved aldringstegn, som vi ganske enkelt har accepteret at leve med. Mangel kan komme til udtryk ved:

Aldringstegnene er de mest typiske og synlige tegn på, at kollagenniveauet i kroppen er faldet. Det er dem, vi alle naturligt lever med, men det er tankevækkende, at manglen på et protein blandt flere andre ting kommer synligt til udtryk på denne måde.

Fordele ved et tilskud

Når du er omkring 25-30 år, kan du overveje at tage et tilskud for at opretholde kroppens niveau af gavnlig og brugbar kollagen.

Der er også en række andre fordele ved at øge dit indtag og tilskud af kollagen:

Øget muskelmasse

Undersøgelser har påvist, at personer der lever en aktiv livsstil og dyrker træning i form af kardio og styrketræning, havde en gavnlig effekt af et kollagentilskud. Effekten er, at proteinet er med til at øge muskelmasse og styrke.

Elasticitet og spændstig hud

En undersøgelse med kvinder har påvist forbedringer i huden, hvor positive effekter som renere hud, en generel flottere hud og elasticiteten og spændstigheden i huden blev forbedret markant.

Kollagen anvendes derfor også i flere hudcremer, for at hjælpe på hudens naturlige og smukke udtryk ved at minimere rynker og linjer.

kollagen

Gigt

En undersøge på dyr har påvist, at dyr med slidgigt havde gavn af et kollagentilskud. I undersøgelsen nedsatte kollagen slidgigtens udvikling og progression hos dyrene.

Kollagenpulver og kollagenkapsler

Der findes mange forskellige produkter med kollagen. Du kan finde både kosttilskud, hudcreme, hårplejeprodukter og meget andet. Søg eventuelt efter collagen pulver eller collagen piller, da du her kan finde en række forskellige produkter. Hvis du søger kosttilskud, vil du typisk støde på kollagenpulver eller kollagenpiller.

De fleste kosttilskud med kollagenpulver er fremstillet med type 1 af proteinet, som vi har omtalt tidligere. Denne type er typisk hydrolyseret. Ved hydrolyse nedbrydes proteinkæderne til mindre dele, der går under navnet peptider.

Denne fremgangsmetode sikrer en høj kvalitet af proteinet, uden at nogle af de gavnlige virkemidler går tabt. Metoden gør det ligeledes muligt for dig at opløse pulveret i både varme og kolde former for væske.

Type 1 udvindes typisk fra dyrehud, knogler eller fiskeskæl.

Kollagenpulver

Kollagenpulver er en variant af kosttilskud, der tilbydes fra mange forskellige producenter. Du finder derfor et stort udvalg, og forskellene kan faktisk være store og afgørende, i forhold til hvad du får ud af tilskuddet.

Hvorfor vælge kollagenpulver?

Kollagenpulver, eller collagen pulver, er især anvendeligt til dig, der ønsker at kunne tage et tilskud i forskellige sammenhænge. Nogle dage kan du blot blande det i vand og drikke det. Andre anvendelsesmuligheder kan være i suppe, te eller kaffe, smoothies, kage, bagværk osv.

Hvilken slags kollagenpulver skal jeg vælge?

Med fremkomsten og populariteten af kollagen tilskud, er der i dag utroligt mange varianter at vælge mellem – ja, tæt på uoverskueligt mange. Du kan dog følge et par konkrete råd, så du ikke lader dig lokke af et middelmådigt produkt:

Gå efter en variant med så få ingredienser som muligt, så du får den mest rene og enkle form af kollagen. Kollagenprotein bør ganske enkelt primært være dette protein. Der er ingen grund til en masse andre indholdsstoffer. Kollagen kan dog smage specielt, hvorfor du kan vælge et sundt tilskud, der har en let citronsmag.

Lad dig ikke lokke af en masse tilsatte smage som smag af bær eller andet. Som nævnt i punkt 1, kan smagen ikke være så rar, hvorfor du højst bør gå efter et tilskud med en let citronsmag, hvor smagsstofferne understøtter kosttilskuddet, uden at du køber mere smagsstof end selve proteinet.

C-vitamin er med til at bidrage til dannelsen, hvorfor du sagtens kan gå efter et tilskud med tilsat C-vitamin. Det vil blot øge det gavnlige optag af proteinet i din krop.

Du kan også med fordel gå efter et tilskud med E-vitamin, da dette vitamin, ligesom C-vitamin, beskytter dine celler i kroppen mod oxidativ stress og fremmer optagelsen.

Nogle produkter indeholder under 500 mg hvilket ikke er særligt gavnligt. Det hedder sig, at du skal op og have mellem 2-5 gram dagligt, før det har den synlige og gavnlige effekt. Derudover kan produktet med en meget lav dosis koste det samme, som et tilskud med en langt højere dosis, og det er derfor spild af penge.

Det kan umiddelbart virke dyrt at købe en æske eller bøtte med pulver. Men i langt de fleste tilfælde har du heldigvis til omkring 1,5-2 måneder. Det er lang tid, og du skal tage et tilskud mindst en gang om dagen i mindst en måned, for at se resultater, så et enkelt kosttilskud i første omgang er endda tilstrækkeligt.

Kollagenkapsler

Kapsler er en anden måde at tage et sundt og gavnligt tilskud på. Grunden til, at tilskuddet også tilbydes i tabletform er, at det for nogle er lettere at indtage tabletter, end at skulle anvende kollagenpulver ved at skulle røre det op eller blande det i noget andet.

Fordelen ved kollagenkapsler, eller collagen kapsler, som også går under collagen piller, er, at de, modsat pulverformen, er smagsneutrale. Du finder typisk derfor proteinet tæt på sin reneste form ved kapsler, da det ikke er nødvendigt at tilføje smag eller tilsætningsstoffer, der skal gøre det muligt at røre i kolde og varme ting eller blande i andre produkter. Overfladebehandlingen, som holder pulveret i kapslerne, er typisk fremstillet af gelatine, der er neutralt og opløses i maven uden bivirkninger.

Hvorfor vælge kapsler?

Kollagenkapsler, også omtalt collagen piller, er for nogle lettere og hurtige at tage sammen med andet kosttilskud som vitaminpiller eller lignende. De er også lettere at have med på farten, hvis du først tager tilskuddet senere på dagen på arbejdet, eller hvis du vil have dem med på tur eller rejse.

Hvor kan det forhandles?

Du kan købe kollagen i stort set alle helsekostbutikker online. Uanset om det er i pilleform eller pulver form du er ude efter. De fleste helsekostbutikker har både det ene og det andet. Der kan dog variere i priserne hos de forskellige butikker. 

Til veganere

Generelt er kollagen, eller collagen, ikke veganske eller vegetarvenligt. Fordi produktionen af kollagen er ved hjælp af knogler og protein fra dyr. Det er de mest hyppige kollagentilskud. Men de føres også i veganske udgaver. Dog ikke lige så nemme at få fat i i fysiske butikker.

6 ting der styrker dit kollagen

Kollagen er et yderst vigtigt protein, som kroppen har brug for at bevare, for at holde din hud sund, ung og smidig. Du kan godt spise dig til at forebygge dig imod et tab. At spise sundt og varieret, altså en sund diæt kan hjælpe kroppen til at producere tabt kollagen i huden. Indtagelse af bestemte fødevare mf. 

1. Vitamin C

Et meget anerkendt og populært vitamin er vitamin C. Menneskekroppen kan ikke selv fremstille C-vitamin, så derfor er det en vigtig ting at få igennem sin kost. Ifølge mange undersøgelser, har det påvist, at vitamin C spiller en stor og betydelig rolle i at beskytte huden og skabe kollagen. Derfor kan du også tit læse på en creme, at den indeholder vitamin C. 

Vitamin-C kan du tage som en supplement, hvor du enten smører det på huden i form af en creme. Eller du kan spise vitaminerne igennem fødevarer. Du finder det blandt andet i citrusfrugter, grønne grøntsager og blade, papaya, jordbær, broccoli. 

2. Hyaluronsyre

Det er til gengæld et naturligt stof, som vi er født med i kroppen, som vi også mister naturligt med alderen. Det er en vigtig forbindelse til kollagenet i huden. Det findes i fødevare som bønner, rodfrugter og soja. Du kan også købe hyaluronsyre i tabletform, så du er sikker på at få nok til at booste dit kollagen. 

3. Ginseng

En undersøgelse tilbage i 2012 af Journal Of Ginseng Research viste, at ginseng øger mængden af kollagen i blodbanerne. Udover at have en effekt på kollagen, så har ginseng antiinflammatoriske og antioxidante egenskaber. Nogle forskere mener at ginseng ligefrem stoffer hudceller i at ældne. Kan indtages som flyende form eller tabletform til ens kost. 

4. Aloe Vera

Du har måske bemærket at mange aftersun/aftenlotions indeholder Aloe Vera. Og det er der en helt bestemt årsag til. Aloe Vera har nemlig en lindrende effekt på solskoldet hud og udslæt. Aloe Vera siges at kunne styrke hyaluronsyre og kollagen med det dobbelte end normalt. Dertil en reduktion af rynker i ansigtet. Anvend en hudcreme der indeholder Aloe Vera. 

5. Antioxidanter

Det er stoffer som beskytter kroppen imod frie radikaler. Fri radikaler er altså molekyler, som skader kroppen. Antioxidanter vil ikke producerer nyt kollagen, men vil styrke det allerede tilstedværende kollagen til at blive bevaret og ikke forsvinde. Heldigvis er der andre antioxidanter, som kan skabe kollagen i huden, og det fås igennem naturen og i fødevarer. Fås antioxidanter igennem:

 • Blåbær
 • Grøn te
 • Yerba Mate
 • Lakrids ektrakt 
 • Morbær ekstrakt 
 • Granatæble ekstrakt 
 • Kaffe ekstrakt
 • Kanel
 • Basilikum, oregano og timian 

6. Beskyt huden

Huden skal plejes og beskyttes mod solens stråler, forurening og støvpartikler. Alle ting som ødelægger hudceller og strukturen i huden og. Sørg for at holde din hud ren og vask den dagligt, masser af fugt. Plej med en god hudcreme, evt. med aloe vera i. 

Når solen skinner udenfor, så tag solcreme på i ansigtet, skærm ansigtet med en hat eller solbriller. Solens stråler er direkte ødelæggende for huden kollagen. 

Spis dig til mere kollagen

36% af vores knoglevæv er af kollagen, og hele 70-80% af vores hud består af det. Så når vores naturlige ældning går i gang, så kan du spise dig til mere kollagen. Det begynder faktisk allerede ved 25-års alderen. Udover at følge denne artikels mange forskellige råd, så kan du også spise dig til det gennem din kost. 

Fisk

En undersøgelse på dyr har påvist, at dyr med slidgigt havde gavn af et tilskud. I undersøgelsen nedsatte kollagen slidgigtens udvikling og progression hos dyrene.

Røde frugter

Generelt er frugt sundt og godt for rigtig mange ting i kroppen. Men især røde frugter, som jordbær, rødbede, peberfrugt, røde æbler, indeholder lycopen. Og det er det stof, som fremmer ens produktion af kollagen. 

Spis grønt

Spinat, broccoli, kål, squash eller grønne blade, er en god måde at stimulere kollagen. 

Kød

Medmindre du er vegetar, så er kød en rigtig god måde til at fremme kollagen i huden. Især kylling, grisekød og oksekød er rige på kollagen. 

kollagen

Hudpleje og skønhedsprodukter med kollagen

Tilføj kollagen i din daglige hudpleje rutiner. Flere producenter skriver også collagen, hvilket kan udvide din søgning. En oplagt måde at tilføre næring og spændstighed til din hud er via din dagcreme. Påfør en dagcreme der indeholder proteinet, det vil give din hud ny glød, og sørge for at udvikle nyt kollagen og bevare de nuværende.

Se dette store udvalg hos NiceHair.

Andre fordele

Kollagen er ikke kun godt for din hud, og som vi allerede har nævnt, har det positiv effekt på flere af kroppens indre organer. Disse fordele finder du også ved det gavnlige protein:

Det har en vigtig og betydningsfuld rolle under sårheling. Det tiltrækker fibroblaster og fremmer nyt kollagen til såret. Kollagenforbindingerne stimulerer væksten af nyt væv, så såret heler hurtigere. Det har endda den effekt, at det mindsker risikoen for ar.

Type 2 af proteinet er det, der hjælper mod slidgigt. Det kan nedsætte udviklingen af gigt ved at tilføje fornyet kollagen til leddene.

Når man indtager et dagligt tilskud forbedres hudens udseende og kommer til at se sundere ud. Mange oplever at end hud virker mere spændstig, frisk og med færre urenheder. Dertil er der også mange der oplever at nogle rynker helt forsvinder, især de fine linjer omkring øjnene minimeres. Det er individuelt hvordan resultaterne kommer til udtryk.

Mange oplever at ved daglig indtagelse af et tilskud kan øge ens muskelmasse.

Kollagen har den egenskab, at det hjælper med at holde knoglerne stærke og sunde. Når man bliver ældre, falder ens naturlig produktion af proteinet, og det betyder også, at knoglerne bliver svagere. Så hvis du spiser det som kosttilskud, så kan du bare dine knoglers styrke.

Daglig indtagelse kan hjælpe med til at støtte et sundt hjerte-kar-system.

Derudover er der også påstande om at det har en lang række sundhedsmæssige fordele. Dog ikke noget der er videnskabeligt bevist. Det drejer sig om følgende:

 • Opretholde en sund tarm 
 • Stabil vægt
 • Reducerer angst
 • Positivt effekt på ens humør
 • Har en effekt på negle og hårvækst. 

Bivirkninger

Generelt så er det sikkert at indtage et dagligt tilskud. Men du bør snakke med en sundhedsfaglig person eventuelt din læge, inden du begynder på et hvilket som helst nyt kosttilskud. 

Brug af kollagen har generelt milde bivirkninger og er ikke særlig typisk for et sundt og rask menneske. Den eneste bivirkning der kan være, er diarre. En følelse af tyngde i maven. Som vil stå på i starten indtil tarmene og oven vender sig til det. Fortsætter det, bør du straks ophøre med at spise tilskuddet. 

Kollagen

Hudens opbygning

Huden er kroppens største organ. Hudens opgave er at beskytte vores indvendige organer mm. Men faktisk så kan huden meget mere end man lige tror.  

Huden er opbygget af 3 lag (niveauer):

 • Overhud (Epidermis) 
 • Læderhud (Dermis)
 • Underhud (subcutis)

Overhud (Epidermis)

Overhudens opgave er at lave nye hudceller, at give huden den rigtige farve og beskytter kroppen. 

Vi taber omkring 500 millioner døde hudceller dagligt, og 25-30 af det yderste overhud består af døde hudceller. Nye hudceller fremstilles i det yderste lag af overhuden. Når de dannes, går der ca. 4 uger, før de tager op og får en hård overflade og erstatter de døde celler. Barrieren er vandtæt og vand trænger derfor ikke ned til læderhuden. Det er også i overhuden at farven opstår, som produceres af melanin. 

Læderhud (Dermis)

Læderhudens opgave er at fremstille sved, olie, giver følsomme reaktioner, blod til huden og hårvækst. 

Dermis beskytter mod stress og belastning. Det er her elasticiteten i huden opstår. Og hvis læderhuden udvides, evn i forbindelse med overvægt eller graviditet, bliver huden revet og de famøse strækmærker vises. 

Det er også i læderhuden at der er hårsække, blodkar, og lymfekar. Dertil er der kirtler (svedkirtler) talgkirtler, der producerer talg. 

Underhud (subcutis)

Underhudens opgave er at styre kropstemperaturen og opbevare fedt. Huden forbindes til underligende knogler og muskler. Har nerver og blodforsyning. Fedten opbevares huden for at isolere os, så vi ikke fryser. 

Vitaminer og tilskud til huden

Hvis du ønsker en renere hud, eller hvis du vil slippe af med uren hud, er kollagen et oplagt kosttilskud.

Sådan får du renere hud

For at få en renere hud, anbefaler vi at kombinere et kollagen tilskud med andre gavnlige vitaminer og mineraler, der har påvist positiv effekt på huden.

Dit daglige kosttilskud rettet mod en renere og pænere hud bør derfor bestå af følgende kosttilskud:

 • Kollagen
 • Zink
 • Biotin

Men husk, at du uanset kosttilskud også er nødt til at tænke på, hvad du indtager af fødevarer. Det er nødvendigt at understøtte kosttilskuddet med en sund og varieret kost. Det ved vi godt, at du sikkert har hørt før, men sunde spisevaner og kosttilskud supplerer og understøtter hinanden.

Hjælper på uren hud

Det kan hjælpe dig med uren hud på indefra og udefra. Du kan derfor med fordel tage et tilskud, samtidig med at du behandler- og påfører din urene hud med en plejecreme tilført kollagen.

Det er særligt aktuelt for dig at vælge et tilskud, hvis du har problemer med din hud. Det kan skyldes mange faktorer, og hvis du har forsøgt dig med forskellige hudbehandlinger og cremer, uden at det har løst dit problem, kan problemet være indvortes i din krop, hvorfor du bør forsøge at arbejde på en løsning indefra.

Spændstig hud falder med alderen

Som en del af den naturlige aldringsproces, hvor niveauerne falder med alderen, bliver vores hud også mindre spændstig. Mindre spændstighed betyder, at huden falder mere sammen, begynder at hænge og linjer, fordybninger og rynker kommer til syne som resultat.

Betyder det, at du kan tage et tilskud og forhindre disse aldringstegn? Nej, desværre ikke, da de synlige tegn også afhænger af tyngekraften, livsstil og den naturlige aldring, der kommer til udtryk ved en krop i forfald.

Udsæt rynker og linjer

Du kan dog sagtens udsætte de fine linjer og rynkerne, da de via kollagen tilfører kroppen muligheden for at holde huden mere elastisk.

På den måde kan du også undgå strækmærker, da et strækmærke typisk kommer, når huden er blevet udvidet udover sin egen grænse, hvor elasticiteten og spændstigheden ikke har kunnet følge med. Denne grænse kan øges markant med et ekstra tilskud.

Kollagen modvirker rynker

Det er muligt med et tilskud at udsætte dine rynker. Rynker afhænger dog ikke kun af dette, eftersom din livsstil, dine gener og den naturlige aldrig har meget at sige, i forhold hvor du får rynker og hvornår.

Ved at tage et tilskud, er det dog muligt, på grund af den tilførte elasticitet til huden, at udsætte de markante rynker. Hvis du kombinerer dette med en sund livsstil, kan du faktisk holde dit udseende sundt længe, og din hud vil have en naturlig, sund og flot glød.

Er marine kollagen bedre end kollagen fra kvæg?

Hvad er forskellen på marine kollagen og kollagen fra kvæg? Den største forskel er selve kilden. Kollagen fra kvæg kaldes også oksekollagen.

Marine kollagen udvindes af fiskeskæl og fiskehud, hvorimod kollagen fra kvæg udvindes af huden fra køer.

Det er af samme grund også to meget forskellige miljøer, protein udvindes fra. Det ene miljø er vand og hav, hvor det andet er landjorden.

Miljøerne, hvor dyrene er vokset op, kan have stor betydning for kvaliteten af de collagen tilskud, du kan købe.

Forskellige typer af proteinet

De to forskellige kilder til proteinet gør også, at der naturligt er forskel på proteintyperne.

Proteinet fra fisk indeholder typisk type 1, som beskrevet tidligere, som er godt for hud, knogler og andet væv. Hvorimod proteinet fra kvæg består af både type 1 og 3, hvor type 3 ligeledes findes i huden og andre organer. Type 1 og 3 har generelt samme funktioner, og begge hjælper på elasticiteten af huden.

Fordele ved marine kollagen

Proteinet fra marine er bedre for din hud. Det er på grund af følgende fordele:

 • Hurtigste optagelse
 • Mest effektive tilgængelighed
 • Den reneste type
 • Hurtigste positive effekt på din hud
 • Produktionsprocessen er bedst for miljøet
 • Ingen smag af fisk

Det skyldes, at proteinet fra fisk er det mest biotilgængelige ud af alle de forskellige typer af collagen. Biotilgængeligheden har betydning for evnen til at optage.

Proteinet fra fisk optages halvanden gang så hurtigt som andre af de 5 forskellige typer. Derfor vil der være sandsynlighed for at se hurtigere resultater i forhold til din hud.

Det bedste valg af tilskud

Det bedste tilskud, du kan få, er tilskuddet der er fremstillet af vildfangede fisk i et naturligt og sundt miljø.

Desuden er proteinet fra fisk bedre for miljøet, da dele af fisken, som ellers ikke udnyttes, i stedet anvendes til at producere kollagen. Desuden har fisk ikke et lige så stort hak i det samlede miljøregnskab som kvæg og landbrugsdyreproduktionen.

Fordele ved kvæg kollagen

Proteinet fra kvæg har ikke lige så mange fordele. En klar fordel for dig er dog, at tilskuddet af proteinet er væsentligt billigere end tilskud fremstillet fra fisk.

Det er desuden også et fint alternativ til tilskud med fisk, hvis du af en eller anden grund ikke spiser fisk.

Det er dog vigtigt, hvis du køber tilbuddet fremstillet fra kvæg, at du sikrer dig, at dyrene har gået på græs og naturligt, da dette ligeledes sikrer de sundeste typer af proteinet til optimal gavn for din krop.

Hvilket tilskud er bedst?

I forhold til kvalitet og biotilgængelighed er proteinet fremstillet fra fisk det bedste tilskud, du kan vælge.

Det vil sikre dig hurtigst muligt og mest effektiv optagelse. Begge typer af tilskud vil hjælpe på sundheden af dine led. Proteinet fra fisk er dog langt mere effektivt, hvis du har hudproblemer, og ønsker en pænere hud.

Desuden er tilskuddene fremstillet fra fisk mere effektive i forhold til din knoglesundhed og modvirke alderstegn.

Kvalitet eller pris

Du skal derfor ikke lægge vægt på, at proteinet fra kvæg indeholder både type 1 og 3 af proteinet, hvor proteinet fra fisk udelukkende indeholder type 1. Det betyder ikke, at det er hverken sundere eller bedre, jo flere typer proteinet indeholder.

Du bør derfor vælge tilskuddet fremstillet af proteinet fra fisk. Du kan dog med fordel vælge proteinet fra kvæg, hvis du ønsker at spare penge.Indhold i artiklen

© Topsund.dk - 2023