Skip to content

Topsund og vores partnere kan få en procentdel af et salg, hvis du foretager et køb via et link. Læs mere.

Kunstigt juletræ vs. ægte juletræ

kunstigt juletræ
Det er efterhånden gået hen og blevet rigtig populært at anskaffe sig et kunstigt juletræ i Danmark. Men hvad skal man vælge?Fordele og ulemper

Der er både fordele og ulemper ved at vælge både et rigtigt juletræ og et uægte juletræ.  I denne artikel kan du blive klogere, på forskellene, så du lettere kan træffe en beslutning om det skal være det ene træ eller det andet. Inden du køber skal du vurdere hvilken farve det skal have, hvor højt det skal være osv. 

Kunstige juletræer

kunstigt juletræ
Dette er et kunstigt juletræ
Der findes også naturtro juletræer

Som du kan se, så ser kunstige juletræer meget ægte ud, og der er en del fordele, ved at anskaffe sig sådan et træ, og det et listet nedenfor: 

Fordele ved et kunstigt juletræ

Den viden vi ved om kunstige juletræer

I stedet for at du skal ud og investere i et nyt juletræ hvert år, så kan du købe et kunstigt juletræ og give et et engangsbeløb, hvor du så vil spare ca. 2-300 kr hvert år. Du vil spare penge så længe du har et kunstigt juletræ. Det vil sige, har du juletræet i 10 år, så har du sparet 2.-3.000 kr. hvilket er en del. 

Slut med at bruge tid på at finde det perfekte juletræ. Mange har en idé om hvordan juletræet skal have af form. Nogle kan lide  et juletræ er højt og slankt, mens andre kan lide at det er stort og bredt. 

Desuden har de fleste juletræet åbner huller ind til stammer, som ikke er særlig kønt – Vælger du et kunstigt juletræ får den den perfekte form, med den perfekte mængde fylde alle steder.

Med et kunstigt juletræ skal du ikke bruge tid på at vedligeholde træet. En almindeligt, ægte, juletræ skal vedligeholdes i løbet af december med vand, da det jo er et levende træ. 

Vi har alle prøvet at have adskillelige grannåle liggende under træet, fordi det bliver for tørt, som skal støvsuges. Dette undgår du med et uægte juletræ.  Det vil ligeledes altid beholde sin grønne farve, til forskel for det ægte træ, som godt kan gå hen og blive brunt. 

Det er super nemt med et kunstigt juletræ. Et er at du kan bestille juletræet direkte hjem til din dør. Vi ved jo godt at et almindeligt juletræ er hamrende tungt!, og du behøver ikke at være en Asbjørn Riis for sætte dit eget kunstige juletræ op. Det kan skilles af, og så kan man sætte den ene del op efter den anden. Det eneste du skal gøre, er at sprede selve grenene fra hinanden. Efter det, står dit nye juletræ så fint. 

Vi kender det nok lidt for godt, at julen er overstået og juletræet skal ud. Så ligger det i haven i flere måneder, før man får taget sig sammen til at køre det på genbrugspladsen. 

Slut med det. Med et kunstigt juletræ, skal du blot pakke det sammen, og opbevare det i skuret eller på loftet. 

Måske vidste du det i forvejen, men man kan faktisk risikere at der er skimmelsvamp på selve stammen eller i træets harpiks. Det kan nogle gange være årsagen til at din ægte juletræ dufter af gran, men i værste tilfælde kan det gå hen og give luftvejegener, som hoste. Det kan også være et problem, hvis man har allergi. 

Det er ret logisk, at inden juletræet fælles, er der en masse dyr der har haft tid til at gøre det til sit hjem. Disse dyr drejer sig om insekter og edderkopper. Hold godt fast: Der kan være op til 20.000 dyr i dit juletræ, når du får det hjem og sat det ind i huset. Men bare rolig, der er ikke skadelige dyr, tværtimod. De holder ej heller til det varme temperaturer vi har i vores hjem. 

Ulemper ved et kunstigt juletræ

Den viden vi ved om kunstige juletræer

Hvis du gerne vil have et kunstigt juletræ, som ligner et ægte et på en prik, et såkaldt luksus kunstigt juletræ, så må du desværre også punge ud. De fleste koster et par hundrede, og det er dyrere end hvis du skulle købe et ægte juletræ. 

Der er ingen tvivl om, at det er mere naturvenligt og miljørigtigt at vælg et ægte juletræ. Et kunstigt juletræ vil i sit forløb fra produktion, indkøbt, samt transport, udlede langt mere CO2, end et ægte gør. 

En beregning fra Avisen.dk, så udlever juletræer således: 
– Rødgran – 12 kilo CO2
– Ædelgran – 16 kilo CO2
– Kunstigt træ – 160 kilo CO2

Køber man et uægte træ, skal man minimum bruge det i 13 år før det overhovedet kan betale sig ift. et ægte. 

De fleste uægte træer er lavet af PVC, som kan indeholde ftalater, som kan være hormonforstyrende. Så når du har rørt ved træet, anbefales det, at du vasker dine hænder grundigt. Og når du har et plastiktræ af PVC når du har børn, skal du fortælle dem, at der ikke skal leges alt for meget omkring træet. 

Til forskel for et ægte juletræ, så skal det enten bortskaffes eller bruge si brændovnen, når julen er ovre. Men det kunstige juletræ skal opbevares indtil næste år, og den fylder ca, som en pavillon. Derfor kræver det at man har plads, enten på loftet, i skuret eller på et værelse. 

Juletræ med lys

Det er bare så smart. Mange kunstige juletræer kan købes med LED lys på. Det vil sige at de er fastmonteret på træet, og så skal du ikke selv bøvle med at få lyskæden til at sidde rigtigt, så der er ligeligt fordelt af lys på hele træet. Slip for det puslespil og køb træet med LED lys, som blot skal i et strømstik, og du er klar til at hoppe direkte til pyntningen. 

Bestseller

Mest solgte juletræ
749,-
  • Højde: 180 cm
  • Med LED lys
  • Inkl. metalfod
Populær
kunstigt juletræ

Forskellige udseende

Der er forskel på de forskellige plastikjuletræer. Og hvis du ikke går meget op i at det skal se ægte ud, kan du sagtens få et juletræ til mindre end 200kr, men dertil er kvaliteten ej heller den bedste, hvilket resulterer i, at træet ikke vil kunne holde i særlig mange år. Du kan sågar få plastik juletræ i andre farver i form af hvide, pink mf. Du kan også få grønne træer pyntet med hvidt sne. 

Naturtro grene

Vil du derimod have et naturtro kunstigt juletræ, så findes de også. De træet ligner nøjagtig et rigtig juletræ med kunstige nåle. Dog skal du også regne med at de koster lidt ekstra, men derimod så er kvaliteten i top, og kan holde i rigtig mange år. 

Naturtro grene

Populært juletræ
1299
799,-
  • Højde: 180 cm
  • Med 1760 naturtro grene
  • Leveres med GLS
Populær

Juletræer der er 180cm

Juletræer der er 210cmIndhold i artiklen

© Topsund.dk - 2023