Skip to content

Topsund og vores partnere kan få en procentdel af et salg, hvis du foretager et køb via et link. Læs mere.

Loppefrøskaller giver dig en skøn mavefornemmelsen

Et dagligt indtag af loppefrøskaller har en positiv indflydelse på din krop og dit tarmsystem. De kan forbedre fordøjelsen og har en række andre gode effekter. Læs min personlige erfaring nederst i denne artikel.Husk Psyllium frøskaller - pulver

Husk psyllium-frøskaller indeholder 85% fibre. Loppefrøskaller er vanskelige at fordøje. Dette medvirker, at frøskallerne opsuger væske og svulmer op på vej gennem maven og tarmen. Tarmvæggene smøres med vegetabilsk slim, som beskytter og skaber en tilpas konsistens, som tyktarmen bedre kan arbejde med. Husk psyllium-frøskaller anvendes ved:

  • Forhøjet kolesterol
  • Forstoppelse og træg mave
  • Irritabel tyktarm
  • Diarré

Den anbefalede daglige dosis 2-3 måleskefuld (grøn måleske medfølger) svarende til 3-5 g morgen og aften. Det kan indtages ved at udrøre loppefrøskallerne i et glas vand, juice eller mælk, hvorefter det drikkes straks. Loppefrøskallerne kan også drysses på din morgenmad. Det er en god måde at få et ekstra fibertilskud på, hvis du ikke får tilstrækkeligt med fibre til dagligt. Loppefrøskaller kan dog aldrig erstatte en varieret kost.

Husk psyllium-loppefrøskaller kan benyttes af gravide og glutenallergikere. Det er uden tilsætningsstoffer og er ikke vanedannende. Det bør ikke anvendes af børn under 6 år.

Du kan købe HUSK pulver hos Med24.dk.

HUSK – 200 gram kan købes HER.

HUSK – 450 gram kan købes HER.

HUSK – 1 kilo kan købes HER.

Husk Psyllium frøskaller - kapsler

Husk psyllium-loppefrøskaller kan også købes i kapselform. En æske indeholder 225 kapsler. De vegetabilske kapsler indeholder pulveriserede lopperøskaller. Mange foretrækker frøskaller i kapselform, da de er lettere at tage, og mere fleksible at kunne indtage på farten. Den daglige dosis er 6-10 kapsler morgen og aften for voksne og børn over 10 år. For børn mellem 6-10 år anbefales 3-5 kapsler dagligt. De skal indtages med rigeligt væske.

Du kan købe HUSK kapsler HER.

Hvad er loppefrøskaller?

Loppefrøskaller er skaller fra frø fra planten Plantago ovata. Planten stammer oprindeligt fra Indien, men vokser også i Pakistan. Loppefrøskaller i Danmark benyttes typisk som et kosttilskud.

Hvad er fibre?

Fibre eller kostfibre er grove kulhydrater. De grove kulhydrater, modsat andre kulhydrater, går stort set ufordøjet igennem kroppens system. Andre kulhydrater fordøjes let. Kostfibre har den funktion, at de sætter gang i tarmsystemet og fordøjelsen. Det medfører regelmæssig afføring, hvilket har en vigtig sundshedseffekt. Undersøgelser understøtter påstanden om, at kostfibre har en positiv effekt på kolesteroltallet og forebygger hjertekarsygdomme.

Bivirkninger

I sjældne tilfælde kan allergiske reaktioner forekomme. Når du begynder at indtage Husk loppefrøskaller, det det, især de første dage, give mavesmerter og øget tarmluft. Eftersom Husk psyllium-loppefrøskaller nedsætter transporttiden i tarmen, kan det muligvis påvirke optagelsen af anden medicin. For at undgå dette, skal du indtage Husk 1-2 timer før, du tager anden medicin; 1 time forskudt, hvis du tager medicin under faste, og 2 timer forskudt, hvis du tager anden medicin i forbindelse med et måltid.Indhold i artiklen

© Topsund.dk - 2023