Skip to content

Topsund og vores partnere kan få en procentdel af et salg, hvis du foretager et køb via et link. Læs mere.

6 naturlige ingredienser til din hud

Naturlige ingredienser hud
Hvis du vil passe på din hud, er det vigtigt at anvende naturlige ingredienser i din hudplejerutine. I denne artikel finder du 6 sunde og naturlige tips til, hvordan du helt naturligt kan passe på din hud.Vi vil alle gerne have en sund og pæn hud, og tit og ofte påvirkes vores ud af det vi spiser. Derfor er det en god ting at tænke over hvad man spiser, og hvor meget. Faktisk findes der nogle naturlige ingredienser til din hud, som man kan spise, i stedet for at købe dyre cremer.

Køb hudplejeprodukter her.

1. Kokos Olie

naturlige ingredienser til din hud

Der er lavet flere videnskabelige forsøg på kokosolie. Kokosolie er godt for rigtig mange ting, såsom hår, kræft, fordøjelse mm. Men faktisk er det også godt mod huden. En klassiker som naturlige ingredienser til din hud. Faktisk har ekstra jomfru kokosolie et naturligt inflammatoriske middel, samt giver det en stærkere barriere på huden. Kokosolie kan hjælpe med at bekæmpe tør hud, samt kløende hud. Især hudsygdomme som psoriasis og eksem, er kokosolie rigtig godt. 

2. Grøn te

Hvis du ikke i forvejen drikker te, så er der måske en god grund til at begynde, hvis du har problemer med din hud. Det har været en anerkendt metode i årevis, at grøn te har en sundhedseffekt på huden. Udover at benytte hudens barrierer, så har grøn te faktisk en solbeskyttende effekt, og som modvirker rynker.  Grøn te er også velegnet til skadet hud, eller solskadet hud, så næste gang du køber solcreme, så gå efter én der indeholder grøn te. Der findes også grøn te i nogle vitaminer til huden

3. Havregrød

Havregrød smager ikke bare godt, men det indeholder også antiinflammatoriske og anti-irriterende ingredienser. Det er ikke et særlig udbredt middel til huden, men faktisk er såkaldte havregrynsbade ret effektive i forhold til eksem og udslet. Faktisk har flere studier vist, at regelmæssigt indtag af havregrynsprodukter, vil minimere det aktuelle behov for andre receptpligtige cremer og midler. 

Kombiner havregrøden som en del af din morgenmad, og læs her hvorfor morgenmad er så sundt. Så selvom det lyder lidt skørt, så er havregryn også på listen over naturlige ingredienser til din hud.

4. Sheasmør

Sheasmør kommer af nødden fra et shea-træ. Og du har helt sikkert hørt om shea i fugtighedscremer og andre hudplejeprodukter. Shea har den effekt at det hydrerer huden rimelig effektivt, fordi shea indeholder fedtsyrer. Samtidig med det, har den en beroligende og antiinflammatoriske effekter. Mange klinikker anbefaler sheasmør som en af de mest nyttige behandlinger imod tør hud og eksem på rimelig kort tid. Og desuden kan sheasmør anvendes af selv personer med følsomme hudtyper.

5. Soja

Den famøse sojabønne indeholder en masse plantebaserede ingredienser, som virker godt på huden. Derfor er det en oplagt, at det er en af de naturlige ingredienser til din hud. Et af dem er antioxidanter og fedtsyrer. Soya kommer fra bælgplanter, som også producerer østrogener og såkaldte fytoøstrogener, som kan relateret til overgangsalderen. Og det er påvist, at nedsat østrogen hos kvinder i overgangsalderen er grunden til at huden bliver rynket. Soyabønnen har, ligesom grøn te, en solbeskyttende effekt. 

6. Tea Tree Olie

tea tree oil

Endnu en famøs og lækker olie, som du sikkert at hørt om mange gange. Tea tree oil er en velduftende olie, som flere og flere butikker har fået øjenene op for. Olien har nemlig en lang række ingredienser, som påvirker både hud og hår. Tea Tree Oil  som kaldes på dansk, tetræs olie, stammer fra tetræsblade. De har en antiinflammatoriske effekt, samtidig med at den har en utrolig effekt til at bekæmpe en række bakterier og svampe. Tea tree olie kan hjælpe mod akne og eksem. Men man skal dog være opmærksom på ikke at overdosere, da det kan give en potentiel irritation i huden. 

Rådfør dig med din læge

Denne liste er kun en vejledende artikel om naturlige ingredienser til din hud. Har du problemer med huden, så anbefales det først at gå til din læge for at få det undersøgt. Kast dig ikke hovedløst ud i at medicinere dig selv med forskellige ingredienser, uden at undersøge det hele grundigt først. De forskellige naturlige ingredienser kan nemlig også skade mere end de gavner, hvis de anvendes forkert. Find først og fremmest ud af hvad det er du fejler, og snak med din læge inden.

Du kan også læse denne artikel om kollagen og Q10, som har mange positive egenskaber, det kan have på din hud.

Kollagen – øger hudens spændstighed, modvirker rynker og forebygger slidgigt

 

Helene Rasmussen

Helene Rasmussen

Mit navn er Helene Rasmussen. Jeg er uddannet psykolog og har arbejdet som privatpraktiserende psykolog de sidste 8 år. Jeg har fået til opgave at gennemlæse relevante artikler her på Topsund, og godkende indholdet, så det er i overensstemmelse med den faglige verden. Jeg har en personligt interesse inden for psykologien i forhold til livsstil, og derfor har jeg de seneste par år ligeledes haft titlen som livsstilsekspert. Det interesserer mig ganske enkelt, hvad vi kan gøre i forhold til vores livsstil, der kan være med til at optimere vores psykologiske velvære. Derfor er mit kerneområde livsstilskategorien. Her går meget op i at beskæftige mig med de tiltag, redskaber, produkter osv., der findes derude, som er til gavn for du og jeg. Alt sammen noget, der er med til at øge den tilfredsstillende følelse af sundhed og kvalitetsliv.Indhold i artiklen

© Topsund.dk - 2020