Skip to content

Topsund og vores partnere kan få en procentdel af et salg, hvis du køber noget via et link. Læs mere.

Femidur – kosttilskud til kvinder

Der findes mange forskellige kosttilskud til både mænd og kvinder. Femidur er kun til kvinder. Det er et kosttilskud med mælkesyrebakterier. Kapslerne sluges med vand til. Men hvad er Femidur egentlig? Og er der nogle bivirkninger?Hvad er Femidur?

Femidur er en kapsel som indeholder mælkesyrebakterier. Og ved du ikke hvad mælkesyrebakterier er, og hvad det er godt for, så læs mere om det her. Kapslerne skal indtages med masser af vand til. Det går ind og hjælper hvis man har bakteriel, vaginalt ubalance. Og med det menes der, hvis man lider, som kvinder, med disse gener:

  • Svie
  • Øget udflåd
  • Lugtgener
  • Irriterede slimhinder

Disse kapsler går ind og laver balance i underlivet, og man skulle tro at kapslerne skal indtages analt, men det er ikke tilfældet her. Kapslerne skal sluges oralt og rigeligt med vand til!

Kapslerne er i øvrigt lavet af gelatine fra planter og kan derfor også anvendes af vegetarer. Hver kapsel indeholder som minimum 5 milliarder probiotiske bakterier, som skaber balance, hvis man har vaginal ubalance. Har du ovenstående gener dagligt, så skal du gøre dig selv den tjeneste at begynde på Femidur. Du behøver ikke at fortælle din læge om de personlige, lidt pinlige gener. De kan bestilles i mange helsekostbutikker, som du kan læse mere om nedenfor.

Hvordan doseres kapslerne?

Man tager 1 kapsel dagligt. Og dertil skal du drikke et stort glas vand. De kan tages forebyggende, hvis du har en fast periode mht. din menstruation, hvor ubalancen begynder. 1 kapsel i 10-30 dage, eller som anvist på pakningen. Det mest normale er at starte lige inden ens menstruation starter.

Vi har til tider oplevet at skulle i behandling med antibiotika. Nogle behandlinger kan gå ind og ødelægge balancen vaginalt, så man kan gå hen og få svamp. Men begynder du på Femidur, samtidig med at du starter antibiotika-behandling, så kan du undgå generne. Kapslen bør indtages 1-2 timer efter, du har indtaget antibiotika. Og du bør fortsætte i 1-3 uger efter opholdet med antibiotikaen.

Bivirkninger

Der er ingen forskning der viser, at der skulle være nogle alvorlige bivirkninger ved at anvende dette kosttilsskud. Det er blot vigtigt at pakken opbevares et tørt sted, ikke anvendes efter udløbsdatoen og at du ikke spiser flere kapsler end anført på pakken. Er du i tvivl, skal du kontakte din læge.

Ved Femidur gælder den generelle anbefaling, som med andre kosttilskud, at det ikke bør anvendes som erstatning for en varieret kost.

Hvor kan Femidur købes?

Præparatet kan købes i diverse helsekostbutikker og apotek-webshops. Det er sådan, at du ikke engang behøver at konsultere din egen læge, for at få fat i det. Medmindre du er gravid. Børn bør naturligvis heller ikke benytte sig af Femidur, uden konsultation fra sin læge.

Det kan købes online og på dit nærmeste apotek. Det nemmeste er helt klart at finde en online webshop og få det leveret lige til døren. Især hvis man synes, at det kan være lidt pinligt at stå i skranken og bestille.

Du kan i hvert fald bestille det her hos Med24. Du kan vælge mellem en pakke med enten 10 eller 30 kapsler.

Pakken med 10 kapsler kan købes HER
Pakken med 30 kapsler kan købes HER

Indhold i artiklen

© Topsund.dk - 2020