Skip to content

Topsund og vores partnere kan få en procentdel af et salg, hvis du foretager et køb via et link. Læs mere.

PoxClin – effektivt mod skoldkopper

PoxClin
PoxClin er et skum-middel som man påfører på huden de steder, man har skoldkopper. På den måde minimerer det gener i form af kløe, irritation og følsomhed på huden. Du kan derfor nemmere holde skoldkopperne ud. Yderst effektivt produkt, som har mange fordele.Opdateret 12. maj 2019: I denne artikel om PoxClin har vi tilføjet midlet Zink Liniment som anbefales mod hudirritation og har en kølende effekt. Fungerer som et effektivt middel sammen med PoxClin.

Køb PoxClin billigt hos Apopro

Hvad er skoldkopper?

Skoldkopper er forårsaget af en virus, som kaldes human herpesvirus 3, som er yderst smitsom. Sygdommen smittes både direkte og indirekte, sågar også i luften. Man smittes som regel imens man er 0-5 år. Man siger, at børn har mindre gener og symptomer, end hvis man er voksen og får skoldkopper. Men det er individuelt, hvor hårdt man bliver ramt. Nogle får et par enkelte tydelige skoldkopper. Andre får flere hundrede og flere steder på kroppen.

Inkubationstiden er 1-3 uger og man har skoldkopperne i ca 7-10 dage. Man smitter inden man får skoldkopperne, samt når der ikke opstår flere.

Hvad er kendetegnet ved skoldkopper?

Hvordan ser begyndende skoldkopper ud? Som regel starter sygdommen med let feber og man kan have tendens til hovedpine og være sløv generelt. Efter 2-5 dage vil der fremstå rødt udslet og kroppens temperatur vil stige. Det røde udslet vil herefter begynde at ligne nogle røde pletter. Som regel starter det i ansigtet, på halsen og brystet. Senere vil det formere sig til resten af kroppen. De røde pletter bliver nu til knopper og der begynder at opstå væskende blærer.

Når de væskende blærer opstår, vil det medføre at kroppen er på toppunktet til mavesmerter, høj feber, ømme muskler og led og man er generelt svag og træt, og det står som regel på i et par dage.

Efter et par dage, vil de væskende blærer briste og de vil blive til sår. Og det er her at det hos mange går hen og klør gevaldigt. Og man har lyst til at kradse løs på sårene, men hvis der går hul på sårene, har du man øget tendens til infektioner, og risikoen for ardannelse er til stede.

PoxClin hjælper på skoldkopper

Der er ingen decideret behandling i mod skoldkopper. Men der findes produkter som kan lindre ubehaget, kløen og minimere generne. Heriblandt PoxClin.

PoxClin er en flaske som indeholder 100ml og har en pumpeventil. Der er en skum som indeholder noget der hedder 2QR bio-Active Bakteriel blocker, som går ind og forstærker huden. Det medfører at det går ind og lindrer symptomerne i forbindelse med skoldkopperne. Som kan være irritation i huden, kløe og følsomhed. Det er let at fordele på kroppen, de steder man har gener.

Man må smøre sig ind i PoxClin 3 gange dagligt eller efter behov. Dog på produktet ikke anvendes i længere tid end 30 dage.

Når flasken skal tage i brug første gang, er det nødvendigt at pumpe et par gange før pumpen får fat i skummet.

PoxClin kan købes her til 147,95kr hos Apopro apotek

Herunder kan du se hvordan PoxClin kan gå ind og hjælpe:

PoxClin

PoxClin hjælper også på andre ting

Produktet har mange fordele. Det hjælper nemlig, udover på skoldkopper også på:

 • Solskoldninger
 • Nældefeber
 • Helvedsild

Opsummering af produktet

For at opsummere fordelene ved PoxClin lister vi dem nu her:

 • Har en kølende effekt, som er rart på skoldkopperne. Ønsker man den mere kold, kan man stille PoxClin i køleskabet
 • Minimere gener i form af kløe, irritation og følsomhed.
 • Minimere ardannelse
 • Kan bruges til mere end bare skoldkopper

Billeder er lånt i samarbejde med unigroup

Hvem får skoldkopper?

Børn under 2 år er i højeste risikozone for at få skoldkopper. 90% af alle tilfælde rammer små børn, men både ældre børn og voksne kan også få skoldkopper.

Du er mest udsat for at få skoldkopper, hvis du:

 • Ikke har haft varicella-zoster virus før
 • Ikke er blevet vaccineret for varicella-zoster virus
 • Arbejder et sted med mange børn som skole eller børnehave
 • Bor sammen med børn

Hvordan får man skoldkopper?

Virus som forårsager skoldkopper smitter meget let. Derfor anbefaler man også typisk en karantænelignende tilstand, hvor den ramte ikke må bevæge sig ud blandt andre mennesker. Virus kan overføres som let som ved at indånde partikler fra en smittet med skoldkopper. Disse partikler kan komme fra blærer og overføres via luftvejene. Virus kan også smitte meget let ved berøring. Det kræver blot at røre et sted, hvor de usynlige partikler er landet.

Skoldkopper er mest smitsomme fra 1-2 dage før selve udbruddet opstår, og risikoen for smitte er stor under hele forløbet, så længe der er synlige blærer.

Den bedste måde at undgå spredning af smitte er ved at få vaccinen mod skoldkopper. Børn som aldrig har været smittet, bør få 2 doser af vaccinen. Første dose bør gives når de er 12-15 måneder gamle. Anden dose gives når de er mellem 4-6 år gamle. Ældre børn over 13 år, som aldrig er blevet vaccineret, før få to doser vaccine med 28 dages mellemrum.

17 husråd mod skoldkopper

I nedenstående video får du 17 husråd mod skoldkopper. Hvis du ikke har tid til at se videoen igennem, kan du se en samlet liste over de 17 forskellige husråd.

Afspil video
 1. Havrebad: Blødgør huden og lindrer kløe.
 2. Natronbad: Natron har anti-kløe egenskaber og har en positiv virkning på den inflammatoriske tilstand i huden forårsaget af skoldkopperne.
 3. Honning: Har antibakterielle egenskaber.
 4. Urter: Mod skoldkopper skal du gå efter urterne basilikum, kamille, morgenfrue, citronmelisse og lakridsrod.
 5. Æteriske olier: Brug olier med tea tree, lavendel, sandeltræ og eucalyptus.
 6. Vitaminer: Vitaminer hjælper på en hurtigere og mere effektiv virkning og helende effekt.
 7. Eddike: Hvis huden er meget irriteret grundet skoldkopper, kan eddike mildne irritationstilstanden.
 8. Zinksalve: Hvis huden er irriteret i en sådan grad, at der er opstået rødme og svie, kan zinksalve reducere disse tilstande.
 9. Sukkerfrie ispinde: Du kan lave dem selv i fryseren, og benytte de ingredienser, som du selv vælger. Sunde, økologiske og naturlige ingredienser har naturligvis den bedste effekt.
 10. Undgå at klø og kradse: Du må ikke klø eller kradse i skoldkopperne, da det kan forværre tilstanden. For at afhjælpe dette, kan du klippe neglene helt ned og sove med handsker om natten.
 11. Kølige omslag: En kølig klud eller et køligt håndklæde kan lindre kløe og hudirritation.
 12. Salt: Har positive virkninger i forbindelse med skoldkopper. De har antiinflammatoriske egenskaber og er med til at bekæmpe bakterier.
 13. Aloe vera: Det har som salt også antiinflammatoriske egenskaber og er med til at fugte huden, så du undgår kløe og svien.
 14. Kartoffelmel: Kartoffelmel kan absorbere fugt, hvis dit barn er ramt af skoldkopper i eksempelvis i områderne ved- og omkring bleen.
 15. Grønne ærter: De kan være med til bekæmpe inflammatoriske tilstande og dulmer irriteret, kløende og rød hud.
 16. Ingefærrod: Ingefær har flere antiinflammatoriske egenskaber og er med til at booste immunsystemet til at bekæmpe tilstanden med skoldkopper.
 17. Kost: Det er vigtigt at spise en masse frugt og grønt, da dette booster immunsystemet, bidrager til at bekæmpe inflammation og renser ud i kroppen. Det er ligeledes vigtigt at drikke nok vand.

Komplikationer i fremtiden

Hvis du som voksen får skoldkopper, har du højere risiko for at udvikle komplikationer senere i livet. Det er især gældende for personer med i forvejen svækket immunsystem grundet kræft, HIV og andre tilstande som påvirker immunsystemet.

Når du først har haft skoldkopper, vil varicella-zoster virus forblive i dine nerveceller i op til flere år efter. Denne virus kan pludseligt “vågne op” og blive aktiv igen. Det kan føre til helvedesild, som er en tilstand som forårsager smertefulde blærer. Der findes heldigvis en vaccine mod helvedesild som anbefales voksne over 60 år.

Indhold i artiklen

© Topsund.dk - 2020