Skip to content

Topsund og vores partnere kan få en procentdel af et salg, hvis du foretager et køb via et link. Læs mere.

Resium – urteekstrakt kosttilskud med 10 sunde planter

Resium
Resium er et sundt kosttilskud bestående af urteekstrakt fra 10 forskellige planter fra pyrenæerne. Vi skriver her alt om den sunde drik.



Resium

Et urteekstrakt kosttilskud, som også omtales som et mirakelmiddel mod blandt andet galdesten og nyresten

Hvad er Resium?

Resium er et flydende kosttilskud, som består af urteekstrakter. Det har været et kendt naturmiddel i mange år, men er gennem årene forbedret i sin fremstilling.  Det udvindes af 10 forskellige vilde urter fra Spanien tæt på pyrenæerne – bjærgkæden der skaber den naturlige grænse mellem Frankrig og Spanien. 

resium

De 10 vilde planter er:

Hvad er Resium godt for?

Resium er et naturprodukt, der giver styrke til leveren, galdeblæren, urinvejene og nyrefunktionen. 

Hvis du derfor har problemer med et eller flere af ovenstående organer, kan kosttilskuddet anbefales som et naturligt kosttilskud. Især mange der har smerter på grund af galdesten (galdestensanfald) har rost Resium til skyerne, da det på kort tid har fjernet smerterne.

Resium er også en god ting at indtage på daglig basis, for at opretholde sunde organer og forebygge inflammatoriske tilstande. 

Derudover er den flydende urteekstrakt rig på næringsstoffer og det absorberes hurtigt i kroppen og har en effektiv virkning.

Du skal tage Resium, hvis du ønsker at tage et tilskud for en hurtig og effektiv virkning.

Hvor hurtigt virker Resium og hvordan?

Hvis du ønsker at opretholde en generel sund tilstand i kroppen, bør du tage Resium forebyggende hver dag.

Hvis du vælger at tage Resium mod et akut galdestensanfald, kan du forvente en positiv virkning allerede inden for 5-10 minutter. Det virker ved at gå effektivt ind og opløse galdestenene.

Du kan også tage det forebyggende mod dannelse af nyre- og galdesten.

Undersøgelser viser også, at et regelmæssigt indtag af Resium påvirker levertallene positivt efter blot 3 uger.

Max 1 målebæger (25 ml) 3 gange dagligt

Hvordan tages resium?

For at opnå de fulde effekt, skal Resium indtages dagligt. Når du køber en flaske flydende urteekstrakt, medfølger det et målebæger. Og et målebæger svarer til 25 ml. Du bør indtaget 1-3 målebæger, svarende til 25-75 ml dagligt. Dosis bør absolut ikke overskrides. Læs venligst brugsanvisningen. 

Indtages ca. 30 minutter inden et måltid, og bør indtages med masser af vand. Dertil bør du også undgå fede og røgede madvarer.  

Da der ved fremstillingen af Resium er benyttet naturlige og vildtvoksende urter, kan det ikke undgåes, at de forskellige produktioner kan variere i smag.
Husk det er vigtigt at drikke rigeligt med vand og at undgå fede, røgede madvarer.

Hvor kan urteekstrakten købes?

Resium kan du købe i stort set alle helsekostbutikker, hvor du normalt køber vitaminer, urter og andre kosttilskud. Du kan få Resium i en flaske med 600 ml eller 1 liter:

Resium 600 ml.

Butik
Pris
Link
219,50 165,95
184,95
219,50 186,95
195,00
219,50 197,53
219,50 209,50
219,50
resium

Resium 1 l.

Butik
Pris
Link
246,95
329,50 247,00
329,50 259,00
329,50 259,50
259,95
319,95 279,95
329,50 284,95
329,50

Bivirkninger

Der er ikke registreret nogle bivirkninger ved brug er Resium, da urterne ikke har en hårdt effekt, når det er indtaget. Det fungerer derfor ved at rense kroppen igennem. Der er ingen negativ påvirkning på kroppen ved denne udrensning.

Resium mod galdesten og nyresten

Der et ifølge Sund-forskning 3 typer mennsker som anvender Resium. 

Type 1.: Den ene type er de mennesker som lider af galde- og nyresten-anfald, som dagligt indtager Resium hver morgen, for at forebygge nye anfald.

Type 2.: Den anden type er de mennesker, som indtager en portion Resium når anfaldet af galde- eller nyresten indtræffes. For når man har et anfald, går Resium ind og knuser stenene og modvirker smerterne, i løbet af blot 5 minutter. 

Type 3: Og sidst men ikke mindst, er der den sidste type mennesker som dagligt indtager Resium, for at udrense sin krop, samt holde kroppen sund og rask. 

Det bør du vide..

Resium bør ikke anvendes i stedet for en varieret og almindelig kost. 

Hvis du er gravid eller ønsker at anvende kosttilskuddet til et barn under 1 år, bør du snakke med en læge eller sundshedsplejerske før påbegyndelse. 

Skal opbevares utilgængeligt for mindre børn. 

Skal opbevares køligt og tåler ikke frost.

Derfor skal du vælge kosttilskud

Kosttilskud er et godt simplement til ens hverdag. Det er som navnet lyder, tilskud til ens kost. Mange glemmer for eksempel grøntsagerne på middagsbordet, hvor man hurtigt kan gå hen og mangle nogle gode og næringsfulde vitaminer til kroppen. Derfor er kosttilskud super nemt at anvende ved siden af. Hvis man for eksempel ikke kan lide fisk, men ved at det er sundt, så kan man supplere med fiskeolie. 

Kosttilskud er en god måde at få de næringsstoffer, som kroppen behøver, for at kunne fungere optimalt. Dertil er der også en lang række naturlige kosttilskud, som bør foretrækkes i stedet for kemiske fremstillede lægemidler. 

Naturlige kosttilskud udvindes af produkter fra naturen. Naturen i sig selv, kan godt kurere rigtig mange lidelser og sygdomme, så det foregår på en naturlig måde, uden de store bivirkninger. 

Dertil kan man også vælge et kosttilskud, som sætter gang i bestemt produktion, fx, kan man få vitaminer til håret, som gør at det gror hurtigere, bipollen, hvis du har brug for mere energi i hverdagen. Det er naturprodukter, som gør noget sundt og godt for kroppen. 

Hvad er galdesten?

Galdesten er såkaldte sten, som dannes i galdeblæren eller galdevejene. Det rammes af hver 5. kvinde og hver 10. mand. Ergo har kvinder større risiko for at udvikle galdesten end mand, og jo ældre man er, jo mere stiger forekomsten. 

Mange render faktisk rundt med “sten” i kroppen, men ikke alle har symptomer. Størrelsen kan være fra millimeter til få centimeter, og først når en sten sætter sig fast i galdevejene, er det at man får et såkaldt galdestensanfald, og får smerter.  

Det vides ikke 100% hvad årsagen til galdesten er, men det siges at være ens kostvaner og levestil der har en stor indflydelse. 

Hvad er galde?

Galde er en slags saft, som dannes og som er nødvendigt for os for at nedbryde og fordøje fedt i vores kroppe. Saften (galden) dannes i leveren og føres dertil til galdeblæren, hvor saftens opbevares. 

Sådan opstår galdesten

Hvis der opstår ubalance mellem galden og ens kolesterol, dannes der såkaldte “krystaller”, som galdesaften tiltrækkes af og sætte sig fast på, og dermed går de hen og bliver til hårde sten. 

Hvem kan få galdesten?

Da man ikke er helt sikre på, hvad årsagen til galdesten-tilfælde er,  er det svært at sige hvad man skal gøre for at undgå det. For i mange tilfælde, er der tale om at det kan gå i arv fra en forfædre. Nedenstående øger risikoen for galdesten:

 • Graviditet 
 • Overvægt
 • Sukkersyge
 • Større vægttab
 • Højt fedtindhold i blodet
 • Østrogentilskud og p-piller
 • Andre sygedomme fx tarmsygedomme. 

Hvilke fødevarer skal man undgå ved galdesten?

En grundlæggende huskeregel, hvis du vil undgå galdesten, er at du skal undgå fødevarer med et for højt indhold af usundt fedt. Den sunde fedt er dog vigtig!

Undgå kaffe. Det er både med eller uden koffein og sukker. Kaffe har en stimulerende effekt på din galdeblære, og den kan derfor trække sig sammen, hvilket øger risikoen for galdesten og galdestensanfald.

Du skal mindske dit forbrug af:

 • Usundt fedt
 • Koffein
 • Kolesterol
 • Mælkefedt
 • Margarine
 • Hvidt sukker

Hvad er nyresten?

Nyresten er små, hårde formationer bestående af krystaller. Det lyder næsten urealistisk, at der kan opstå krystaller i vores kroppe, og det er da også noget, man ikke ønsker, at det ikke er en normal og sund tilstand.

Nyresten kan ikke kun opstå i nyrerne, men kan udvikle sig et hvilket som helst sted i urinvejene. Urinvejene består af nyrerne, urinlederne, blæren og urinrøret.

Nyresten kan være en af de mest smertefulde oplevelser og sygdomstilstande.

Typer af nyresten

Der findes flere forskellige slags nyresten, der er opstået af forskellige typer krystaller.

Kalk (Calcium)

Denne slags nyresten er de mest almindelige. De er typisk lavet af kalk (calcium), og du kan forebygge udviklingen af denne slags nyresten ved at mindske dit indtag af mad med et øget kalkindhold. Det kan være mad som:

 • Chips
 • Peanuts
 • Chokolade
 • Rødbeder
 • Spinat

Det er dog vigtigt, at du får nok kalk gennem din kost, da en tilstrækkelig mængde kalk kan forhindre dannelsen af nyresten.

Urinsyre

Nyresten opstået af urinsyre er mere almindeligt hos mænd end kvinder. De kan opstå hos personer med gigt, eller som er under et forløb med kemoterapi.

Denne slags nyresten opstår på grund af et øget syreindhold i urinen. Hvis du spiser purinholdige fødevarer, er du i risikogruppen for at udvikle denne slags nyresten. Purin er en farveløs masse, du typisk finder i animalsk protein som kød, fisk og skaldyr.

Blæresten

Denne type sten findes typisk hos kvinder med urinvejsinfektioner. Denne form for sten kan blive meget store og skabe obstruktionstilstande i urinvejene. De opstår på baggrund af en nyreinfektion.

Cystinsten (Stensygdom)

Cystinsten, også kaldet stensygdom, er ikke ret almindelig og ses typisk hos personer med den genetiske lidelse cystinuri. Disse former for sten opstår, når cystinesyre, som findes naturligt i kroppen, lækker fra nyrerne og ind i urinen.

Symptomer på nyresten

Oftest er der ikke nogen tvivl om, hvis du har nyresten, da de kan være ekstremt smertefulde og først viser sig, når tilstanden er foræret i en grad, at det kommer til udtryk som smerte.

Du kan også holde øje med følgende symptomer på nyresten:

 • Blod i urinen. Blodet kan have forskellige farver som rød, pink og brun
 • Misfarvet og ildelugtende urin
 • Kvalme
 • Opkast
 • Feber
 • Kuldegysninger
 • Hyppig behov for vandladning
 • Urinerer i små mængder

Du kan have meget små nyresten, uden at du lægger mærke til det. De vil naturligt passere gennem urinvejene.

Godt for urinvejene

Der kan opstå infektioner i urinvejene, som kan kommer til udtryk på flere forskellige måder.

Nyrerne er en del af urinvejene. Nyrerne har den funktion, at de fungerer som et filter, der er med til at fjerne affaldsstoffer fra blodet, som altså er det, der bliver ført ud af kroppen som urin.

Test dig selv og dine urinveje

Som tidligere skrevet er Resium godt til at rense og opretholde sunde nyrer og urinveje. Hvis du er nysgerrig på, hvordan tilstanden i dine urinveje er, kan du tage denne hjemmetest mod urinsvejsinfektion og få en indikation af, om der skulle være noget galt. Hvis der er indikationer, kan du prøve en kur med Resium.

Hjemmetest for urinvejsinfektion

Du kan købe forskellige hjemmetests, hvor du bestiller online og får tilsendt en test. Dette vælger mange, så de i ro i vante og hjemlige omgivelser kan foretage testen.

Testen fungerer typisk ved, at du får en æske med et test sæt. I æsken er en lille pind og et medfølgende aflæsningspapir. Du tisser herefter på pinden, hvorefter pinden viser en farve. På aflæsningspapiret kan du aflæse, hvad farven betyder, og hvad den siger om din indre tilstand i urinvejene.

Hjemmetests for urinvejsinfektion er løbende blevet udviklet, og i dag er de EU-godkendt og resultaterne er pålidelige.

QuickTest urinvejsinfektion

QuickTest er et firma, der har specialiseret sig i at udvikle forskellige slags hurtige hjemmetests. Vejledningen i æsken er på dansk, og du får hurtigt svar på blot 1 minut. Denne test er EU og CE-godkendt, og de anvendes også i sundhedsvæsenet.

Testen foregår via et par enkle trin:

 1. Du skal urinere i den medfølgende beholder.
 2. Dyp den medfølgende teststrimmel i urinen i 1 sekund.
 3. Slå forsigtigt teststrimlen mod kanten af beholderen for at fjerne overflødig urin.
 4. Vent 30-60 sekunder for en reaktion og visning af farve.
 5. Aflæs nu resultatet ved at sammenligne med den medfølgende farvekort.
Berit Madsen

Berit Madsen

Mit navn er Berit Madsen, og jeg er supplerende sygeplejerske hos Topsund. Jeg gennemlæser artikler, der er relevante for mit sundhedsfaglige område. Primært læser- og godkender jeg artikler, der omhandler baby og børn samt artikler omhandlende livsstilsprodukter, der kan påvirke helbred og sindslidelser. Jeg godkender desuden artikler vedrørende vitaminer og kosttilskud, der har til formål at forbedre kropslige tilstande. Jeg er uddannet fra Syddansk Universitet og har en kandidatgrad i klinisk sygepleje. Mine personlige interesseområder er primært baby og børn i forhold til optimal sundhed. Desuden interesserer jeg mig for vitaminers virkning i kroppen samt alternativer til traditionel medicin, og hvad de alternative valg potentielt set kan have af positiv virkning på kroppen.



Indhold i artiklen

© Topsund.dk - 2020