Skip to content

Topsund og vores partnere kan få en procentdel af et salg, hvis du foretager et køb via et link. Læs mere.

Rødbede i pulverform – sundhedsfordele og anvendelsesmuligheder

rødbede
Rødbede kan anskaffes i pulverform. Dette giver mange sundhedsfordele ved mange forskellige anvendelsesmuligheder. Få mere inspiration i denne artikel.Rødbede er en del af grøntsagsfamilien. Hvis du vil sætte dig for at leve sundere, er rødbede dog ikke det første, de fleste tænker på. Dette skyldes, at rødbede har et af de højeste indhold af sukker i grøntsagsverdenen. Men på trods af sukkerindholdet, kan du sagtens indtage rødbede et par gange om ugen for de mange sundhedsfordele.

Hvorfor er rødbede sundt?

Rødbede
  • Indeholder nitrat, magnesium, kobber, kalium og fosfor
  • Indeholder vitamin A, B og C
  • Indeholder fibre

Rødbede har en sød, saftig og jord-agtig smag i sin rå form. Rødbede i pulverform er sundt, da det indeholder gavnlige nitrater. Nitrater er godt for dit helbred. Rødbede som pulver indeholder ligeledes flere vitaminer og mineraler herunder vitaminer som vitamin A, B og C samt magnesium, kobber, kalium og fosfor. Du finder desuden også et indhold af sunde fibre.

Hvad er rødbede godt for?

Grundet indholdet af nitrater er det muligt at opretholde et sundt og optimalt blodtryksniveau. Dette er muligt, da kroppen omdanner nitraterne til nitrogenoxid som åbner blodkarrene i din krop. Dette sænker blodtrykket og forbedrer blodgennemstrømningen  Et indtag af Kokos Naturals rødbede i pulverform kan altså sænke dit blodtryk, øge iltniveauet i dit blod og forbedre blodgennemstrømning og derved styrke din kondition.

Magnesium indgår i over 300 enzymatiske reaktioner i din krop. Magnesium har også en vigtig funktion ved signaloverførsler mellem celler. Kalium har en vigtig indvirkning på dit blodtryk og din væskebalance. Kobber er et mineral som også har sundhedsmæssige fordele for funktioner af de mange enzymer i kroppen. Kalium er et mineral som spiller sammen med nitrat og har positiv indvirkning på væskebalancen i din krop samt blodtrykket. Fosfor indgår i din krops celler og væv. Fosfor er med til at nedbryde sukker og omdanne det til energi. Fosfor indgår desuden som fedtsyre i kroppens cellemembraner.

Vitamin A bidrager positivt til synet, vækst, smag og appetit. B-vitaminer bidrager positivt til nervesystemet, fordøjelse, muskler og hjerte. C-vitamin har vigtig betydning for dit immunsystem og styrker kroppens celler.

Videnskabelige forskningsresultater viser, at rødbede forbedrer din løbepræstation, hvis du er en rask voksen. Ved et indtag af rødbede øges iltoptagelse i kroppen med hele 16% som er med til at øge din stamina og udholdenhed, som kan benyttes i forbindelse med træning.

Rødbedepulver er en nem adgang til fibre, som maven drager nytte af optimalt. Rødbedepulver har nemlig et højt fiberindhold, som er godt for fordøjelsen. Fibre giver maven noget at arbejde med, som samtidig holder maven i gang. Dette er især gavnligt for personer, som har problemer med fordøjelsen og lider af forstoppelse. Pulveret indholder en stor mængde af vitamin C, som styrker dit immunforsvar. 

Anvendelsesmuligheder

Der findes flere forskellige anvendelsesmuligheder med rødbede i pulverform fra Kokos Natural. Vi har selv testet 5 meget forskellige muligheder, du kan læse mere om herunder.

Rødbede i salat

Rødbeder er noget, der, på normal vis, falder uden for kategorien salat. Men det er en generel fejl. Rødbede er nemlig noget af det mest lækre i en salat. Det er især genialt i en salat, hvis du har tendens til at synes at salater er kedelige og smagsløse. Rødbede har en lidt syrlig smag, og er den perfekte kontrast til det ellers smagsneutrale salat. Man kan snildt lave en lækker rødbedepulver-dressing, som kan hæles over salaten, eller som kan bruges som dyppelse. 

Rødbede i boller

Rødbedeboller er noget der bages hyppigere i de danske køkkener. Rødbede indeholder en masse gode vitaminer og mineraler, og det vil være genialt at tilføje de gode egenskaber i en almindelig bolle. Samtidig får bollen også en fin lyserød farve, som vil falde i god smag hvis du har børn, eller hvis du blot ønsker at sætte lidt mere farve på hverdagen. Det er super nemt at tilføje rødbedepulver i dine boller. Du laver bolledejen som du plejer, men tilføjer blot lidt pulver i massen efter behov. 

Rødbede i tzatziki

Hvem elsker ikke tzatziki? Hvis du ikke er til den originale version med agurker og masser af hvidløg, så kan du også prøve at lave en tzatziki med rødbedepulver. Den får en mild men god smag af rødbede, samtidig med at den får en flot lyserød farve. Derudover er det et lækkert tilbehør til den røde bøf og de bagte rodfrugter, og som med garanti vil løbe med opmærksomheden ved spisebordet med den prangende og tiltalende farve. 

Rødbede i smoothie

Smoothies er altså noget man ikke kan få nok af. Man kan lave smoothies i mange forskellige varianter og smage. Du kan snildt bruge rødbedepulver i din smoothie. Ikke nok med, at du får tilsat en masse gode mineraler og vitaminer i din frugt/grøntsagsdrik, så får den også en ualmindeligt flot lyserød/rødlig farve. Det gode ved en smoothie er, at man kan tilsætte en masse, man på normal vis ikke får indtaget så meget i hverdagen. Der er uanede opskrifter og du kan sågar selv tilsætte hvad du bedst kan lide og lave din egen opskrift. 

rødbede

Rødbede som pesto

Pesto er et super delikat tilbehør, som kan laves i alverdens forskellige variationer. Pesto kan laves med rødbedepulver fra Kokos Natural. Du kan lave en lækker rødbedepesto som tilbehør til din frokost eller aftensmad. Det er super nemt at lave, og det gode ved rødbedepulveret er, at man bliver fri for at stå og skrælle rødbederne og få rødbedefarve over det hele. Pesto med rødbeder er et lækkert alternativ som smørepålæg på knækbrød, smørelse til din sandwichbolle eller blot som tilbehør til bøffen til aftenmenuen. 

rødbede pesto

Køb rødbedepulver hos Kokos Natural

Læs også

Indhold i artiklen

© Topsund.dk - 2020