Skip to content

Topsund og vores partnere kan få en procentdel af et salg, hvis du foretager et køb via et link. Læs mere.

Hjælp til rygestop

Ifølge Sundhedsstyrelsen og Kræftens Bekæmpelses kildedata ryger 16% dagligt, 5% ryger hver uge eller sjældnere og mindst 79% er ikke-rygere. Mange af de 16% rygere som ryger cigaretter er en gruppe som politikerne vil presse så meget som muligt, for at få rygestop gennemført. Men erfaringer siger, at man skal have viljen for at kunne stoppe. Man kan bruge nok så mange penge på diverse dyre hjælpemidler, men hvis man ikke har lyst til at stoppe med at ryge, så er det tæt på umuligt!Hjælpe til rygestop

Er du motiveret til et rygestop?

Ja – Så er du egnet til nedenstående hjælpemidler og statistisk vil du have en stor chance for at gennemføre og komme ud på den anden side som ikke-ryger. 

Nej – Så tænk over hvorfor du ikke har lyst; Det kan være, at du ikke er klar lige nu, eventuelt fordi der sker andre ting i dit liv. Det er vigtigst at have viljen med og den skal nok komme på det rette tidspunkt. Hvis du gerne vil tvinge den frem, kan du prøve hypnose, som har god virkning hos mange. 

Er du en af dem der er klar til et rygestop, men ikke kan klare det selv? Så findes der efterhånden en del hjælpemidler på markedet. Det gode er, at du kan finde netop det præparat som passer dig bedst. Om ikke andet, kan du prøve dig frem med de forskellige hjælpemidler, hvis du oplever, at nogle af produkterne ikke har en virkning på netop dig. 

Hypnose hjælper til rygestop

Gider ikke du ikke diverse hjælpemidler for et rygestop, så kan man også gøre det psykisk ved hjælp af hypnose. Resultatet er individuelt, men har en virkning hos langt de fleste, men få oplever også, at de ikke er modtagelige. Hvis du er, så giv det en chance og se, om det  skulle virke. Potentielt set kan du spare en masse penge allerede ved denne løsning, hvis det skulle virke på netop dig – både i forhold til de dyrere alternativer af hjælpermidler, men lige så meget på grund af alle de penge, du i fremtiden vil spare, når du er røgfri.

Hypnosen foregår via en lydbog, som du kan prøve af derhjemme i rolige omgivelser, og gerne når du er alene. Læg dig i sengen og afspil imens du ligger med lukkede øjne, for at lytte. Mange har gode erfaringer med denne hypnose. Det gode ved denne lydbog er, at du altid kan afspille hypnosen igen og igen. Især hvis du føler at rygetrangen er svær at modstå, så kan du starte hypnosen for at glemme fristelsen.

Plaster til rygestop

Nikotinplaster er noget af det første der kom på markedet og er sammen med tyggegummien noget af det der forhandles mest af i Danmark. De fås i forskellige styrker. Jo mere afhængig du er, jo højere styrke. 

Tyggegummi nedsætter trangen og kan resultere i rygestop

Det mest anvendelige hjælpemiddel er tyggegummi. Det kan forhandles mange steder og er praktisk, da det kan anvendes med det samme og i situationen, hvor det skal modvirke trangen. Nemt og ikke mindst tilgængeligt. Tyggegummiet kan kombineres med andre præparater som plasteret eller sugetabletten.

Du kan købe tyggegummiet i forskellige smage, så du lige netop kan finde den smag som passer dig bedst. Ligesom plasteret kan man købe tyggegummiet i forskellige styrker. 

Se følgende tyggegummier:

Næsespray mod trangen

Du kan få næsespray som skal sprayes op i næsen og på den mode lindre din rygetrang. Sprayen er også velegnet til at kombinere med nikotinplaster og tyggegummi. 

Sugetabletter

Der fås også sugetabletter, hvis du er mere til fast form som et bolche. Ligesom du tager dine daglige vitaminpiller, kan du tage en tablet, som lindrer din rygetræng. Du kan få sugetabletter i forskellige mængder, alt efter hvad du føler, du har behov for. 

Mundspray

Er du ikke så meget til at skulle tygge tyggegummi eller benytte plastre, eller andre hjælpemidler. Så kan der være en anden årsag til at du ønsker at stoppe med at ryge. Det kan være, at du ønsker at tænke mere på dit helbred og styrke dit hjerte. Herunder kan du se de mundspray du kan købe, som let og nemt lindrer din rygetrang. Denne kan også kombineres sammen med eventuelt plasteret eller tyggegummiet. 

Filter - Smoof

Det helt populære er produktet Smooff. Produktet har en dokumenteret virkning på kun 28 dage. Pakken indeholder 4 filtre, som gradvist minimerer nikotinen og du vil opleve at nedsætte dit forbrug løbende for til sidst at stoppe med at ryge. 

Produktet fås i 2 forskellige versioner. Den ene er for at reducere rygning, og den anden er for at holde helt op med at ryge. Pakken for at reducere skal man vælge, hvis man er storryger og har røget i mange år. Især hvis du på dette stadie oplever helbredsproblemer eller mærker til det i hverdagen; Vejrtrækningsproblemer, hoste, dårlig lugte-og smagssans osv. På den måde kan det være nemmere for dig at reducere dit indtag af nikotin. Når filterne er brugte og du er klar, kan du fortætte til den anden pakke, hvor du efter 28 dage vil være røgfri.

Er du helt top motiveret til at stoppe med at ryge, så kan du starte på pakken der vil gøre dig røgfri efter blot 28 dage. Du kan læse mere om hvordan det fungerer hos forhandleren. Indhold i artiklen

© Topsund.dk - 2023