Skip to content

Topsund og vores partnere kan få en procentdel af et salg, hvis du foretager et køb via et link. Læs mere.

Test af rygstøtte fra Backcare

backcare rygstøtte
En rygstøtte fra Backcare kan være med til at få din positur og holdning til at blive sundere og mere oprejst, hvis du har tendens til at falde sammen. Læs vores test af rygstøtten i denne artikel - vi er ret begejstrede!Forord

I denne artikel finder du både gennemgang og test af rygstøtten fra det danske mærke Backcare. En rygstøtte kaldes også for en holdningskorrigerende rygstøtte. Ud fra navnet er det naturligvis fordi, at en rygstøtte, eller holdningskorrigerende støtte, har til formål at hjælpe dig med at støtte din positur.

Denne holdningskorrigerende rygstøtte har vi testet dagligt over en periode på to uger.

Ved vores test af rygstøtten har vi fokuseret på følgende områder:

6 GODE GRUNDE TIL AT ANVENDE EN RYGSTØTTE​

Når først man har prøvet en rygstøtte, og kan mærke den store fysiske forandring, er der flere gode grunde til at blive ved med at bruge den: 

 1. Du bliver mere bevidst om din holdning – også når du ikke har den på.
 2. Du kan lindre smertefulde muskelspændinger i ryg, skulder og lænd.
 3. Støtter præcis hvor det er nødvendigt, på en måde, så du ikke tænker over det.
 4. Den kan bruges i flere forskellige sammenhænge, om du dyrker sport, slapper af i hjemmet eller noget helt tredje.
 5. Du får en bedre kropsform og vil føle dig mere veltilpas.
 6. Din lungekapacitet kan øges med en god holdning – helt op til 30%!

Backcare yder 100% tilfredshedsgaranti på denne rygstøtte. Det betyder, at hvis du ikke er tilfreds med produktet, og ikke føler at den hjælper dig, har du 30 dages returret, hvor du kan returnere produktet og få dine penge refunderet. 

Gennemgang af rygstøtte

Føler du, at du sidder med krummet ryg og har en slatten holdning? Måske du ligefrem døjer med ryg- eller lændesmerter på grund af din holdning? Så kan en investering i denne rygstøtte være ideel for dig. Rygstøtten er udviklet i samarbejde med eksperter inden for området. Derfor vil den støtte på de helt rigtige steder. 

Materialet er super let og åndbart – hvilket er vigtigt i forhold til at du skal kunne holde ud af have den på enten under- eller uden på dit tøj.

Som Backcare skriver om produktet, så har rygstøtten følgende fordele: 

 • Giver støtte og giver den en ret holdning 
 • Aktiverer dine muskler i din øvre ryg
 • Støtter lænden i en vertikal position
 • Giver færre rygsmerter og øger blodcirkulation
 • Giver bedre kropsforståelse og øger bevidstheden om din generelle holdning
Previous slide
Next slide

Test af rygstøtte

I denne test deler vi vores personlige erfaringer med rygstøtten, og vores meninger er altid udtryk for vores ærlige oplevelser. Hvis du vil læse vores sammenfattende opsummering af vores test, kan du gå ned til afsnittet konklusion.

Brugervenlighed

Der følger ikke nogen vejledning med rygstøtten, når du modtager den, og det er derfor op til dig selv at finde ud af, hvordan den fungerer. Det er heldigvis ikke super kompliceret, og vi var derfor også hurtigt i gang.

Med logoet for Backcare placeret udvendigt på ryggen af rygstøtten giver det naturligt helt fin mening, hvordan du skal tage den på. Vi oplevede, at den faldt helt naturligt til ryggen, både på en mand og en kvinde, og angivelsen om unisex lever derfor fint op til betegnelsen.

Når rygstøtten er taget på, kan det være svært at justere skulderstroppernes størrelse med de to spænder på ryggen. Du har naturligvis mulighed for at tage støtten af igen og justere dem til, men det er ganske enkelt lettere at gøre, når man har den på, så man hele tiden kan finjustere. Derfor var det lettest at være to om at justere rygstøtten helt perfekt til den person, den sad på.

EGENSKABER

Når du har fået rygstøtten over skuldrene, har du et par justeringsmuligheder. Du kan justere to spænder på ryggen, der løsner eller spænder skulderstropperne til, så du kan opnå den mest komfortabel støtte. De fungerer godt, men vi oplevede, at vi ved en størrelse L godt kunne havde tænkt os at have mulighed for at løsne endnu mere.

Det har helt klart noget at gøre med, hvor bredskuldret man er, eller hvor stor man er omkring livet. Overvej derfor at gå en størrelse op, i forhold til din normale tøjstørrelse, da det ganske enkelt er rart at kunne justere ned med en større rygstøtte, fremfor at blive forhindret i at kunne justere længere op og mere løst, når man har behovet for det, fordi man har en for lille rygstøtte.

Det samme gør sig gældende med den store brede velcrospænde foran ved maven. Denne har et dejligt stort velcroområde, så den vil kunne justeres efter flere størrelser. Hvis du dog har store muskler eller er kraftig bygget, som gør din livvidde større, opstår samme situation som ved ovenstående beskrivelse af spænderne på ryggen. Her anbefaler vi også at gå en størrelse op i forhold til din normale tøjstørrelse, for at være på den sikre side.

Nederst i hver side på ryggen er desuden to elastiske spænder, du kan påsætte med velcro ude i siden eller på maven. De sidder som standard i siderne uden en funktion. Hvis du alligevel vil have lige den sidste støtte, kan du trække dem op foran og spænde så langt ind på det store velcrostykke på maven, som passer dine behov. De fungerer fint, selvom det dog er begrænset, hvor meget ekstra støtte, de egentlig bidrager med. Muligheden er dog fin, og det er dejligt, at det er elastiske stropper, som gør dem ret fleksible.

backcare rygstøtte
backcare rygstøtte
backcare rygstøtte
backcare rygstøtte

KOMFORT VED BRUG

Da rygstøtten første gang blev testet af, var den første følelse, at det hele sad lidt underligt. Selve bevidstheden ved at have den på gjorde også, at der gik noget tid, før vi slappede helt af. Det hjælper helt klart, når rygstøtten bliver justeret til kroppen. Her fik vi straks følelsen af, at holdningen blev forbedret.

Vi oplevede, at rygstøtten er meget behagelig at have på, når den først sidder. Vi testede den uden trøje og med trøje, og foretrækker uden tvivl at have rygstøtten på ud over en trøje, så der er et lag mellem rygstøtte og hud.

Alt i alt er den rar at have på, og det er en god fornemmelse, når skuldrene rykkes tilbage og brystet frem.

Desuden oplevede vi ingen gener i forhold til at være aktiv på en lang gåtur med rygstøtten på.

backcare rygstøtte

KOMFORT OVER TID

Rygstøtten har vi testet dagligt over to uger i varierende tidsperioder. Nogle dage flere timer i træk, og andre dage kun en time eller to, alt efter hvad der passede ind i hverdagen.

Når rygstøtten sidder uden på en tynd trøje, oplever vi absolut ingen gener ved at have den på. Nogle dage havde vi rygstøtten på i op til 6 timer. Det føltes kun rart hele tiden at blive mindet om sin holdning. At have den fast på dagligt gjorde også, at vi var meget opmærksomme på, når vi ikke havde den på, hvilket blot resulterede i, at vi blev mindet om at rette os op – smart!

Lige i starten af testperioden havde vi dog tendens til at falde lidt sammen, når vi tog rygstøtten af. Hvis vi sad og arbejdede ved en computer ved et bord, var støtten til sidst helt uundværlig som den konstante påmindelse, der hele tiden fik os til at rette os op. På den måde har rygstøtten i flere tilfælde fået os til at tage os selv i, når vi ikke havde den på, at tænke: “Hov, jeg skal lige rette mig op”.

backcare rygstøtte

BRUG I HVERDAGEN

Når man har rygstøtten på, kan man snildt foretage sig hvad man normalt gør, uden at rygstøtten generer. Det kan være, når man sidder ved computeren, at rygstøtten er særlig god, så man ikke sidder og hænger over tastaturet. Generelt når man sidder på en stol, har man tendens til at falde sammen. Hvis man ved, at man skal til middag hos nogle venner, og skal sidde ved spisebordet i længere tid, så er rygstøtten ideel til sådan en situation. Og ingen kan se, at du har den på under tøjet.

backcare rygstøtte

TILFREDSHED IFT. FORVENTNINGER

Ud fra vores test er vi overordnet meget tilfredse med rygstøtten. Vi frygtede på forhånd, at den ville være ubehagelig eller generende at have på – især over længere tid. Det er heldigvis ikke tilfældet, og rygstøtten er behagelig at have på både når man sidder stille, går en tur eller sidder og arbejder ved et bord.

De forskellige muligheder for at justere rygstøtten er super gode til at få rygstøtten til at sidde lige netop til din krop. Når den sidder på, er fornemmelsen enormt god, og vi oplevede en væsentligt bedre positur.

Det fungerede helt perfekt at anvende rygstøtten som en daglig reminder i mindst en time. Det havde den effekt, at der dukkede konstante oplevelser op i løbet af dagen af, at vi skulle huske på at rette os mere op. Så faktisk er holdning og positur i langt højere grad i bevidstheden – også uden rygstøtten.

Samlet vurdering
5/5

Rabatkode

I samarbejde med Backcare har vi lavet en rabatkode til dig, hvor du har mulighed for at spare 10% på dit køb ved at anvende rabatkoden TOPSUND10.

Husk også, at du har mulighed for at afprøve alle produkterne fra Backcare, for at se, om de er noget for dig. Hvis du ikke er tilfreds med enten oplevelsen eller selve produktet, har du 30 dages fuld retur- og ombytningsret.

Unik rabatkode til dig på 10%Indhold i artiklen

© Topsund.dk - 2023