Skip to content

Topsund og vores partnere kan få en procentdel af et salg, hvis du foretager et køb via et link. Læs mere.

Tips om stresslindring

Stress er en folkesygdom, og noget du ikke bør ignorere. Læs i denne artikel om forskellige tips til, at du kan reducere følelsen af stress.Når der er tryk på, om det er fordi du gør dig klar til noget du skal til eller at du bare skal håndtere en pakket liste, så kan det være svært at træde tilbage og trække vejret. Yoga og meditation er gode måder til at håndtere stress, men når du er midt i noget, er de ikke særlig praktiske.

Stresslindring giver hurtige teknikker som du kan bruge med det samme. Prøv disse simple trin om hvordan du lindrer stress for at finde en balance igen, uden at bruge for meget af din travle tid.

 • Tag dybe indåndinger: Hvis du trækker vejret i korte stød, så læg en hånd på brystet og se den stige og falde. Prøv at få hånden til at bevæge si langsommere og mere regulært. Når du leder efter gode måder at lindre stress på er det godt at tælle dine indåndinger, eller puste en ballon på.
 • Prøv massage: Ingenting slår en kropsmassage, men for hurtig lindring, så luk dine øjne og masser over dine øjenbryn med dine tommelfingre, lav små cirkler. Brug dine fingre til at massere dine skuldre og din nakke – det er godt til at lette stramninger fra at sidde ned ved et skrivebord.
 • Tegn: Tag fat i din kreative side et par minutter og tegn noget på noget papir. Hvis du har lidt mere tid, kan du tage en tegneklasse eller begynde at male, det er nemlig ting der er gode til at lindre stress.
 • Duft til roser: Det virker specielt godt hvis du godt kan lide duften, men vi bliver alle afslappede når vi dufter frisk slået græs eller kager der bager i ovnen. Når vi dufter til en favorit parfume eller blomst, det lindrer også stress.
 • Sig det højt: At spørge nogen om deres dag og langsomt lytte til deres svar kan være en god måde at lindre stress på. Det vil få dig på andre tanker, og samtaler kan også hjælpe dig med at føle dig mindre isoleret – som ofte er en af nøgleaspekterne i at være stress. Selvfølgelig er det også en god ide at vælge nogen som vil lytte til dine problemer og kan hjælpe endnu mere!
 • Urter & produkter: Du kan også overveje at prøve økologiske produkter eller urter. På den måde sover eller slapper du måske bedre af.
 • Omfavn ”tigeren”: For at lave denne Tai Chi øvelse skal du slå armene så langt ud som de kan, så tag dine hænder ind mod din mave indtil dine håndflader rør hinanden. Omfavn det gode med det dårlige, og stræk så dine arme helt ud igen. Når stressen ikke er under kontrol, kan intet stoppe dig!
 • Drik en kop te: En af de nemmeste måder at lindre stress på er at lave te, det får dig til at slappe af. Koncentrer dig om dine handlinger og træk vejret i dampen fra dit krus.
 • Få et kram: Folk som har fået et kram, er meget roligere i følelsesmæssige situationer end folk der ikke har haft nogen fysisk kontakt, så bed en ven eller partner om et hurtigt kram, som du så kan starte dagen på.
 • Se på nuttede billeder: Du troede måske at det bare var at udsætte det, men at se på billeder af nuttede dyr online kan forbedre dit humør. De vil også få dig til at tænke på noget andet.
 • Smil: Forbedrer dit humør at smile kan lindre stress og har den bonus at alle omkring dig også bliver lidt gladere! 

En kugledyne kan også være et godt redskab, hvis du føler dig stresset. En kugledyne indeholder små kugler i sig, som lindre både stress, ADHD, generelt søvnbesvær, og angst mm.

Dynen har den egenskab, at den skaber ro, så du er mere i din dybe søvn og dermed sover bedre. Søvn kan være svært i perioden, hvordan føler sig stresset, så en kugledyne vil være en god ting at prøve af. Indhold i artiklen

© Topsund.dk - 2023