Skip to content

Topsund og vores partnere kan få en procentdel af et salg, hvis du foretager et køb via et link. Læs mere.

Træningsudstyr til hjemmebrug

træningsudstyr
Træningsudstyr findes til alle slags formål. Det smarte er, at du ikke behøver at tage til et fitnesscenter for at træne. Med træningsudstyr til hjemmebrug kan du dyrke kardiotræning, samt muskel- og styrketræning, og få trænet alle dine muskelgrupper.Vil du i gang med træningsudstyr til hjemmebrug?

Her finder du inspiration til at finde det rette træningsudstyr. Har du i længere tid ønsket at komme i gang med træningen igen? Så kan det være af flere årsager.

  • Det kan være, at du er utilfreds med din krop
  • At du blot ønsker at et bedre selvværd og styrke dine muskler
  • Fordi alle dine venner går i fitnesscenteret

Men det der holder dig tilbage er, at du måske ikke ønsker at andre skal se, hvordan du træner. Det holder desværre mange fra at melde sig ind i fitnesscenteret.

Men fortvivl ej, du kan sagtens komme i gang alligevel! Du kan også kombinere dine hjemmeøvelser med faste løbeture hver anden eller tredje dag, for at effektivisere din træning. Læs mere om hvordan du kommer i gang med at løbetræne her.

Du kan også læse vores guide til at vælge den helt rigtige motionscykel.

Træningsudstyr til hjemmet

Du kan købe diverse træningsudstyr og træne hjemme hos dig selv til at starte med. Du kan snildt komme i form, og du kan snildt få strammet op diverse steder på kroppen. Afhængigt af hvor intenst du træner. Du behøver ikke at bruge hele opsparingen på træningsudstyr, for det koster faktisk ikke særligt mange penge. Der findes mange webshops som sælger træningsudstyr. Ud fra hvad du ønsker at træne, kan du starte enkelt og udvide efterhånden.

Målret dit træninngsudstyr efter din træningsplan

Ud fra om du er en kvinde eller en mand, vil du formentligt træne noget forskelligt. Mænd vil helst træne overkroppen og armene. Kvinder vil træne lår, numse og mave. Mænd og kvinder skal derfor ikke have de samme træningsudstyr. I denne artikel tager vi udgangspunkt i nogle øvelser til kvinden, som kan trænes hjemme. Det kræver blot lidt forskelligt træningsudstyr.

Først og fremmest vil det være smart med en måtte, som du kan lægge på, da det er vigtigt at ligge godt. Måtterne kan du også finde under navnet yogamåtter, og de kan købes relativt billigt mange steder. Med nedenstående vil jeg anbefale noget udstyr, som du vil få meget gavn af.

Kettlebell

Kettlebell er en slags vægt, som fås i forskellige vægtstørrelser. Er du nybegynder, vil jeg anbefale en på 6, 8 eller 10 kg, for at du kan se og mærke en forskel. Det er en gammeldags træningsform, men er blevet populært igen. Og samtidig kan man bruge en kettlebell til mange forskellige muskelgrupper. Det handler også om at være kreativ, og så kan du træne stort set alle muskelgrupper.

Den er især god til at træne ben og numse. Og så kan du øge kiloene, når du begynder ikke at kunne mærke at du træner med den kilovægt du har.
Du kan finde billige kettlebells i flere farver HER.

Kinetic bands/power bands

Dette er et alternativt og mere holdbart udstyr i forhold til de almindelige elastikker, man kan købe. Tit knækker elastikkerne eller bliver møre med tiden, og så er de ikke meget værd.

Disse elastikker er ekstremt holdbare og super effektive, da du får en hel pakke med 13 dele. Så er du helt ny, kan du starte med den letteste elastik og efterhånden øge til en stærkere elastik. Det gode er, at du løbende og gradvist kan justere elastikken, så den hele tiden vil fungere optimalt til dig, uden at det på noget tidspunkt er for let eller for svært. Farverne varierer ud fra “vægten”, altså hvor stramme/stærke elastikken er. Det er en genial måde at styrke dine ben. Især din numse vil have stor gavn af disse elastikker.

Sættet kan købes til en billig pris lige HER.

Træningsudstyr i form af elastikker til både arme og ben

Mormorarmene skal trænes. Det kan gøres med en træningselastik. Elastikken fås i forskellige sværhedsgrader, og jeg anbefaler dig at øge efterhånden, som du begynder at føle, at det bliver for let. Det kan være forskellige elastikker, men denne elastik er super god og er til at have med i tasken overalt. Den kan bruges, så du får ramt mange muskelgrupper i armene og den øverste del af ryggen.

Man kan let søge inspiration på nettet til at finde forskellige øvelser, og det er et godt alternativ til almindelige håndvægte. Hvorfor købe 30 forskellige slags udstyr, når man kan kombinere forskellige udstyr og nøjes med max 5 stk, som ikke fylder alverdens.

Elastikker kan købes HER.

Lad dig inspirere af andet træningsudstyr

Der findes masser af forskellige træningsøvelser og metoder. Og der findes endnu flere webshops, hvor du kan finde mere udstyr til at udvide med træningsbænke mm. Jeg kan anbefale dig disse webshops, som har rigtig gode priser:Indhold i artiklen

© Topsund.dk - 2023