Skip to content

Topsund og vores partnere kan få en procentdel af et salg, hvis du foretager et køb via et link. Læs mere.

Valentinsdag – noget du fejrer?

Valentins dag
Vi kender alle Valentins dag, og hvis vi ikke fejrer det selv, så gør de det i hvert fald i USA. Det har de fleste af os set i film. Især os piger synes at det er hammer romantisk, hvor drengene mere tænker: Adr! Men hvor startede traditionen, og hvem er ham Valentin?Hvor stammer valentinsdag fra, og hvorfor går vi op i det?

Det stammer fra 300 år før Kristus. Romerne fejrede en frugtbarhedsfestival kun til ære for guden Lupercus i februar måned. Formålet, og det som folk glædede sig til, var som traditionen tro at finde sig en ny sexpartner. Ja, tro det eller ej. Men det foregik ved en lodtrækning, hvor manden fik tildelt en seddel med en piges navn. Nogle gange endte det blot i mange hyggelige stunder. Men de fleste gange endte det ud i ægteskab og børn.

200 år efter satte den katolske kirke en stopper for galskaben og forbød lodtrækningen. I stedet måtte han komme op med en bedre ide end at fejre Lupercus. Valentin skulle man nu til at fejre, men hvem Valentin egentlig er, vides ikke præcist, for der var tre forskellige Valentiner at vælge imellem.

Rygtet siges, omkring den rigtige Valentin, at han blev viet på trods af kejseren forbud. Som straf blev han dømt til døden. Den 14. februar måtte han betale med sit hoved. Men inden han døde, nåede han at skrive et kort med sin kærlighedserklæring til sin hustru. I kortet afsluttede han sine ord med “fra din Valentin”.

Og derfra startede en tradition om at romerske mænd skulle begære deres kærlighed til deres elskede den 14. februar.

Hvornår blev valentinsdag en tradition?

Den startede for alvor i Amerika i 1700-tallet. Et par hunrede år efter fandt englænderne traditionen interessant, og efterfølgende gik der ikke længe før traditionen havde nået sit omdømme i hele verdenen. Amerika må siges at være foregangsland med hensyn til traditionen, for de går rigtigt meget op i det. Det siges, at der bliver sendt 192 millioner blomster i Amerika. Klogt nok er blomsterforhandlerne ellevilde med traditionen, da en stor del af deres omsætning lander omkring den 14. februar.

Hvad skal du lave på valentinsdag?

I bund og grund bestemmer du selv, om du ønsker at gøre noget ud af dagen eller ej. Er du single, så tænker jeg, at dagen kan være ligegyldig og let at overse. Men er du gift, har en kæreste eller blot har en flirt kørende, som du er vild med, så synes jeg, at du skal gøre noget ud af dagen.

Er du kvinde, kan du sagtens tage initiativ til at bestille tid på en restaurant og bestille bio-billetter. Eller gøre det mere usædvanlige og købe ingredienser og lav mad sammen, inden I efterfølgende tager i biografen. Jeg kan klart anbefale jer Det Italienske køkken, hvor I kan leve jer ind i det italienske madunivers og afprøve nye smagsnuancer. Det kan nemt bestilles hjem til, så det står klart og er lige til at gå til.

Send en gavekurv

Hvad end det er til din mand eller din kone, så vil vedkommende blive glad bare for at få noget. Forkæl din partner med en lækker kurv med ting du ved, han eller hun kan lide. Hvade nd det er chokolade eller vin. Du kan vælge forskellige pakker, så der er lidt af hvert, som med garanti vil falde i god jord.

Tit handler det ikke om at noget. Det handler mest af alt om, at din partner bliver opmærksom på, at du tænker på ham eller hende. Nogle gange skal der bare ikke så meget til.

Noget helt tredje

I kan også tage på en oplevelse sammen. Det kan være super romantisk – ikke mindst godt for krop og sjæl. Her på DuGlemmerDetAldrig.dk kan du vælge mellem hundredevis af oplevelser. Du kan enten gøre det til en overraskelse, eller I kan vælge en oplevelse, som I gerne vil dele sammen.

Der er alt lige fra romantiske ophold til oplevelser med fart og spænding. Det kan også være sjove og anderledes oplevelser. Det bestemmer I helt selv. Det er super nemt at vælge og udløse sin oplevelse.

Er du interesseret i at læse mere om selve oplevelsesgaverne, så klik her.

Det var et par gode ideer til, hvad man kan lave på Valentins dag. Er du i et forhold og ønsker at erklære din kærlighed, så gør det. Der er ingen undskyldning nu 🙂Indhold i artiklen

© Topsund.dk - 2023