Skip to content

Topsund og vores partnere kan få en procentdel af et salg, hvis du foretager et køb via et link. Læs mere.

En vasketøjskurv giver dig ro i hverdagen

Vasketøjskurv
Hvis du leder efter en vasketøjskurv, som både er funktionsdygtig og flot, giver vi dig i denne artikel bud på pæne og praktiske vasketøjskurve. Du finder desuden også informationer om, hvorfor det er sundt med en vasketøjskurv i hverdagen.Opdatering 9. oktober 2020: Vi er i øjeblikket ved at gøre det lettere for dig at finde frem til det store udvalg af vasketøjskurve. Derfor er vi aktuelt ved at tilføje over 100 vasketøjskurve til vores sorteringsmulighed nedenunder. Kig forbi igen løbende som vi får tilføjet nye varer.

Find din vasketøjskurv hos forskellige forhandlere

En vasketøjskurv har en vigtig og praktisk funktion i hjemmet. Den gemmer ganske enkelt vores tøj, håndklæder og andre tekstiler væk, så vi ikke går rundt og kigger på det til dagligt. Derfor ønsker de fleste også, at deres vasketøjskurv skal have et flot design, som de nyder at kigge på. En vasketøjskurv har i dag en langt større betydning og rolle i forhold til at tænke det ind i vores indretning.

Vi guider dig herunder til flere forskellige vasketøjskurve – i plast, træ, flet, på hjul, med låg osv.

Køb interiør hos Boboonline.

Vasketøjskurv i stof og bomuld

Her får du tre mindre opbevaringskurve med påtrykt nummer 1, 2 og 3 (klik ind og læs mere for at se billede af alle tre kurve). Velegnet til at sortere dit vasketøj i mindre opdelinger. Du kan eksempelvis benytte kurv 1 til strømper og undertøj, kurv 2 til lyst vasketøj og kurv 3 til mørkt vasketøj. Kurvene er fremstillet i blødt bomuld samt polyester. Alle tre kurve har praktiske hanke, så du let og ubesværet kan flytte rundt på dem – også når de er fyldte. De er desuden velegnet til opbevaring af toiletpapir eller små vaskeklude på badeværelset eller til legetøj på børneværelset.

Ternet vasketøjskurv i stof, som er fremstillet af lækkert og blødt bomuld og polyester. Kurven har et enkelt og ternet design, som passer til det stilrene hjem. Kurven kan stå op både med og uden vasketøj. Vasketøjskurven vejer meget lidt, og er med sine to hanke derfor også let at transportere og flotte rundt på.

Denne vasketøjskurv i stof fra House Doctor er med påskrift af vaskeinstruktioner. Den er fremstillet af bomuld og polyester. Den kan stå både med og uden vasketøj. Den vejer meget lidt, og derfor oplagt, hvis du skal flytte rundt på dit vasketøj, hvis din vasketøjskurv står i et andet rum end din vaskemaskine. Du to hanke gør den praktisk at flytte rundt på.

Denne vasketøjskurv er fremstillet i bomuld og polyester med et mønster i sorte og hvide striber. Den er en del af en større serie i kanvas fra House Doctor. Hankene gør det let at transportere og flytte rundt på dit vasketøj. Kurven kan stå op både med og uden vasketøj. Også ideel til opbevaring af legetøj på børneværelset.

Du får to vasketøjskurve fremstillet i kraftigt og vaskbart papirmateriale. Den vaskbare mulighed sikrer, at du med tiden har mulighed for at vaske dem rene, når de måske er begyndt at få en lugt af vasketøj. Kurvene kan stå selv, da materialet er kraftigt. Begge kurve har praktiske hanke, så du kan flytte rundt på dem, når de er fyldte.

I dette sæt får du to vasketøjskurve – en stor og en mindre. Mærket er Hübsch, og de fremstiller kurve i vaskbart papirmateriale. Begge kurve har praktiske hanke, så du let og uden besvær kan flytte rundt på kurven selv når de er fyldte. Materialet er så kraftigt, at kurvene kan stå selv – også når de er tomme.

En flot og stilren vasketøjskurv i et firekantet design. Den er fremstillet i stof med et diskret men flot, gråt mønster. Vasketøjskurven har håndtag i begge sider, så den er let og praktisk at flytte rundt på uanset mængden af vasketøj. Det er desuden muligt at klappe vasketøjskurven sammen, så den fylder stort set ingenting.

Denne vasketøjskurv i gråt stof er en udvidelse af den enkeltstående – nu med to adskilte rum. Den dobbelte kurv er fremstillet i stof med et gråt, diskret mønster, som vil passe ind i de fleste hjem. Kurven kan passe ind både på den stilede måde og på den diskrete måde. Kurven har håndtag i begge sider, så du kan flytte rundt på den. Den har desuden et låg, så vasketøjet kan gemmes væk. De to rum gør det muligt at dele vasketøjet i fx mørk og lys vask. Kurven kan klappes sammen, så den fylder stort set ingenting, når den ikke er i brug.

Vasketøjskurv i træ

Denne hvide vasketøjskurv i træ er til dig, som er til det solide, der skal have en fast plads i hjemmet. Den har et klassisk romantisk udtryk. Materialet er træ og mdf som er lakeret hvidt. Modsat flere nyere og moderne vasketøjskurve, har denne låg som i gamle dage. Indvendigt finder du en stofpose, som samler dit vasketøj, så du let kan tage posen op og hen til din vaskemaskine. Stofposen kan desuden også vaskes.

Verso Design LASTU vaskekurv i træ er en håndlavet vasketøjskurv fra det finske brand Verso Design. Vasketøjskurven er fremstillet af flettet birkebark. På låget sidder en læderstrop. Materiale og design gør denne vasketøjskurv meget holdbar, og den er oplagt som både vasketøjskurv eller til andet opbevaring. Det lyse design giver et friskt indspark i dit nordiske hjem.

Her får du 2 vasketøjskurve, en stor og en lille, som begge er fremstillet af bananbark af lokale håndværkere. Derfor er ingen kurv ens, og de har alle deres helt eget personlige aftryk. Du får derfor med sikkerhed to unikke kurve.Begge kurve har et løst låg, du kan tage af og på. Dette er den meget stilrene og smukke løsning på en vasketøjskurv.

Sporta Square fra OYOY er den mindre og enklere løsning til Sporta-kurven ovenfor. Den er fremstillet af de samme materialer: 100% bambus i natur, stropper i natural læder. Der er dog hverken pose eller låg. Den er derfor velegnet til at stille på fx badeværelset som et gennemgående bevidst stil- og designmæssigt valg som komplimenterer dens tørre Sporta. Du kan benytte Sporta Square til dine sager på badeværelser, håndklæder eller toiletruller. Den kan eksempelvis også benyttes til sko i entréen, tæpper i stuen eller sutsko i soveværelset. Den kan tørres af med en tør klud.

Med dette sæt får du 3 vasketøjskurve i tre forskellige størrelser. Dette er en god mulighed for at sortere dit vasketøj allerede fra det øjeblik, hvor du skal lægge det i kurven. Kurvene har en oval form og er fremstillet i sort, flettet træ. De 4 små firkantede kurve er i samme materiale og er oplagte at benytte som opbevaringskurve til forskellige ting i forskellige rum. Alle kurvene har en indvendig sort stofpose.

Vasketøjskurv i flet

Tekst kommer snart…

Tekst kommer snart…

Du vil nok genkende denne vasketøjskurv i flet som en af de mere klassiske og neutrale, som dog stadig har et naturligt og rent udtryk. Naturmaterialet af kurvene er flettet vandhyacint. Indvendigt er der en hvid stofpose og begge kurve kommer med praktiske låg. Kurvene hører sammen.

Dixie vasketøjskurv i flet findes også i en firkantet udgave. Du får to kurve i to forskellige størrelser. De er fremstillet i det flettede naturmateriale vandhyacint fra svenske Dixie. Begge kurve har låg og indvendigt er en hvid bomuldspose. Perfekt til det stilrene og klassiske hjem.

Vasketøjskurv på hjul eller ben

Denne vasketøjskurv er både unik og praktisk. Designet er enkelt og let og er fra UMBRA. Den er fremstillet af en grå stofpose, som er monteret på et stel af letvægtsmetal. Dette gør vaskekurven let og praktisk at flytte rundt på. Du kan endda afmontere stofposen fra stellet, hvis du ikke ønsker at slæbe rundt på hele stativet også, når du skal hen til din vaskemaskine. Dette er også praktisk, da du også kan vaske stofposen i vaskemaskinen. Denne løsning fylder ikke ret meget og er perfekt på det mindre værelse, soveværelse eller på efterskolen eller kollegiet, hvor vasketøjet måske transporteres frem og tilbage til forældrene.

Tower er en vasketøjskurv fra YAMAZAKI i enten sort eller hvid. Dette stativ er smart, da det kan foldes sammen, når det ikke er i brug, så det fylder lige så lidt som et sammenfoldet tørrestativ. Når den er foldet ud, er den rummelig med plads til op til 45 liter. Stativet sikrer, at kurven står solidt, sikkert og stabilt på gulvet. Den kan med fordel også benyttes den opbevaring af andre ting som legetøj, plaider og tæpper samt håndklæder. Stellet er fremstillet af metal og selve kurven er fremstillet af polypropylene.

Vasketøjskurven fra Ferm Living er et stilsikkert kvalitetsvalg. Stativet er fremstillet af pulverlakeret metal, så det har en flot finish. Selve kurven er fremstillet af naturligt kanvasstof, som har en kraftig kvalitet, som vil holde resten af dine vaskedage. Designet er klassisk, vintage, moderne og rustikt. Stativet holdes sammen af fine deltaljer bestående af messingnitter og en naturlig lædersnor.

Vasketøjskurv med låg

I dette sæt får du to praktiske vasketøjskurve med låg fra Speedtsberg. Kurvene er fremstillet i slidstærkt jute og lågene ligger øverst ud over kurvene, så de lukker til. Mønstret kommer ved zigzagmønstre af syninger i sort tråd.

To vasketøjskurve med låg fremstillet af flettet lys og mørk søgræs. Naturmaterialet gør dem oplagte til den bevidste forbruger. Kurvene passer perfekt ind i det nyere, moderne, nordiske hjem, hvor den gennemgående stil afspejler sig over det hele.

Tekst kommer snart…

To flotte afrikanske kurve med låg. De er flettet med plaststrimler i flotte forskellige blå farver og er håndlavet i Senegal i naturmaterialer. Du får et sæt med to kurve. Den største kurv er velegnet til vasketøjskurv til den større familie. Den er rummelig med masser af plads. Den kan sagtens indeholde tre maskinfulde tøj. Den lille kurv kan bruges ved siden af til at sortere vasketøjet. I den lille kurv kan du eksempelvis lægge undertøj, tøj til hvidvask eller tekstiler til kogevask. Den lille kurv kan også med fordel benyttes til tæpper og plaider i stuen, håndklæder på badeværelset, legetøj på børneværelset osv. Begge kurv har praktiske håndtag i siderne, så de er lette at løfte rundt på.

Hvis du ønsker de flotte afrikanske vasketøjskurve i en mere diskret og naturlig farve, kan du med fordel købe disse. De er fremstillet i naturmaterialer med hvide, flettede plaststrips og er håndlavet i Senegal. Du får to kurve. Den store kurv kan sagtens indeholde tre maskinvaske og lidt til. Perfekt til den større familie. Den lille kurv kan du med fordel benytte til opbevaring af andre ting på eksempelvis badeværelset, i køkkenet, på børneværelset, i stuen eller i soveværelset.

Tekst kommer snart…

Vasketøjskurv i plast

En sjov, smart og anderledes vasketøjskurv – eller nok nærmere pose – hvor du hele tiden kan holde styr på dit “smukke rod” (a beautiful mess) gennem det klare PVC. Materialet er kraftig PVC, og du kan trykke den sammen, hvis du ønsker at gemme den væk, når den ikke er i brug.

Hvis du er til det klassiske, finder du ikke en mere klassisk vasketøjskurv end denne hvide og enkle kurv. Farven er hvid, og kurven er fremstillet i kraftigt plast. Hankene svinger du op som håndtag, når vasketøjet skal transporteres. Mere simpelt bliver det ikke.

Tekst kommer snart…

Denne kvadratiske vasketøjskurv fra Handed By er fremstillet i kraftigt plastikflet ad remme i blå og mørkegrå. Dette giver kurven et smart og iøjefaldende udtryk. Det bliver nærmest et møbel, og man er ikke i tvivl om, at der er taget et bevidst stilmæssigt valg. Kurven har to hanke – en i hver side.

Handel By laver også højere runde vasketøjskurve i plast. Den er håndlavet i genanvendeligt plastik og i et flot mønster. Denne er i farven grå/grøn. Vasketøjskurven vejer ikke ret meget og er let at flytte rundt med ved hjælp af de to hanke.

I samme serie som ovenstående. Denne er fremstillet i genanvendeligt plastik i grå nuancer og farver. Den er ligeledes let i vægt og er derfor nem at flytte rundt på og bære på med de to hanke.

Den sidste af tre i serien af hollandske Handel By. Denne er lidt mere udfordrende i farverne i det mere prangende sort/sølv design. Plastikken er fortsat genanvendelig, og trods det tungere udseende, vejer den det samme som de andre i serien og er derfor let at flytte rundt på ved hjælp af de to hanke.

Vasketøjskurv

Sundhedsfordelene ved vasketøjskurve

Valget af den rette vasketøjskurv handler ikke kun om stil, indretning og design. Der hører en masse sunde fordele ved, at samle dit vasketøj i en vasketøjskurv. Læs om tre sunde fordele her:

En vasketøjskurv kan minimere stress

Hvis du kan nikke genkendende til stressede perioder, hvor rod og opvask har tendens til at hobe sig op omkring dig, kan en vasketøjskurv hjælpe dig godt på vej. Muligheden for at gemme dit vasketøj væk i en kurv skaber mere ro i sindet og mere overskud til at overskue- og få ordnet de andre ting på din to-do liste.

Vasketøjskurv

Du får et mere rent og ordentligt hjem, som bidrager til din lykkefølelse

Minimeringen af stress kommer i lige så høj grad af, at du tilfredsstiller et kontrolcenter i hjernen, hvor der nogle gange ikke skal mere end en beskidt tallerken til at skabe ubalance. Når tøjet er lagt i vasketøjskurven, får du følelsen af at have ryddet op, og det udløser dopamin. Velfortjent!

Vasketøjskurv

Bakterier samles i stedet for at spredes

Det er ikke nogen hemmelighed, at brugt tøj, håndklæder og andre stofgenstande samler bakterier med tiden. I stedet for at tingene flyder rundt omkring, som små bakterielle bomber, er det sundere for indeklimaet og miljøet at samle bunkerne af potentielle bakterier i en beholder for sig selv i en vasketøjskurv. Bakterierne kan smitte af nede i kurven, og det er derfor også vigtigt at huske at tørre kurven af indvendigt en gang i mellem. Eller vaske posen med vasketøjet, hvis du har en kurv med en indvendig og aftagelig pose.

Sådan vasker du dit tøj og skåner miljøet

Efter dit vasketøj har ligget længere tid i en vasketøjskurv følger et par gode råd til, hvordan du bør vaske dit tøj mest skånsomt. Det er ikke kun for det indre klima, men også for verdensklimaet, at du kan tage forskellige forholdsregler. Se nedenstående video:

Hvad betyder vaskesymbolerne?

Hvis du er i tvivl om betydningen af de forskellige vaskesymboler på dit tøj i vasketøjskurven, kan du følge denne guide, så du er helt sikker på, at dit vasketøj får den rette vask:Indhold i artiklen

© Topsund.dk - 2023