Skip to content

Topsund og vores partnere kan få en procentdel af et salg, hvis du foretager et køb via et link. Læs mere.

Vegansk solcreme – smør dig ind med god samvittighed

vegansk solcreme
Alt for mange produkter testes på dyr inden de kommer ud til forbrugerende. Topsund er imod dyreforsøg. Derfor vil vi brede budskabet om de producenter der laver solcreme, som ikke er testet, ej heller lavet af noget for dyr, som er 100% vegansk.Vegansk solcreme er blevet meget eftertragtet. Vi lever i en verden hvor vi mere og mere tænker på hvad, de produkter vi bruger, er lavet af. Dette gælder også når det kommer til solcreme. Selvom vi ikke har stærk sol her i Danmark, udover om sommeren, så skal vi stadig huske at smøre os ind. Dette gælder især også når vi rejser sydpå, hvor solens stråler er stærkere. 

Når vi kigger efter solcreme, er det vigtigt at det er følgende mærker på produktet: 

vegansk solcreme

Svanemærket

Det er vigtigt at vi tager hensyn til miljøet

vegansk solcreme

Vegansk og cruelty-free

Vi skal tage hensyn til dyrene, og undgå at det er testet på dyr

Allergivenligt

Vi skal sørge for ikke at smøre os ind i noget vi ikke kan tåle, eller få allergi af

De bedste vegansk solcreme på markedet

Derma Solcreme

99,95,-
 • 100% vegansk
 • Bedst i Test
 • Allergi og svanemærket
 • Vandfast
 • Ingen parfumer og farvestoffer

Hvor ved vi det fra? Fordi vi har samlet informationer om solcremen på Derma’s egen hjemmeside: www.derma.dk – Oplysninger om at den er vegansk, har vi fået oplyst af Derma via mail. 

Ecooking solcreme

149,-
 • 100% vegansk
 • Trænger hurtigt ind i huden
 • Indeholder 50ml
 • Økologisk aloe vera- og agurkeekstrakt
 • Økologisk glycerin

Hvor ved vi det fra? Informationer om solcremen er hentet fra ecookings egen hjemmeside: www.ecooking.dk

Avivir solcreme

114,-
 • Vegansk
 • Vandfast
 • Indeholder 70% økologisk Aloe Vera
 • Uden parabener og parfume
 • Økologisk glycerin
 • Skader ikke koraler i havet
 • Svanemærket

Hvor ved vi det fra? Informationer om solcremen er hentet fra Aloe Vera’s egen hjemmeside: www.aloevera.dk

Hvorfor skal man bruge solcreme?

Vegansk solcreme skal vi smøre på vores ud, når vi skal udsættes for solens stråler. Solens stråler kan skade ens hud og man kan risikere hudkræft og andre hudsygdomme, hvis man ikke beskytter sin hud godt nok. Det gælder både for børn, unge og gamle.

Der er 2 slags stråler som vi skal beskytte os i mod. Der er: 

Det er et lovkrav at solcremer skal vise dens styrke, som forkortes SPF. Styrken viser hvor effektiv filteret er mod UVB-stråler, dvs dem som gør os solskoldet. Det er ikke et lovkrav at vise hvor meget solcremen beskytter os mod ældning af huden, men der er et minimumskrav, som producenten skal overholde. Dog oplyser de fleste producenter produktets UVA og UVB faktor. 

vegansk solcreme

Hvordan virker solcreme?

Hvad gør solcreme helt præcist? Helt enkelt er solcremen produceret, så det er et slags filter for solens stråler. Jo stærkere SPF jo stærkere er filteren, og jo mere beskytter det din hud mod strålerne. Billedligt talt, kan man sige at solcremen er et skjold for din hud mod solens farlige stråler. 

De gode solcremer trænger ind i den øverste lag af huden, samt udenpå huden, og i anden tale har disse solcremer et kemisk filter. Andre solcremer har svært ved at trænge ind i huden, og derfor bliver man nærmest helt hvid af det, og det er fordi der er mere beskyttelse udenpå huden, og ikke meget inde i huden. Der er altså et fysisk filter, hvilket også er derfor du kan bedømme på en vegansk solcreme, om den er god eller ej. Trænger den ind i din hud og bliver usynlig, er den god. Gør den dig hvid og har svært ved at trænge ind, er den knap så god. Dog skal det siges, at begge solcremer kan beskytte dig mod solens farlige stråler, men den ene holder længere end den anden.  

Hvilken faktor skal man vælge?

Der findes en del forskellige solcremer fra forskellige producenter. Men hvad betyder faktor i solcreme egentlig i forhold til solens stråler? – SPF indikerer hvor meget solcremen beskytter mod UVB strålinger. Jo højere SPF, jo mere beskyttes din hud. Du minimerer risikoen for at blive solskoldet og skade din hud. 

Hvilken faktor man skal vælge, kommer helt an på ens hud. Nogle bliver meget hurtig solskoldet, mens andre har mere svært ved det. Hvis man hurtigt bliver solskoldet, anbefales en solcreme med højt SPF faktor. (faktor 20-25) Men hvis du ikke bliver så let rød, kan du nøjes med en faktor 10 eller 15 i Danmark. 

Men bevæger du sig syd på, skal du op i en højere faktor ifølge Kræftens bekæmpelse.  De anbefaler som minimum faktor 30 når du er sydpå, fordi UV-indekset kan være rigtig højt. Især lande tæt på ækvator.  

vegansk solcreme

Find en god vegansk solcreme

Mellisa Solcreme

Denne beskytter dig mod begge strålinger med en faktor på 30. Indeholder oliven, Kamille, avocado som fugter din hud, og acai, vitaminer og gulerodsfrø som beskytter og blødgører huden. 

Raunsborg Solcreme

Lækker solcreme fra Raunsborg på faktor 30. Den er koralvenlig og dufter skønt at birk og agurk. Den indeholder blåbær, som har en beroligende virkning. Indeholder havtorn og vitamin-C

Læs også:Indhold i artiklen

© Topsund.dk - 2023